A+ A-

Forrócsokoládé chilivel

Lassan sétálok az üzletem felé, élvezem a hó esést, végre az időjárás hozzá teszi a magáét a karácsonyi hangulatomhoz. Reggel szeretek időben elindulni, imádon a kelő város hangulatát. Bámulom a sálba burkolódzott sietős embereket, egy-egy ismerős kedvesen rám köszön. Rájöttem milyen szerencsés vagyok, nem kell rohannom a főnök és a beosztott is én vagyok. Szórakoztat is amit csinálok. Egy kávézót üzemeltetek, ahol a kávé különlegességek mellet minőségi borokat forgalmazok.
Minden nap egyformán indul, most a hangulatot fahéjas forralt almaborral fogom fel- dobni. Az unalmas vendégek többnyire az első reggeli gondolataikat velem osztják meg, nem panaszkodom vannak fantasztikusan jó fejek közöttük, akik nem hagyják, hogy az unalom mély depresszióba sodorjon. Menetrend szerint tudom, ki mikor fog bejönni, és mit kér.
Sanyi bácsi a reggel fénypontja, egy fülig mosoly öreg Úr, az ő ötlete volt, hogy hozzak létre egy bor klubbot, aminek a lényege bortúrák szervezése, valamint a környék boros pincéinek a végig látogatása, abból a célból, hogy kinek is ítéljük oda az általunk létre hozott díjat. Mivel Sanyi bácsi ötlete volt a club létrehozása, és egyébként is oroszlánrészt vállal a szervezésekben, Ő lett a korelnök. Egy kikötése volt, amihez a végsőkig ragaszkodott, ki kell zárni a nőket. Nem igazán értettem, hogy miért, én jól érzem magamat a feleségemmel, és nem tesz szemrehányás, ha többet iszok a kelleténél, de én sem neki. Nekem személy szerint nem volt kifogásom a hölgyek ellen. Ő hajthatatlan volt, és meg is győzte az alapító tagokat. Most is hallom, dörgedelmes szavait " majd megtudjátok, ha az ezüst lakodalmatokat ünnepelitek, és mindent az asszonyoknak sem kell tudni csak azt, amit mi akarunk velük tudatni, higgyétek el nekem ez a jó házasság titka. Higgyék azt, hogy ők a főnökök, mi meg a clubunk mögé bújva megtudunk csinálni egy-két stiklit, amit az asszonynak nem kell tudni". Így indult a mi kis bor clubunk. Több sikeres bortúrán túl vagyunk, mit mondjak jó volt, van abban valami amit Sanyi bácsi mondott. Nem kell tudni mindent a nőknek, a csajok nehezen de lenyelték a békát, hamar rájöttek arra, hogy nekik is jól jön egy pár napos szabadság. Shoping nélkülem, ez csodás, hát nem?
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 6.94 pont (16 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#3 listike 2014. 02. 25. kedd 08:38
Tökéletes.
#2 kelyhecske 2010. 06. 8. kedd 21:38
nagyon jóóó..a végén a poén :)
#1 Törté-Net 2008. 01. 25. péntek 00:00
Mi a véleményed a történetről?