A+ A-

Az első tizennyolc év

Érdemes egy létbe markoló kérdéssel kezdeni. Vajon hol az élet kezdete?
Romantikus elképzelések szerint a szerelemből születik. Persze mint mindenhol, ahol a fehér hó besározódik idővel, vannak kivételek. Laura is ezen, - manapság is oly "ritkán" előforduló - kivételek közé tartozott, az ő élete valahogy így kezdődött:
- Elszakadt a gumi! - nyögött fel a rendező, főként színházi.
- Picsába... - lihegte alatta a színésznő.
- Aha, pont ott.
A nő összekapcsolta melltartóját, megigazította előzőleg a vágy hevében csak felretolt, lucskos bugyiját és felállt a díványról. Igen, a híres szereposztóról. Közben arra gondolt, hogy első dolga lesz lezuhanyozni otthon, mert hát, a színészet izzasztó, testet, lelket kívánó nagyüzem, melyben bemocskolódhat az ember. Na de hol nem? Jogos a kérdés, inkább ment volna szövőnőnek? Na, nem!
A mindig oly előzékeny rendező elégedett mosollyal nyitott neki ajtót kifelé menet. Szinte hálásan nézte, amiért ilyen gyorsan, intenzíven megszabadította kínzó vágyaitól, melyeket nem kell hazavinnie a kihűlt hitvesi ágyba. Ám hiába volt jóképű és sima modorú, azt sosem tudta meg, hogy kilenc hónappal később lánya született, nevesen: Laura.
A színésznő, ki végül tíz év múlva sem lett befutott sztár, és hiába dőlt hanyatt megannyi ágyon, szőnyegen, kanepén, hiába játszotta el a frenetikus orgazmust mindannyiszor, örökbe adta a kis Laut. Így lett Kiss-Kovács Laura (a nevelőszülők nem tudtak dönteni, melyikük neve különlegesebb), egy vidéki házaspár hatodik gyermeke. Kiss Jolán, a szomszédok kedvence, a látszatból élő nő, és a tökéletesség kínkeserves látomását hajszoló anya, mostohán bánt vele. Ellenben apja, Kovács Lajos igen korán felfedezte fogadott gyermeke báját, ezért folyton akkor kívánkozott borotválkozni, mikor a cseperedő Laurácska fürdött. Oda-oda sandított, ahol a lány gömbölyödő melle a vízhez ért, felajánlotta, hogy tartja a törölközőt, míg a csinos alak kiszáll a kádból, ám sosem erőszakoskodott, ahhoz túl gyenge, és túl szánalmas volt. Felettébb unalmas alak, aki két dologtól függött: elhízott feleségétől, és a sporthírektől. Ha színekben próbálnánk jellemezni őket: Jolán irigysárga és ciklámen, Lajos foszöld és khaki.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 7.22 pont (18 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#6 Andreas6 2017. 09. 24. vasárnap 06:49
Sajnálatra méltó mindenképpen. Egy elfuserált élet.
#5 sztbali 2016. 02. 29. hétfő 22:25
Igazán jó történet.
#4 A57L 2014. 06. 14. szombat 08:26
Nem rossz.
#3 listike 2014. 04. 4. péntek 07:03
Nagyon tetszett.
#2 Amarilla 2008. 12. 1. hétfő 08:54
Nem olvastam az összes történetet, de a legtöbbet nem is érdemes. (Anya és fiú, lány- ös fiútestvér és egyéb vérfertözés.) Ez viszont biztos, hogy a legjobbak közé tartozik. (10 pont)
#1 Törté-Net 2006. 04. 3. hétfő 00:00
Mi a véleményed a történetről?