A+ A-

Keleti mese 1. rész

- Hercegnő? A mosdóvize kész van. - A szolga alázatosan meghajolt, s kiment. A szobába helyette nővére lépett be, aki mint ahogyan a szokás diktálta, a házasságkötés előtt jó tanácsokkal akarta ellátni húgát.
- Hazare, kérlek ne tégy semmi meggondolatlanságot sem, amivel felbosszanthatod a nagyurat! Tudod jól, milyen lobbanékony a
természete...
- Ne félts engem, nővérkém, képes vagyok megoldani a feladatot! -
mosolygott rá a fiatal nő, s közben megoldotta szoknyáján a kendők csomójait, majd a felsőtestét borító fátylat is levette. A hatalmas dézsaszerű üsthöz lépett, s megkeverte ujjaival a vizet.
- Nem állsz még készen egy férfi elbűvölésére! - tördelte kezét nővére.
- Ebben tévedsz nővérkém. - mosolyodott el a lány, s közben belelépett a vízbe, melynek tetején olajfoltok táncoltak a fényben. Illatos gőz töltött be a szobát.
Keleti pompa. A szobát ez jellemezte, a hercegnő minden kényét-kedvét kielégíthette a szoba berendezése, az ékszeres ládákban megbújó drágakövekből álló diadémok és nyakékek, a földön szana-szét heverő párnákba töltött virágok illata elkábíthatták, a szolgák minden vágyát lesték.
De neki több kellett. A kegyetlen úr első felesége akart lenni, a hárem királynője. Meg akarta mutatni, hogy igenis, neki megvannak a képességei mindehhez.
- Hogy érted, hogy tévedek? - kérdezte Mezerinne, és letérdelt egy párnára a kád mellé.
- Jártam a Vörös Fátlyasokhoz tanulni.
- Te megőrültél? Hogy jutott eszedbe?! Ha ezt megtudja apánk! - Mezerinne felháborodottan kiáltott fel, a kádban Hazare összerezzent.
- Nem értem, mi a problémád! Nem tettek velem semmit, csak megtanítottak, hogyan kell egy férfit rabul ejteni! Várj, elmesélem...
Éjszaka szöktem át hozzájuk. Nem volt könnyű, mert köpenybe kellett burkolóznom, és a palotából is ki kellett jutnom, kijátszva az őrséget, ám az őrök sokszor néhány arany fejében elnézték, ha elsétálok mellettük. Mindig egy férfi várt a palota mellett lévő utcába, egy herélt hím, hogy elvezessen a Vörös Fátylasokhoz.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 6.33 pont (12 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#2 zsuzsika 2015. 01. 27. kedd 08:33
Aranyos kis mese.
#1 Törté-Net 2007. 12. 18. kedd 00:00
Mi a véleményed a történetről?