A+ A-

Adrienn története 7. rész

A srácokkal ilyen formában nem jöttünk össze többet. Volt, akivel még másként igen, de volt, akit már alig láttam. Jött az érettségi szünet, aztán ők már a suliba nem nagyon jöttek, ősztől meg főiskola, egyetem vagy munka várt rájuk. De addig történtek még érdekes dolgok.
Az írásbeli érettségik befejeztével ismét mentünk suliba, de a fiúkkal már nem találkoztam. A szünet utáni napokban az egyik szünetben az ügyeletes megállított. Azt mondta, keres az igazgató, ha vége az utolsó órámnak, menjek be hozzá. Meglepett, hogy keresett, mert beszéltünk már ugyan többször is, sőt tanított is, de nem szokott behívni magához. Volt még egy órám, ami elég unalmas volt, ezért gondolkodtam, mit akarhat, de nem jöttem rá. Földrajz-tesi szakos volt, de mióta igazgató, csak földrajzot tanított. Viszont, ha valami tantárgyi ügye lett volna, nem gondolom, hogy magához hív. Na mindegy, gondoltam, majd kiderül.
Kicsöngettem, mentem az irodába. Nyitva volt az ajtó, kopogtam rajta, majd beléptem.
- Á, gyere be! - invitált kedvesen - Csukd be az ajtót légy szíves.
Bementem, leültetett. Ő felállt és még befejezte az elkezdett munkáját. Kiszólt a titkárnőnek is, hogy ma már hazament.
- Tudod, már elég volt mára a munkából. - magyarázta. És leült velem, hogy elkezdje a mondandóját.
- Nyilván tudod, hogy testnevelést is tanítottam a földrajz mellett, de mióta igazgató lettem, ez nem fér bele az időmbe. - kezdte sokkal kevésbé barátságos, inkább hivatalos hangon. - De ma is sokszor látogatom meg a testnevelő tanárokat, továbbá az iskola futball-csapatának sorsát is a szívemen viselem. Egykoron én voltam az edzőjük. Néhány hete lent jártam az öltöző folyosón és valami nagyon... furcsa dolgot tapasztaltam. Nem is tudom, hogy mondjam. Nyílván sejted miről van szó. - sejtettem. Sőt tudtam és a mondatai közti hatásszünetben rájöttem mekkora bajban vagyok. Sírni tudtam volna. El akartam süllyedni. Mindennek vége, gondoltam.
- Amit az öltözőben láttam, arra nincs magyarázat. Nekem most fegyelmi eljárást kell kezdeményeznem. Ha a fiúknak szerencséjük van, akkor az érettségit letehetik, de mivel Te fiatalkorú vagy, a rendőrség elé kell állniuk. Neked nincs tovább helyed ebben az iskolában. Azonnali hatállyal felfüggesztem a tanulói jogviszonyodat.(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 7.69 pont (29 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#5 Andreas6 2017. 08. 20. vasárnap 09:18
Kellemes pozíció igazgatónak lenni.
#4 vakon53 2016. 02. 11. csütörtök 14:43
Én a tanulóhellyébe leharaptamvolna a makkját azonnalihatájjal a patkány igazgatónak.

Othon a felesége rájöttvolna hogy mien patkány a férje.
#3 A57L 2013. 09. 18. szerda 08:18
Egész jó.
#2 genius33 2013. 03. 7. csütörtök 12:19
Hát az első 2 rész jobban tetszett...
#1 Törté-Net 2007. 01. 20. szombat 00:00
Mi a véleményed a történetről?