A+ A-

Párom és cseréje 1. rész

A huszonos évek kezdetén még minden téren erős az emberben a kereső kíváncsiság. A jó mellett is keresi a még jobbat, sőt a sokkal jobbat, remélve, hogy egyszer a legjobb is betéved. Így van ez a párkapcsolatok terén is. Állandó hajtóerő a vágy testek és lelkek megismerésére, de ha választhat, akkor előbb a test, utána a lélek a sorrend ebben a korban.
S micsoda testek ?! Karcsúk, egészségesek, szépek, a lány már nő, a fiú kezd férfivé alakulni, ösztöneik egymáshoz csalogatják őket, próbálkoznak, kezdeményeznek, s ha úgy érzik, nem jót választottak, még nem érzik tragikusnak, ha szakításra kerül sor, s újra keresnek...
Aki felsőoktatási intézményben tanul, s otthonától távol kollégista vagy albérletes, megszabadul a szülők, utcabeliek, iskolatársak és egykori tanítók figyelmeztető szabályrendszereitől, jóval lazább rendet követhet, sőt formálhat. Eljárhat beszámolási kötelezettség nélkül barátokhoz, sportegyesületekbe, szórakozóhelyekre, vagy épp tanulás mellett dolgozni is, ha érdeklődése vagy anyagi szükségletei megkívánják.
Főiskolán tanultam, harmadévesként élveztem a második félév egyre melegebb napjait. Nehezebb vizsgáimmal már végeztem, néha volt időm és kedvem átlátogatni barátnőm kollégiumi szobájába, sétákra, nagy csatangolásokra hívni Évát és egy - két barangolásra kapható csoporttársát. Ebédidő tájékán gyakran összeverődtek, s mint a fecskék a villanyvezetékeken, egymás mellett ülve csiviteltek, csacsogtak, náluk alig volt fiú, talán összesen három, rajtuk kívül vagy tizenöt lány... Többségük kollégista, néhányan albérletesek. Sokukat ismertem, ők is tudták, hogy Évával járok, befogadtak a brancsba. Bea táncolt, bejárt a város neves néptáncegyüttesébe, s állandóan szerelmi gondjairól mesélt a lányoknak, úgy látszik, sok jóalakú, számára kívánatos srác lehetett az együttesben. Gabi énekelt, Szandra nyelveket tanult, Márti verseket írt, néha festett... Különböző korszakai voltak, s úgy öltözködésében, mint viselkedésében igyekezett valami sajátosan eltérőt mutatni, állandóan kereste saját egyéniségét... Együtt lakott egy hegedűművész sráccal, s bizonyára viharos lehetett a szerelmi életük, mert néha kiharapott szájjal jelent meg. Barna haja, sötét szeme, kreolos bőre erősen elütött barátnőm szőke hajától, kék szemétől, szinte fehér bőrétől.(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 8.24 pont (54 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#8 cscsu50 2017. 01. 10. kedd 07:04
Nagyon jó.
#7 listike 2014. 05. 7. szerda 09:38
Nagyon jó.
#6 A57L 2014. 01. 24. péntek 06:49
Elég jó.
#5 papi 2013. 06. 5. szerda 05:25
Nagyon jó
#4 v-ir-a 2011. 10. 8. szombat 22:18
szegény Éva smile ,de legalább belátta nem a méret a lényeg nyes
nálam 10 pont
#3 Baribari 2008. 07. 17. csütörtök 19:35
Ráadásul így is történt...
#2 A Hegyakó 2007. 09. 8. szombat 03:18
Igazán kellemes kis történet.:)
#1 Törté-Net 2007. 09. 7. péntek 00:00
Mi a véleményed a történetről?