A+ A-

Vali emléke...

Huszadik évemet tapostam,s átmenetileg egy közületi szolgáltató vállalatnál kaptam egy teddide-teddoda állást, tekintettel arra, hogy érettségivel ugyan rendelkeztem, de semmiféle egyéb szakmai végzettségnek nem voltam birtokában. Elvtársi idők jártak, valamelyik rokon szólt egy jó szót az érdekemben, s felvettek nyolcadik hátramozdítónak. Előbb egy irodában befogtak kimutatások készítésére, rém unalmas számoszlopok egymás alá írogatására, majd kaptam egy "mászkálós" munkát, ami nem hiányzott senkinek. A helyi önkormányzat ingatlanadó - kivetéséhez szükséges volt egy állapotfelmérés a település házairól...Kaptam egy városrészt úgy húsz utcával, ezeket kellett bejárnom, naponta legalább egy utcát végiglátogatva. Jóval érdekesebb volt, mint a kimutatások készítése : naponta tucatnyi új arc, eltérő szokások, berendezések, stílus...Sokan fogadtak a hivatalt illető utálattal, mások udvariasan,végigjártam minden helyiséget, s bejelöltem, melyik milyen funkciót tölt be...
Egyik alkalommal egy fiatal nő nyitott ajtót az egyik kockaházban, kicsi, de nagyon formás asszonyka. Mivel koros édesanyja a konyhában vasalt, ő vezetett végig a lakáson. Kedves hangja volt, nőies mozgása, előttem haladva önkéntelenül simogatni kezdte szemem a kerek popsiját,ringó melleit, arányos combjait. Valamit érezhetett belőle, mert egyre gyakrabban fordult szembe velem, pillantásunk előbb csak kutatta a másikat, majd tekinteteink egymásba fonódva ölelkezni kezdtek. Már mindegy volt, mit kérdeztem, s ő mit válaszolt,csak húzkodtam a strigulákat a felmérőívbe, majd radíroztam, úgymond pontosítottam, minden kérdéssel őrá kíváncsian.
Amikor már a felméréstől teljesen eltérő kérdéseket tettem fel, elmosolyodott, és azt ajánlotta, üljünk le a szobájában, s ott folytassuk a beszélgetést. Kiderült, hogy elvált, 27 éves, tehát nálamnál jóval korosabb, bölcsebb, mégis még mindig nagyon fiatal nő.Elmesélte, hogy amikor csak férje volt otthon a kislányukkal, a gyermek magára rántott egy lábosnyi forró vizet, s nem lehetett megmenteni, olyan súlyosak voltak az égési sérülései. A kicsi halála tönkretette a házasságát, hamarosan elvált férjétől, s visszaköltözött édesanyjához.Még az öccse szokott betoppanni hozzájuk, más senki nincs a közelében, csak a munka, az örök munka egy iskola titkárságán. Már pár éve magányosan élt, s lassan beletörődni látszott ebbe az állapotba.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 7.95 pont (21 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#7 vakon54 2017. 11. 17. péntek 15:46
Torkosnak igazavan!
#6 zsuzsika 2016. 10. 6. csütörtök 09:15
Nekem tetszett.
#5 A57L 2014. 01. 24. péntek 06:51
Elég jó.
#4 papi 2013. 04. 19. péntek 06:02
Kedves történet és nagyon megható a befejezés. Nem kellene cikizni.
#3 wwwalaki 2007. 11. 6. kedd 00:06
Előtte megy a nő, és ő közben a melleit nézi... érdekes. Talán periszkóp-szemei vannak?

Amúgy elég jó.
#2 Torkos 2007. 11. 5. hétfő 12:58
Az élet nem egy habostorta! De azért édes is tud lenni!
Főleg akkor, amikor az ember a szépre emlékezik. A csoda mindíg újjászületik, csak más és más köntösben. Néha fakó, néha ragyogó, mint ez a történet. Szép!
#1 Törté-Net 2007. 11. 5. hétfő 00:00
Mi a véleményed a történetről?