A+ A-

Út a tárgyalóig, vágyak ajtajáig, s azon túl...

A fiú a hajnali sötétségben lépett fel a vonatra. Örült, mert üres fülkét talált, kabátját, táskáját maga mellé lerakva az ablak mellé ült. Órájára pillantott, s elmosolyodott. A tegnap este jutott eszébe, amikor a lánnyal órákat beszélgettek. Mégis, amikor felállt számítógépétől, olyan hiányt érzett, hogy belesajdult. Akkor döntötte el, hogy reggel utazik, meglepi őt. Kényelmesen elhelyezkedett, majd kifelé bámult a sötétségbe. Álmosan figyelte az elsuhanó épületeket, otthonokat. Ő a szülői házban él, de már nagyon szeretne egy otthont, ahol minden nap hazaérve a melegség és a szerelem várja. Telefonját kezébe vette, s elkezdte írni az első, hajnali sms - t. Úgy fogalmazta, mintha munkába lenne, nem akarta, hogy gyanút fogjon a lány. Nem kellett sokáig várnia, a válasz is megérkezett. Kiérezte a mondatokból a munkába készülődő lány álmosságát. Elmosolyodott, s fejét megtámasztva, szemét behunyva szundikálni próbált.
A lány a rádió hangjára riadt fel. Leállította, még pár perc lustálkodást engedélyezett magának mielőtt felkelt. A zuhany alatt próbált feléledni, de egyre melegebb vizet engedett magára, ami inkább bágyasztó volt. A teáját kortyolgatta, amikor sms - e érkezett. Mosolygott a fiú hajnali kedvességén, majd rögtön választ fogalmazott. De jó lenne most vele, gondolta, az sem zavarná, ha elkésne a munkából. Eszébe jutott az első találkozás, amikor a fiú az ágy szélén ült, ő meg vele szemben a széken. Az ujjak játszottak egymással, miközben az ajkak lágy táncba kezdtek. Megborzongott, jajj indulnia kell, eszmélt fel. Táskába dobálta a joghurtokat, majd gyorsan kabátba bújt, s elindult otthonról.
Nagyot zökkenve állt meg a vonat a következő állomáson. A fiú hirtelen felriadt, s kezét a mellette lévő ülésbe ütötte. A francba, szisszent fel, rögtön az előző héten komolyan elvágott ujját nézve. Megkönnyebbülten látta, hogy nem szakadt fel a sebe. Hol járhatunk, nézett ki a már majdnem világosba. Siófok - olvasta, na már félúton vagyok. Tudta, hogy pár óra boldogságért háromszor annyi időt utazik. Nem érdekelte, látnia kellett. Akkor is elindult volna, ha csak messziről láthatná. Ahogy rágondolt, szinte érezte a kezei között a lány kezét. Telefonálnia kell neki, ilyenkor már mindig szokott.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 5.46 pont (13 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#4 A57L 2014. 01. 8. szerda 04:53
Nem rossz.
#3 papi 2013. 12. 10. kedd 05:46
Ez tetszik
#2 v-ir-a 2012. 02. 19. vasárnap 18:37
szép
#1 Törté-Net 2006. 05. 13. szombat 00:00
Mi a véleményed a történetről?