A+ A-

Ann

- Hagyjatok már! Nem tetszik, csak együtt játszunk. - kék szemeiből szégyen sütött. Pont akkor sétált el a barna hajú, barna szemű, kócos, megtépázott Ann, mikor Fred száját elhagyta ez a mondat. Fred volt az iskola sztárja. Mégsem szállt fejébe a dicsőség. Imádta a színjátszást, ugyanúgy, mint Ann. A lány nem tartozott a "menők" közé, ezért is elképzelhetetlen volt, hogy közte és a fiú között bármiféle kapcsolat legyen. Megszólalt az iskolacsengő és mindenki elindult órára.
Ann a második padsorban ült. Irodalom óra volt és a Rómeó és Júliát vették. Miközben a tanár prédikált, Ann szorgosan jegyzetelt.
- Miért mondom azt, hogy a Rómeó és Júlia a legtisztább érzelmekkel teli mű? - kérdezte Ilion tanárnő. Síri csend, válasz sehol.
- Ann. - szólította fel a tanárnő a lányt. Ann felkapta a fejét és gépiesen elkezdett hadarni.
- Rómeó és Júlia is fiatal volt, egyikőjüket sem fertőzte még meg a gyűlölet, ami a családjaik között volt. - Fred közbevágott. - És Júlia még szűz is volt. - e kijelentést tapsvihar és nevetés követte. A zajból valaki kivisított.
- Szűz, mint te Ann. Csak Júlia szép volt. De hozzád senki nem nyúlna.
Ann könnyeit visszafojtva jegyzetelt tovább. Fred félve ránézett a lányra. Sajnálta. Ha ő nem szól közbe, akkor nem szégyenítik meg a lányt. Fred ismerte a lány egy másik arcát. Mikor színpadra lépett, mindenki csak ámult. A Mindörökké Szerelem című darabot játszották azévben. Ann-é és Fred-é volt a főszerep.
Mikor kicsengettek Ann gyorsan összepakolt és egyenesen a színházterem felé vette az irányt. Aznap volt az előadás. Fél nyolcra már telve volt a terem. Az iskola tanulói, tanárai, szülők mind ott voltak.
A második jelenetben feltűnt egy angyal. Fényes, barna loknis haj, gyönyörűen kiemelt szemek, egy édesen csillogó száj, mely mosolyra húzódott. Csinos alakját kiemelte a testhez álló vajszínű kisestélyi. Fred megrökönyödve nézett a lányra. Ann volt az. - Mit kíván jóuram? - kérdezte a lány szerepe szerint. A fiú nem tudott válaszolni. Elvakította Ann szépsége.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 8 pont (14 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#7 vakon53 2016. 04. 2. szombat 13:50
Tetszett. Nagyon.
#6 papi 2015. 06. 14. vasárnap 07:24
Egész jó.
#5 zsuzsika 2014. 12. 4. csütörtök 08:53
Jó.
#4 moha87 2006. 12. 20. szerda 07:29
Támogatom --szép--
#3 Lemon Orange 2006. 12. 18. hétfő 23:42
Tetszett. Nagyon.
#2 Ede 2006. 12. 18. hétfő 13:17
Szép történet. Nem igazán ide való, de kétség kívül szép történet. Biztos sokan fognak beugatni Neked miatta, de ez ne tántorítson el! Írj még ilyet bátran. 10 pont
#1 Törté-Net 2006. 12. 18. hétfő 00:00
Mi a véleményed a történetről?