A+ A-

Kétségbeesés szülte

Az egyszerű, praktikus, férfiízléssel berendezett szobába csak egy valami nem illik: az ágy szélén kuporgó nőalak. Pedig tegnap még olyan magabiztos volt. Most a kétségbeesés szélére sodródik csendben, és már egyáltalán nem tűnik jónak az ötlet. Hogy is juthatott eszébe ilyen őrültség?!
Persze a választ is ismeri. Amikor kigondolta szintén egy ágyon ücsörgött, csak a sajátján. Hagyta, hogy elárassza a fájdalom és az önsajnálat. Merengett az életén. Eddig az ég kegyeltjének érezte magát. Korán megtalálta a párját, élete minden fordulatának megvolt később az értelme. Iskolával, munkával, szerelemmel, egyszóval mindennel szerencséje volt.
És ennek most vége lett. Érezte, hogy újra könny fojtogatja - nem gondolta, hogy ez még lehetséges, bár már a délelőtti temetés előtt is azt hitte, kiapadtak a csatornák. Csak hagyta, hadd guruljanak végig arcán a sós cseppek. Kifogyott az elterelő manőverekből. A házon már igazán nincs mit takarítani (szegény Joci, ha látná!), pedig a legjobb szándékkal sem mondható rend - , vagy tisztaságmániásnak. Olvasni képtelen, a munka sem köti le (különben is ahhoz még írni is kéne, nem csak olvasni), és a bömbölő rock is csak ideig - óráig volt vigasz, utána idegesítette. Szóval, muszáj volt szembenézni a dolgokkal. Jó állása van, sőt hivatása, ami valamilyen szinten még értelmet ad a létezésnek. Önálló, hiszen van háza, autója (bár vezetni nem tud). A mérleg másik oldalán meg ott tátong a nagy űr. Elképzelhetetlen, hogy legyen még egy férfi a földön, akivel úgy tudják szeretni egymást, mint Jocóval.
Akkor neki sosem lesz gyermeke? Pont neki, akinek az életét jelentik? Eddig mindig "nyomós" indokuk volt rá, hogy halasszák a gyermekáldást: egy újabb diploma megszerzése, munkahelyváltás, előbb legyen rendben a ház... De most? Mi lesz vele 29 évesen? Egyedül.
És itt indult fejlődésnek a gondolat.
Egy ideje nem szed már tablettát, és 4 nap múlva ovulál. Ha most teherbe esne, még mindenkivel elhitethetné, hogy néhai férjéé a pici.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 6.13 pont (15 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#5 zsuzsika 2014. 10. 21. kedd 10:34
Jó.
#4 papi 2013. 07. 4. csütörtök 08:09
Igaza van az előttem szólóknak. Nagyon jó a történet, megérdemelné a folytatást.
#3 genius33 2013. 03. 15. péntek 09:49
Szerintem is lehetett volna folytatni smile
#2 v-ir-a 2011. 11. 14. hétfő 22:21
kár h nem folytattad...
#1 Törté-Net 2006. 04. 16. vasárnap 00:00
Mi a véleményed a történetről?