A+ A-

Más világ

Vannak bizonyos időszakok, amikor az ember elmondhatja magáról, hogy szerencsés. Ilyen például, ha átmegy a vizsgákon, vagy minden sikerül, amit az adott hétre eltervez. De ilyen az is, ha megismerkedhet egy kivételes, gyönyörű lánnyal. Ám, visszagondolva, ez talán nem is nekem volt szerencse, vagy nem csak nekem volt szerencse.
Ritával még középiskolában hozott össze a sors, méghozzá másodikban. Akkor költöztek oda a városba, így csapódott a mi osztályunkba. Viszonylag gyorsan beilleszkedett, bár nem volt az a fajta nagyhangú, menő lány. Jómagam akkortájt, mint erősen serdülő, ilyesformán kissé bezsongott srác leginkább csak testi vonzalmat éreztem iránta, csupán emiatt lettem jóban vele.
Teltek-múltak az évek, szépen felcseperedtünk, de továbbra is csak jóban voltunk. Az érettségi után én fősulira jelentkeztem, ahová sikeresen fel is vettek. Ebben a suliban lepett meg először, egész pontosan azzal, hogy felbukkant ott. Természetesen, mint régi ismerősök, könnyebben szót értettünk egymással, mint az idegenekkel. Így kezdtünk egyre közelebb kerülni egymáshoz, végül már odáig fajult a dolog, hogy nagyon jó barátok lettünk. Érdemes tudni, hogy mindketten informatika szakra jártunk, így egyikünknek sem voltak idegenek a számítógépek, ami fontos momentum. Szóval, teltek az évek, és mi elvoltunk egymással, bár a barátságon sohasem léptünk túl. Az okok különbözőek voltak, ennek részletezésébe inkább nem is mennék bele. A lényeg az, hogy egy idő után észrevettem rajta egy olyan változást, ami miatt aggódni kezdtem.
Mikor visszatértem az ötödik félévre a szünet végén, megtudtam, hogy Rita szülei elválltak a nyár alatt. Rita pedig különköltözött a családjától, így akadályozva meg, hogy választania kelljen az apja és az anyja között. Ám ez a költözés nem hatott rá jótékonyan. Kimaradozott az iskolából, mikor találkoztunk, akkor is olyan volt, mintha a lelke külön világban járna. Először megijedtem, hogy drogozik, de erre utaló jeleket nem találtam. Aztán egyik nap, mikor felmentem a lakására a tananyag átadásának ürügyén, rájöttem mi az, ami drogként hat rá. Egy internetes, többszereplős számítógépes játék, amiben egy általad kreált karakterrel kell hétköznapi életet élni egy fantáziavilágban. Lehidaltam.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 8.28 pont (25 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#3 AlexHun 2014. 04. 18. péntek 12:10
Gyönyörű, szép és megható...
#2 Teknősbika 2009. 03. 31. kedd 23:44
nagyon szép és jó történet
#1 Törté-Net 2006. 08. 13. vasárnap 00:00
Mi a véleményed a történetről?