A+ A-

Hőhullám

Tikkasztó meleg volt. Hiába volt nyitva ajtó-ablak, a levegő nem mozgott, a hőmérő pedig árnyékban mutatott 32 fokot. Szekeres egy feljegyzést olvasott, közben időnként egy zsebkendővel törölgette homlokát. Hirtelen az asztalra dobta az irományt.
- Ez képtelenség! - morogta maga elé. Pedig tudta, hogy nem. Az irat megerősítette azt, amire a kereskedelmi igazgató már a tavasszal figyelmeztette. A konkurencia terjeszkedik. Ő pedig közben piacot veszt és mivel az eladások jelentősen csökkentek, lehet hogy jövőre már nem is lesz cége. A jegyzet szerint a partnerek kezdenek átállni a kisebb átmérőjű csavarok használatára. Ez pedig azt jelenti, hogy előbb-utóbb át kell állítani a gépsorokat, hogy ő is gyártani tudja őket. Ehhez hetven-százmillió forintra lenne szüksége.
-" Lesz, ha a feleségem hagy annyit."- gondolta. Mert mikor 1990-ben elkezdték a vállalkozást, csak ketten voltak. Ő járt az üzlet után, a felesége pedig könyvelt. Aztán ahogy fejlődött a cég, a felesége egyre inkább kivonta magát a munkából. Majd pedig úgy tűnik a házasságból is. Tavaly novemberben korábban ért haza egy üzleti útról. Még mindig maga előtt látja a jelenetet, ahogy belép a házba és a hálószobához ér.... Talán nem is az fájt neki, hogy megcsalták, hanem az, hogy a felesége mindezt a házukban, a hálószobájukban teszi. Mintha Szekeres nem is létezne. A válóper most a vagyonmegosztásnál tartott. A vagyon nagy része azonban a cégben feküdt és mivel papíron a felesége tulajdonos maradt, így most azt követelte tőle, hogy fizesse ki a részét. Ez viszont egyenlő lett volna a cég bezárásával, amit ő nem akart.
Töprengéséből kopogás zökkentette ki.
- Tessék ! - szólt ki.
Rövid köpenyt viselő fiatal lány lépett be.
- Jó napot igazgató úr! - mondta lágy, kellemes hangon. - Bejöhetek takarítani ?
- Hogyne. -mondta Szekeres és egy pillanatra megbámulta a lányt. Szép, szabályos vonalú arcot látott, melyben zöld smaragdként ragyogtak a szemek és vállig érő világosbarna haj keretezett A köpeny nem egészen a lány mérete lehetett, hanem egy kicsit kisebb.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 5.83 pont (18 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#8 listike 2014. 05. 7. szerda 07:40
Nem ebbe a kategóriába való.
#7 papi 2013. 09. 21. szombat 16:25
Kicsit jobb is lehetne a vége, amúgy nem rossz.
#6 v-ir-a 2012. 01. 15. vasárnap 17:05
bakker micsoda vég szegény ember....
#5 joe 2007. 08. 31. péntek 11:27
ekkora szart ... 2. második sorba az van h szekeres
#4 JOE 2007. 08. 31. péntek 09:59
A mese jó lett volna, ha nem ilyen kurta a vége, és agrupihoz mi köze?
#3 D. 2007. 08. 31. péntek 08:15
Hát a kategóriát nem igazán sikerült eltalálni. Ez egy szimpla hetero volt.
a történet jobb is lehetett volna.
5
#2 Novák János 2007. 08. 31. péntek 07:26
Szép halál, de hülye történet
#1 Törté-Net 2007. 08. 31. péntek 00:00
Mi a véleményed a történetről?