A+ A-

A megcsalt asszony

Amikor bemutatták, az arca fogott meg. Vörös haj, zöld szem, harmonikus vonások. Teljesen lenyűgözött. A kedves mosoly, a nőies hang, az érdeklődő tekintet. Húúú...!
Úgy elvarázsolt az arca, hogy ha egy perccel később megkérdezik, milyen volt az alakja, fogalmam sem lett volna. Talán még annyi maradt meg bennem, hogy az átlagnál alacsonyabb.
Aztán néhány hétig nem láttam, de a hónap végén, amikor zártuk a havi munkát, rendszeresen megjelent, s el-elbeszélgettünk. Ekkor már nem tátottam a szám, s mindenét jól megnéztem. A teste kicsit aránytalan volt: a termetéhez képest vastag lábak, s kicsi mellek... De azok a szemek... Mindenért kárpótoltak, ha rám pillantott.
Hosszú ideig duplán is féloldalas maradt a kapcsolatunk. Csak a hónap vége felé találkoztunk, s csak én gyönyörködtem benne, ő - bár roppant kedves és udvarias volt - teljesen közömbösnek mutatkozott.
Eltelt talán három év is, s bennem is csökkent az ifjonti lelkesedés. Mindig jól elbeszélgettünk, de semmi különös nem történt. Annyi mindenesetre kiderült, hogy három évvel idősebb nálam, s van egy nagy fia. Miután időközben a munkahely új helyre költözött, fizikailag is sokkal közelebb kerültünk egymáshoz. Csak két ajtót kellett a folyosón menni, s máris az irodájukban voltam. Így egyre gyakrabban beszélgettünk, s szinte észre sem vettük, de már egészen bizalmas dolgokat is megbeszéltünk egymással. Sőt, ekkor már ő is egyre inkább igényelte és értékelte társaságomat.
Aztán jött egy időszak, amikor láttam, valami komoly gondja van. Nem mondott semmit, csak nézett. De olyan fájdalmasan, hogy többet mondott, mintha órákig panaszkodott volna. Hiába igyekeztem, nem nagyon akart beszélni, de láttam, nagyon jól esik neki, ha vele vagyok. Végül hosszas unszolás után elmondta, hogy a férje megcsalja, s még csak nem is titkolja. Különösen az fájt neki, hogy a nő idősebb és csúnyább. Próbáltam ugyan vigasztalni, de tudtam, hogy ez nem nagyon segít a dolgon. A helyzet csak nem változott, s ő egyre szomorúbb lett. Ekkor vetődött föl először bennem, hogy ha most nem, akkor soha nem tudok igazán közel kerülni hozzá.
Aztán egyszer csak minden a kezemre, kezünkre játszott. Már korábban is előfordult, hogy a hóvégi munka föltorlódott, s valakiknek tovább bent kellett maradni, hogy időben elkészüljünk. Akkortájt azonban szinte rendszeressé váltak a túlórák. Amikor ránk került a sor, mindig úgy intéztük, hogy együtt legyünk. Ő vidéken lakott, s ezért úgy ütemeztük a dolgunkat, hogy elérje az utolsó buszt. Általában csak csináltuk a dolgunkat, s közben beszélgettünk.
Egyszer azonban annyira elcsúsztunk, hogy a határidő miatt egész késő éjszakáig bent kellett maradnunk. Mire befejeztük, már esélye sem volt hazajutni, csak ha hazaviszem.
Emlékszem, azon a meleg, nyári estén egyedül voltunk, senki sem zavart, így minden búját-baját elmondhatta. Olyan nyíltan beszélt, mint korábban soha.
- Amikor hazaviszel, mutatok neked egy nagyon szép helyet - szólalt meg hirtelen.
Ismertem a kisvárost ahol lakott, sejtettem is, hogy mire gondol, de nem szóltam egy szót sem, csak néztem. Ő sem szólt, csak nézett. Ezzel, mint már korábban sokszor, teljesen levett a lábamról.
A kocsiban egy ideig beszélgettünk, aztán csönd lett. Nem az a fajta kényelmetlen csönd, amikor úgy érzi az ember, hogy valamit mondani kell, hanem ami régi ismerősök között sokszor előfordul. Megálltam a Duna parton, kiszálltunk, s föllépdeltünk a védőgát tetejére. Elindultunk a folyó mentén, s könnyedén átkaroltam a derekát. Egy pillanatra megtört lépéseinek ritmusa, mintha meglepődött volna. Pedig nagyon egyértelmű volt a helyzet, ennek be kellett következnie. Erről szólt az elmúlt néhány hónap. Aztán egymáshoz igazítottuk lépteinket, és sétáltunk tovább. A parti lámpák fényében csak ekkor tudatosult bennem, hogy egészen vékony fehér blúz és rövid, sötétkék szoknya van rajta. Sokszor van ez így, egy emlékezetes pillanatban a legapróbb részlet is rögzül az ember fejében, s bármikor vissza tudja idézni.
Amikor befordultunk az ártér felé, ő is átkarolt, s így haladtunk halkan hívogató folyó felé. Ahogy távolodtunk a lámpasortól, s tűntünk el a parton sétálók szeme elől, úgy simultunk egyre jobban egymáshoz. A vízpartra érve egy lépést eltávolodott tőlem, s könnyedén megpördülve körbemutatott:
- Ezt akartam mutatni neked!
Közelebb léptem, finoman átöleltem a derekánál, s magamhoz húztam. Könnyedén hozzám simult és átölelt. Aztán csak álltunk, és ittuk magunkba a másikat. Simogatni kezdtem a hátát, kezemmel félrefésültem haját, s lágyan megcsókoltam a nyakát. Beleborzongott. Ha már ott jártam, a nyelvemet is szabadjára engedtem, s kerestem azt a pontot, ahol a legérzékenyebb. Amikor ujjai a hátamba mélyedtek, s halkan fölnyögött, tudtam, hogy jó helyen járok. Közben kezeim sem tétlenkedtek. Először lecsúsztattam őket a csípőjére, a szoknya azonban zavart.(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 7.83 pont (30 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#5 feherfabia 2014. 12. 19. péntek 05:29
8P
#4 papi 2014. 05. 25. vasárnap 06:52
Nem rossz
#3 listike 2014. 03. 5. szerda 08:09
Ez így nagyon kevés.
#2 v-ir-a 2012. 04. 15. vasárnap 00:15
kár h nincs folytatása...nagyon jó
#1 Törté-Net 2007. 02. 28. szerda 00:00
Mi a véleményed a történetről?