A+ A-

Az év első kalandja

(a személyek, a helyszín teljesen fiktív, bármilyen hasonlóság a véletlen műve)
Újév reggele van. A banda egymás hegyén-hátán alszik még a rendetlen szobában, mikor felkelek. Körülnézek, de a látvány nem valami üdítő. Hú, mekkora buli volt itt még pár órával ezelőtt. Hány óra van egyáltalán? Reggel 10. Összesen 4 órát aludtam. Fergeteges buli volt! Olyan 10-15en voltunk. Volt számomra sok ismeretlen fiatal, akiknek a nevét a bemutatás után rögtön el is felejtettem. Hoppá, most veszem csak észre, hogy nincs rajtam a zoknim. Elindulok a felderítő körutamra, cél a zoknim megtalálása. Az asztalon megszámlálhatatlan mennyiségű üveg, melyekben anno felszabadító alkohol volt. Már nincs. Kicsit fáj a fejem is, és nyűgös vagyok. A földön pezsgősüvegdugók hevernek, morzsa mindenfelé. Egy konfettikupac alatt valaki szuszog és horkol. Misi az. Kicsit elmosolyodom, mikor a színes pöttyökkel díszített arcát megpillantom.
Az éjjel ő volt a legelevenebb és szerintem neki fog a legjobban fájni a feje a másnaposságtól, ha magához tér. Felfedezem a díványon a legjobb barátnőmet, Rékát és Attilát, a barátját, akik szerelmesen átkarolva egymást halkan szuszogva alszanak. Még egy-két számomra ismeretlen ember és igen, meglátom a zoknimat. Ott hever az ajtó mögött, de ez csak a pár balos része. Megállok és újra körül nézek, majd feladom. Nincs nekem erre most energiám. Egy életmentő zuhanyra és nagy mennyiségű infúzióba kötött kávéra van szükségem.
Ismerős vagyok a lakásban, hisz a legjobb barátnőm, Réka kuckója, ahol Attilával él már fél éve. Sokszor járok errefelé, mert közel van a főiskolához, ahova járok és mert tényleg nagyon jó barátok vagyunk. Rékát már szinte születésem óta ismerem, mert a szomszédunk volt és kisgyerekkorunkban sokat jártunk össze játszani. Együtt nőttünk fel, egy gimnáziumba jártunk, csak aztán elváltak útjaink egy kis időre. Egy fél éve kivettek Attilával egy lakást itt és azóta sokkal sűrűbben tudunk találkozni. Egy kis lakás, de kettőjüknek épp elég. Réka ízlésesen berendezte a fészket, nagyon otthonosra sikeredett, pedig a legelején nem sok reményt fűztünk hozzá. A szoba kijárata mellett van a fürdőszoba ajtaja. Kicsit megtorpanok előtte.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 6.46 pont (13 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#2 papi 2016. 01. 2. szombat 08:14
Nem rossz
#1 Törté-Net 2007. 04. 17. kedd 00:00
Mi a véleményed a történetről?