A+ A-

Metélés, emlék felidézés...

10 körül ébredtem, hétvége volt a szokásos pihenések napjai. Kedvesem még durmolt mellettem akár egy kiscica, ám mégis nőiesen elbűvölő. Felkeltem, nem tudtam tovább tétlenül feküdni, meg gondoltam kedveskedek neki, amúgy is fárasztó hete volt, s így a karácsony felé közeledve a vásárlások rengetegében, lejárt lábak forgatagában, szüksége van rá. Óvatosan bújtam ki a közös paplan alól, majd lábaimat a földre helyezve andalogtam a konyha felé tervezetett utamon, ajtó halkan becsuk, ám mégis zajt csapok a kilincsről lecsúszó kezemmel.
Upsz, de látom csak átfordult a másik oldalára, pillantásom-levettem róla, most már jobban odafigyelve hajtottam be az ajtót, kis rést hagyva.
Ásítva, nyújtózok egyet félúton, s mégis a fürdő felé veszem az irányt.
Fel kell frissülnöm kissé, belépve köntösöm után matatok, kicsit reszketek így pucéran, de a frottír hozzám simuló szálai, már adnak némi melegséget. A mosdókagyló elé állok, önmagam tükrébe nézve veszek tudomást kócos hajamról, kissé nyúzott arcomról, hidegvíz kell, s már engedem is ki a város vizét. Két tenyeremet teszem a csobogás alá, s húzom arcomra az üdítő frissülést. Nedves pillámon, arcomon csordul le minden egyes csepp az öblös kagylóba. Egy picit még hagyom megszáradni, de türelmetlenségem erősebb, törölköző felé nyúl jobb kezem, szárazra dörzsölöm ábrázatom, az éberség elér, mintha más ember nézne vissza. Önmosoly, s irány a konyha, kávé, tea, meg valami harapnivaló. Odaérve, csomóval zárom be köntösöm nyílását, forralni kezdek, kenyeret pirítok, mézért, vajért kutatok. Lassan minden elkészül, tálcára kerül az étek, a tea, finom mindezeknek az illata.
Valami még hiányzik, ja a kiskanál, ebből is kell kettő, aztán már megyek is hálószobánk felé lábammal lököm meg az ajtót finoman, beérve leteszem kedvesem éjjeliszekrényére, könyvét odébb taszigálva nehézkesen, csörömpölve, fel is ébred álmából, kezével megpróbál elérni, s magára húzni, de nem fog sikerülni, csak a csókjáért tudok lehajolni.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 3.83 pont (18 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#5 A57L 2014. 01. 8. szerda 04:52
Egész jó.
#4 papi 2013. 12. 10. kedd 05:42
Nem rossz
#3 Andreas 2006. 02. 18. szombat 23:19
Ettől függetlenül: nem mondaná meg valaki, hogy mitől került a családi kategóriába?
#2 Andreas 2006. 02. 18. szombat 23:16
Azért, mert neked nem tetszik, azért még nem baromság. Nem tetszhet mindenkinek. Biztosan vannak még rajtam kívül mások is, akiknek tetszett.
#1 Törté-Net 2006. 02. 17. péntek 00:00
Mi a véleményed a történetről?