A+ A-

Hátsó gondolatok

Unalmas, szürke hétfő. A sétálóutca macskakövei lanyhán kúsznak el az ember talpa alatt. Leszegett tekintettel bandukolok, s reflexszerűen kerülöm ki a tömeget. Agyamban még a hétvége zakatol. A zene dübörgése, a testek hullámzása, az izmok feszülése, az arcok csillogása a sötétkék fényben, mind-mind egyetlen élménnyé olvad, de ahogy tisztul a fejem, egyre halványul az érzés. Felemelem a tekintetem és letüdőzöm a friss, délelőtti levegőt.
- Szia!
Szétnézek. Körülöttem mindenütt emberek, de sehol egy ismerős. Körbeszalad a tekintetem az arcokon, de nem találja szembe magát senkivel. Nem is tűnik úgy, hogy bárki figyelne rám. Biztos nem én voltam az, akinek az üdvözlést szánták. Visszazuhanva a tisztuló világomba lépkedek tovább.
- Hogy s mint?
Ismét megtorpanok. Újra végigböngészem az arcokat, de senki ügyet sem vet a zavaromra. Érdektelenül mennek el mellettem az emberek, s csupán egy fenék mosolyog rám, ahogy tovahalad előttem. Rámeredek. Te voltál? Válasz helyett egy újabb kérdés érkezik:
- Bevállalnál?
Nagyon formás egy hátsó. Ráhibázott: hátsó gondolataim támadnak miatta rögvest. S milyen szemtelen! Pimaszul incselkedik velem! Koptatott kék farmerben van, ami szépen megfeszül rajta, s a szöveten a koptatástól halványuló-erősödő szín márványos hatást kelt. Olyan kemény lehet ez a segg, mint a kő! Ógörög sportolók szobrainak volt ilyen csodásan domboruló feneke.
- Nem érünk rá! - pillant fel gazdájára, akinek csak a tarkóját láthatom, meg az arányos testét.
Igen! Nem csoda, hogy így nézel ki, látszik, hogy törődnek veled. Na, várj csak! Nem menekülsz meg ilyen könnyen előlem. Felgyorsítom lépteim, s az emberekbe ütközöm, amikor előzni szeretném őket. Csak nehogy szem elől tévesszem! Mérges szemvillantásokkal mérnek végig a járókelők, de ügyet sem vetek rájuk, széles mosollyal kérek mindenkitől elnézést. A kis piszok meg úgy tesz, mintha már elfelejtett volna. Unott arccal néz bele a világba és csak bámul vissza rám, mintha nem is ő lett volna, aki az előbb leszólított. Egy jelzőlámpánál érem be.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 5.7 pont (10 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#1 Törté-Net 2006. 11. 20. hétfő 00:00
Mi a véleményed a történetről?