A+ A-

Az őrült biboldó és a Találmány

Egy ködös decemberi estén, Baja belvárosában egy Déri kertre néző utcában Engel Eszter, a teltkarcsú, 38 éves háziasszony éppen vacsorát főzött. Kezei gyakorlottan végezték a már jól megszokott mozdulatokat, s közben a gondolatai messze jártak. Ködösen hallotta csak a közeli városházán felhangzó trombitanótát, amely a szilenciót játszotta gyönyörű hangon. Tíz óra volt.
Eszter kivette a sütőből a puliszkát, aztán megtörölte kezét a konyhakendőben. Fülelni kezdett, kihallatszik-e valami férje dolgozószobájából. Türelmetlen idegesség fogta el, amelyet enyhe nemi izgalom festett alá.
Férjével, Zuckelmander Frigyessel 12 éve házasodtak össze. Akkor még mindketten Pesten laktak a hetedik kerületben, és szombatonként a Dohány utcai zsinagógába jártak. A szertartások után olykor mindketten betértek egy kóser kávéra a zsinagógával szembeni eszpresszóba, és itt ismerkedtek össze.
Frigyes nem volt egy szép ember. Már huszonévesként vékony volt és göthös, és kopaszodott, és öregebbet mutatott a koránál. A nők mégis bolondultak érte, ami kimagasló intelligenciájából és üzleti érzékéből fakadt. Eszter akkor szerencsésnek érezte magát, hogy Frigyes őt választotta, és amikor újdonsült ura a niszuin végén összetörte az üvegpoharat, úgy érezte, nincs nála boldogabb asszony Adonáj ege alatt.
Pár évig jól is éltek, Frigyes befektetései szépen kamatoztak, körülmetélt hímvesszője serényen munkált az ő női fészkében. Gyermekek azonban nem jöttek. Furcsa módon ez inkább a férjét viselte meg, semmint őt. 2002-ben Frigyes felvetette, költözzenek egy vidéki városba, mivel elege van Pest zajából és a szerinte fokozódó antiszemitizmusból. Eszter gyanította, hogy titkon ura úgy véli, a frissebb levegő jótékony hatással lesz a spermaszámára. Ő maga is mutatott hajlandóságot a dologra, s közös megegyezéssel végül Baját választották, ezt a Sugovica parti törpe Párizst. 2003-ban le is költöztek délre.
Eszter csupán pár hónapig volt itt boldog. Férje ugyanis rövid idő múltán kezdett furcsán viselkedni. Felszámolta jövedelmező fővárosi érdekeltségeit, Baján pedig nem sikerült üzleti kapcsolatokat kiépítenie, ezért a megélhetésük is nehezebbé vált. De a legfőbb gond az volt, hogy Frigyes nagyon magába fordult, és az érdeklődése technikai dolgok felé terelődött: de hogy pontosan mivel foglalatoskodott dolgozószobája elzárt falai között, azt nem osztotta meg asszonyával.(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 4.05 pont (22 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#9 Andreas6 2018. 01. 9. kedd 07:35
Elég kulturált, ha azt mondom, hogy minősíthetetlen, borzalmas fantazmagória?
#8 zsuzsika 2015. 12. 4. péntek 17:52
Ilyent feltenni és közzéteni??!!!Kimondottan gusztustalan!!
#7 listike 2014. 06. 19. csütörtök 15:48
Elmebeteg.
#6 A57L 2014. 06. 10. kedd 05:19
Egynek elmegy.
#5 papi 2013. 11. 18. hétfő 12:14
Te nagyon beteg vagy, fordúlly orvoshoz.
#4 romo 2007. 12. 13. csütörtök 22:14
EZT NAGYON MUSZÁJ VÓT??????????
#3 Törté-Net 2007. 12. 13. csütörtök 17:58
A kultúrált véleményeknek mindig lesz helye az oldalon, legyenek akár negatívak is.
A kultúrálatlan vélemények (pl. "szar") pedig továbbra is törölve lesznek.
#2 man 2007. 12. 13. csütörtök 17:12
Hol vannak a többiek hozzászólásai? Moderáltátok? Nem pusziért vagyunk ezen az oldalon, vazzE!!!
nEM EZÉRT FIZETEK!
#1 Törté-Net 2007. 12. 13. csütörtök 00:00
Mi a véleményed a történetről?