A+ A-

Álarcos mese

...Gondolataimba mélyedve ültem az autóban. Mindenki viháncolt mellettem, csak én voltam visszafogott. Újra és újra megkérdeztem magamtól, hogy mi a fenének kellett beleegyeznem, hogy az egyik lány helyett én menjek el holmi farsangi bálba, amit ráadásul "a világ végén" rendeznek egy kastélyszállóban. Márk is megsértődött, mert más volt a tervünk a hétvégét illetően. Fájdalomdíjat ígértem neki......
Igencsak estébe hajlott az idő, mire megérkeztünk - már nagyon fáradtak voltunk mindannyian, és csak a számunkra kijelölt ágyakat óhajtottuk, ám arra nem számítottunk, hogy nem egészen úgy alakulnak a dolgok, ahogy elképzeltük. Ketten voltunk lányok, és a nekünk kért egy szoba helyett 2 db egyágyast kaptunk. Némi vita után végül is úgy döntöttünk, hogy tökmindegy, mert árban ugyanannyi volt. Gyorsan felcuccoltuk magunkat, én nem kértem se vacsorát semmit, csak pihenni akartam végre. Ledobtam magamról mindent, és irány a fürdőszoba. Belemerültem a fürdővízbe és helyből elaludtam. Arra ébredtem, hogy valaki motoszkál a szobámban és hogy teljesen kihűlt a vizem.
Gyorsan kiugrottam a kádból, magam köré tekertem egy törölközőt és a hajszárítómmal felfegyverkezve kiugrottam a fürdőszobából.
Ledöbbentem a látványtól. Te feküdtél az ágyamban - már félig aludtál; látszott rajtad, hogy teljesen kimerültél valami miatt.
Finoman megráztalak, mire hirtelen azt sem tudtad hol vagy, és én ki vagyok. Ez nem is volt hihetetlen. Megkértelek, hogy távozz a szobámból, mire közölted velem, hogy ez nem igazán lehetséges, mivel ez a Te szobád. Kis huzavona után kiderült, hogy Nekem is ugyanezt a szobát adták ki tévedésből. Helyből idegrohamot kaptam, mert nem elég, hogy nem is volt kedvem eljönni, még ráadásul nagyon jól indul az egész hétvége. Lerohantam (ahogy voltam egy szál törölközőben) a portára, és kivertem a balhét. Nagy cirkuszok árán megkaptam a melletted lévő szobát; addigra már Te is levánszorogtál és széles vigyorral nézted végig törölközős előadásomat. Akkor vettem észre én is, hogy miben is díszelgek tulajdonképpen. Megpróbáltam higgadtnak tűnni, de belül forrtam, mint egy vulkán.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 6.44 pont (9 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#5 vakon53 2016. 02. 7. vasárnap 13:06
Nagyon szép írás!


10 Pont!
#4 A57L 2014. 05. 30. péntek 05:30
Szép történet.
#3 papi 2013. 12. 25. szerda 10:08
Nem rossz
#2 v-ir-a 2010. 10. 17. vasárnap 22:51
huhh.....tömör volt, de tetszett
#1 Törté-Net 2005. 10. 26. szerda 00:00
Mi a véleményed a történetről?