A+ A-

A bűvös ruha

A belvárosban járt. Nem szeretett ott járni. Bár sosem volt tömegiszonya, valahogy személytelennek érezte az egész környéket. Hivatalból intézett valamit, és valamivel korábban végzett, mint gondolta. Ahogy lépkedett a főutcán, különös dolog történt vele. Egy márkás ruhaüzlet kirakata előtt haladt. Mintha lasszót dobott volna rá a kirakat. Már elment előtte és mégis. Visszarántotta. Egy mágikus erő odaszegezte a kirakatüveghez. Szeme elkerekedett. A kirakatbábú nagyon hasonlított rá, szinte ugyanúgy volt fésülve, mint ő. De nem ez fogta meg. A bábun levő ruha megbabonázta. Nem tudta megmagyarázni mi, hisz nem volt semmi feltűnő rajta. Még a szín is távol esett az ízlésétől. Vajszínű. "Az ő halvány bőrén nem is állna jól"- gondolta. Lába akarata ellenére lecövekelt és orrát az üveghez nyomva állt és bámult. Sokáig bámulta. Hirtelen ötlettől vezérelve lépett az üzlet bel-terébe. Kellemes légkondicionált butik belsőtere -kicsit posztmodern belsőépítész fantáziáját dicsérve- fogadta. Nem lehetett több benn húsz foknál, de nem ez volt, amitől megborzongott. A ruha mintha fordult volna utána, ahogy elhaladt mellette. Az eladó potenciális vevőt sejtett benne, körülbájologta. Bár valahogy őt az emberek többsége körülrajongta. Mintha érezték volna, mennyire szereti őket. Bátortalanul kérdezte, hogy felpróbálhatná-e és csak rámutatott. A ruha mintha libbent volna egyet, bár lehet, csak a kintről érkező rekkenő és a benti hőmérséklet ingadozásából kelt légáramlat tette.
A próbafülkében levegő után kapkodott, mikor magára öltötte. Szinte légszomja támadt. A ruha mintegy belecsókolt a nyakába. Bizsergetően. Átölelte, rátapadt szinte fojtogatóan. Légszomja támadt tőle.
Pedig nem volt magasan zárt, sőt, mikor megfordult, látta, hogy a háta teljesen nyitott. Szinte csak a feneke fölött ért össze, de ezt még nem tudta teljesen, mert a szűk farmert magán hagyta. Sokáig nézegette magát a tükörben. Nagyon szép esésű ruha volt. Egyszerű szabás, de nagyon szép esésű. Talán az anyaga, ami ezt kölcsönözte neki. A melle fölött érdekes kapoccsal zárult, a kapocs tetején két kis brossal kapcsolódott az ujjatlan ruha. A lazán átvetett pántok kiemelték vállát és karját. Kinn az eladó már zavartan köhécselt, mikor észbekapott. Óvatosan húzta le magáról a ruhakölteményt, nehogy kárt tegyen benne. A ruha szinte kapaszkodott belé, rátapadt. Mikor levetette, látta meg az árcédulát.(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 7.08 pont (13 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#4 cataflam 2015. 11. 5. csütörtök 10:13
Ritka jól Ír.
#3 A57L 2014. 05. 7. szerda 04:31
Jó lett.
#2 papi 2013. 07. 4. csütörtök 08:15
Álomnak sem rossz, de egy ilyen élményt megélni kell.
#1 Törté-Net 2007. 09. 19. szerda 00:00
Mi a véleményed a történetről?