A+ A-

Annibetisz fáraónő és szeretője 1. rész

Dahsúr városának piramisai mögött lassan eltűnt az izzó, vörös napkorong fénye. Kellemesen hűvös, borzongató szellő támadt, mely táncolva beszökött Annibetisz fáraónő pompásan ékes palotájának fülledt budoárjába. A hagymakupolás palota ablakain át jókedv és mulatozás hangja szállt ki a városba. Sehol sem világoltak a fáklyák, mozgásnak nem lehetett nyomát lelni. A bazárok egytől-egyig bezártak, csak az uralkodói épületben pezsgett az élet.
Csábító tekintetű hastáncosnők tánca, kígyóbűvölők hipnotikus zenéje és kínai rabszolgalányok megidéző éneke vonta bűvkörébe a mulatozókat. Szolgák százai hordták ezüst vagy aranytálcákon az egzotikus gyümölcsöket, ételeket, miközben Rhomeusz fáraó és vendégei lustán, önkényesen saját mulatságukkal voltak elfoglalva. Az uralkodó vörösborral kínálta a társaságot, maga is ivott már több kupával, kegyes volt aznap. Fiatal, engedelmes felesége szótlanul ült jobbján. Egy éve keltek egybe az istenek akaratából, Annibetisz fáraónő és Rhomeusz fáraó. De házasságuk nem volt boldog. A fáraó hűtlen volt feleségéhez, titokban szeretőket tartott. Amint Annibetisz ezt megtudta, elhatározta, hogy bosszút áll Rhomeuszon. Egy idegen férfi karjaiba menekült. Agaton, Dahsúr hőse, minden isten kegyeltje lett választottja. A fáraónő két óra fárasztó társalgás után, úgy döntött, ideje magára hagyni a férfiakat. Diszkréten elnézést kért, meghajolt fáraója előtt, és távozott. Meg sem állt szobájáig.
Az estre Rhomeusz Agatont is meghívta, mint legjobban tisztelt vendéget, persze mit sem sejtett arról, hogy hitvesének ez kedvezhet. Agaton tiszteletét tette az uralkodók előtt, de nem maradt sokáig. Miután elérkezettnek látta a megfelelő pillanatot, visszavonult, és szolgálóruhában felszökött a fáraónő rezidenciájára. Tudta, hogy várni fogja, s úgy is lett!
Kis éji előjáték
Óvatosan kinyitotta a faajtót és belopakodott. Citrus és szantálfa kérgének aromája szállt a levegőben. Nárcisz - és rózsaszirmok hevertek a földön. Félig leégett gyertyák, vörös, indigó - és ibolyaszín, leheletvékony függönyök tették fülledté, bensőségessé a szobát. Dahsúr bajnoka megállt középen, az ablaktól nem messze. A baldachinos ágy már elő lett készítve. A fehér párnák és a tiszta, érintetlen ágynemű hívogatóan hevert előtte.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 6.71 pont (17 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#3 zsuzsika 2016. 02. 23. kedd 08:46
Tetszett.
#2 papi 2013. 10. 23. szerda 08:11
Egész jó.
#1 Törté-Net 2008. 02. 4. hétfő 00:00
Mi a véleményed a történetről?