A+ A-

La Femme 1. rész

18. Decembre 1798.
Megérdemelte.
Igenis megérdemelte! És ennyi...
Baronesse Valerie kedvetlenül simogatta macskáját, elnyúlva a szófán. A fehér bundás, akárcsak Úrnője, fölényes tekintettel figyelte a kandallóban pattogzó lángokat. Hercegnő - a macska - hírtelen felegyenesedett, és gyorsan leszökkent a szófa alá. Úrnője kijózanodva emelte fel a tekintetét.
Kinyílt az ajtó.
Hercegnő fújtatva jelezte nem tetszését, ahogy a férfi belépett a szobába.
Valerie újra a tűzre emelte a tekintetét. Bárcsak ő is pusztító tűz lehetne... Pusztító, kártevő tűz...
- Miért kellett így megszégyenítenie engem, Valerie? - szegezte neki a kérdést a legesküdtebb ellensége, a férje. Baronet Joseph dühösen meredt arra a nőre, aki immár 24 órája a felesége.
- Uram, kénytelen voltam elmondani, hogy Ön arra sem volt képes, hogy elhálja a nászéjszakát. - volt a csípős válasz. Valerie szemei gyönyörtáncot jártak a tűz édes fényében. Igenis megérdemelte! Megérdemelte, mert elvette feleségül az akarata nélkül... Megérdemelte, mert tönkretette az életét!
Szemei smaragdként csillogtak, félelmetessé téve szépségét. Alabástrom bőre narancsos színt kapott, szőke, göndör fürtjei, mint a búzakalász az ontott napsugárban...
- Hölgyem, Ön elfelejti azt, hogy Ön volt az, aki sírva hagyta el a szobámat! - mondta a férfi egyre dühösebben. Barátai, édes apja, s még apósa is azt hiszik, hogy egy tehetetlen alak... Sőt... Akár azt is gondolhatják, hogy fel akarja rúgni a JaDorenne-DeCourtier szerződést, amely a két család között köttetik üzleti ügyben.
- Ugyan, Uram... Valóban én? - kacagása apró kristályok csengéséhez hasonlított, benne volt él, egyben diadalittas megelégedettség. Félkönyékre támaszkodva nézett a fekete szempárba. - Ön egy egészen elképesztő alak. A felesége vagyok, bizonyítania kellett volna.
Milyen éles a nyelve, és még csak 17 éves... - gondolta a férfi, és öles léptekkel indult az ajtó felé.
- És még Ön azt hiszi magáról, kedves uram, hogy férfi? Elmondom, mi Ön! Egy undorító alak, aki mások életét tönkretéve akarja elérni céljait. És egy gyáva alak, aki még csak a saját feleségével sem hajlandó együtthálni.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 6.93 pont (15 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#4 zsuzsika 2014. 09. 7. vasárnap 10:58
Nem tetszett.
#3 A57L 2014. 09. 1. hétfő 06:31
Ez nem jó.
#2 papi 2014. 05. 3. szombat 06:29
Nem rossz
#1 Törté-Net 2007. 02. 10. szombat 00:00
Mi a véleményed a történetről?