A+ A-

Vonaton

Ismered magadat? Volt olyan időszaka az életemnek, amikor habozás nélkül igennel válaszoltam volna erre a kérdésre, pedig sem a lányokat, sem magamat nem igazán ismertem.
Egy osztálytársammal a középiskolában véd, és dacszövetséget alkottunk. Az osztályfőnöki órák egyik témája volt, hogy létezik-e barátság lány és fiú között, a barátságpártiak bennünket hoztak fel bizonyítékul, úgy látszott a többiek szemében, mintha mi csak barátok lettünk volna. Nem olyan értelemben, ahogy ma használjuk a barát szót, mert ha ma ugye valakinek a barátja vagyok, akkor az ágyában alhatom, akkoriban ez még nem volt divat, sőt a legnagyobb erkölcstelenségnek számított.
Mi sem voltunk tisztában egymás szerepével, mert úgy tartották, hogy a férfi legyen idősebb négy öt évvel, egyidősként tényleg csak a jóbarát szerepét tölthettem be, legalább is a világ előtt. Nagyon sikeresen titkoltuk, hogy mi igen szoros kapcsolatban voltunk. Mindezt azért tehettük, mert szüleim egy lakást béreltek számomra, mert vidéken tanultunk. A hatvanas években ez ritkaság volt. Egy véletlen hozott össze bennünket, egy kötelező olvasmányt ajánlottam fel Annának, aki meglepődött, hogy nekem külön lakásom van, és amikor a zárt ajtók mögött átöleltem, nem tiltakozott, csak a végén esketett meg, hogy a történteket senki nem tudhatja meg, sőt azt sem, hogy akár a kezét megfoghattam. Az eskümet tartottam, mert bíztam benne, hogy az ölelések, ölelkezések megismétlődnek. Egymás között sűrűn leszögeztük, hogy nincs közöttünk szerelem, hiszen a korkülönbség nincs meg, tehát úgy sem lehet a feleségem. Szüleink is csak azt tudták, segítünk egymásnak a tanulásban, és ebben volt is igazság, mert előtte és utána tanultunk is. Tudtunk egymás szívügyeiről, nekem mindig rosszul esett, ha végig kellett hallgatnom, hogy a felsősök közül valaki tette a szépet Annának, és nem árulhattam el, hogy több közöm van hozzá, mint gondolnák, hiszen az összes anyajegy, testének, minden zuga, minden íze ismert volt számomra. A teljes képet árnyalja, hogy Anna igen tartózkodóan viselkedett a fiúkkal, akkor is, ha nem voltam ott.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 7.17 pont (23 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#3 A57L 2014. 02. 11. kedd 06:08
Egész jó.
#2 smutz 2007. 11. 10. szombat 15:02
Király szépen előkészített és befejezett történet. Gratula, jöhet a következő!
#1 Törté-Net 2007. 11. 9. péntek 00:00
Mi a véleményed a történetről?