A+ A-

Érzések és gondolatok, fájó, boldog pillantok...

Könnyezve ébredtem, annyira fájt a tudat, s az érzés, hogy egy nap majd másképp lesz, egy nap majd nem leszel itt velem, s nem fogod már a kezem, nem érzem a tested, melegséged, dobbanó szíved, egy nap majd ott kell állnom, a halottak földjén, az emlékek völgyén.
A fekete gyászban, sírásban. Elhagyatva a könnyek között, erőtlenül, fájdalommal telve, érzéseket érezve szerelmünket temetve.
Felébredtél, ijedten néztél, láttad a könnyeimet amint arcom vonalát követve gördült le a párnára, az álmok támaszára. Éreztem a kezedet az arcomon, kérdezted:
- Mi a baj? Mi történt?
Nehezen tudtam szólni, csak zokogni, próbáltál nyugtatni, arcomra mosolyt csalni, de nem ment. Megfogtam a kezed, csak szorongattam, s tovább sírtam, erőtlenül puszilgattam, szemedbe nézve, arcodba meredve. Remegni kezdtem annyira fájt, mert tudom, hogy nem leszel velem. A boldogságért küzdök, a mindennapokért az együtt töltött percekért.
Azért, hogy neked mindent megadjak, amit csak szeretetnek lehet nevezni. Szívből fakadó, elragadó embernek való. Minden itt van a fejemben, a szívemben, mégis a korlátok választanak el két embert attól, amitől boldogok lehetnének. Fájdalmat érzek, s a magány kezeit, amik fojtogatnak, eltaszítanak. Mindig mindennek gátat állítunk, vagy, mert félünk, vagy nem bízunk. Talán mindent elvesztünk? Tovább élünk abban a közegben, ami már nem nyújtja azt, amit elvárnánk, hiába van meg minden, ami az élethez elengedhetetlen. Valami még sincs ott, ezek azok az érzések, melyeket szeretnénk, titkon remélnénk. A teher mázsás súlyként emelkedik az életünkre, olykor minden percünkre. Pedig csak a kezet kell megfogni, megragadni. Gondolatok ezrei futották az agyamon, szeretted volna látni, s tudni. Nem szóltam, csak sírtam. Aztán elfordultam, hogy ne lásd könnyeimet, fájdalmas gyengeségemet.
Az ablakon átnéztem a hóesést, fehér hideg fátylat, ami mindent elborít. Eltakar, tiszta, mégis hideg, szüntelenül hullik a fellegekből a földre, az ablakhoz érve vízcseppként perdült le, akár a könnycseppek az arcomon, átkaroltál, te is sírtál. Éreztem a hátamon minden könnycseppedet. Úgy fájtak ezek a percek, a szívem szakadt bele, csak meredtem az ablakra, a hideg hóra. Majd megfordultam, kimondtam a legszebb szót, amit nem csak az ajkammal, s nyelvemmel formáltam szóvá, hanem a szívemmel, lelkemmel formáltam azzá a kincsé, ami csak tiéd!
- Szeretlek!
Hangzott el az őszintén kimondott szó. Átöleltük egymást, szorosan megragadva további könnyeket fakasztva. Érezted te is, tudtad te is mit jelent, amit ez a szó ad neked. Én ezt adhatom neked, reggeltől az estéig, az élettől a halálig, mindazt, ami csak ehhez kapcsolódik, minden vágyat, minden érzést, minden álmot, minden gondolatot, minden szót, minden érintést ez a szó zár be és ez a szó kezdi el. Amíg a testem, s tudatom egy nap örökre el nem szunnyad, de mindig benned marad.
*
Akkor nem tudtam, hogy mire riadtam fel. Később lett bizonyossá benne, hogy a lélek harcára. A te lelked harcára. Fájdalom öntött el, megpillantva könnyes arcodat. Valami nagy baj történt, gondoltam erős tárgyilagos felfogásommal. Erősen fogtam meg a kezedet, szemedben kerestem a választ. Gyönyörű, meleg-barna szemlencséden keresztül belezuhantam gondolataidba. Érezvén gyötrő fájdalmadat, szavak nélkül is. Mintha egy alagútba estem volna bele, hömpölyögve a fájdalom sodrásával. Szavak nélkül is megéreztem mi bánt. Bőrömet perzselte lelkedből áradó fájdalmad, ahogy sodródtam veled. Éreztem szenvedésedet, amit az általam állított korlátok okoznak. Azok a korlátok, amiken egyenlőre nem vagyok képes átlépni. Hiába fogod kezemet, még gyenge vagyok hozzá. Szerettem volna mondani, sugalmazni, hogy az erőd nélkül nem is leszek rá képes. Megértetni veled, ha a mindennapjaimban nem szorítanál, én már elvesztem volna. Belesüllyedtem volna lelkem iszapjába, sűrű mély fekete bugyrába. Annyira akartam, hogy lásd amit én. Ahogy ott állsz egy hosszú, magas lépcsőfok legtetején. Nézel le rám, ahogy lassan hol egy, hol kettő lépcsőt haladva lépegetek feléd, hogy láss, ne csak a ködben úszó kontúrjaimat, de közben csak cikázó szenvedésedet éreztem, s megtörten, lelkemben térdre rogyva kapaszkodtam beléd milliónyi tűszúrásnyi égő fájdalommal szívemben. Nem tudtam szólni, csak égni, átélni a máglyán lévő ártatlan szenvedését. Aki tudja, hogy ha nem is neki kellene bűnhődnie, a fájdalmat megérdemli. Lelkem szembe fordult velem, ördögien kacagva: Ezt akartad? Megkaptad! Most hogy érzed magad? Megint sírásba menekülsz?
Hátat fordítottál, mint akit nem érdekel más, mint az ablakon lecsorgó, fáradt, haldokló hópihe. Kapaszkodtam beléd, könnycseppjeim szúró dárdája mélyedt hátadba. Már csak velük tudtam üzenni, hogy itt vagyok, Neked s veled.
Megfordultál, könnyes szemed tiszta, őszinte érzelmeket közvetített.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 4.7 pont (10 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#3 A57L 2014. 01. 8. szerda 04:51
Nem rossz.
#2 papi 2013. 12. 10. kedd 05:28
Elmegy
#1 Törté-Net 2006. 04. 3. hétfő 00:00
Mi a véleményed a történetről?