A+ A-

Alku a feledéssel

A nap éppen lebukni készült a Bakony erdős hegyhátai mögött. A táj minden június este ekkor nyeri el legszebb fényviszonyait, és csodás vörös-rózsszín színegyüttes ragyogja be a 8-as autóútnak minősített aszfaltcsíkot. A forgalom fő alkotói a hőség elől hétvégére a magyar tengerhez menekültek hazatérő autóáradatából áll, rengeteg család autózik ilyenkor Kelet felé. A Balaton felé úgyszólván senki, pedig minden valószínűség szerint másnap, hétfőn sem lesz rosszabb az idő, és a hazatérő emberek kedvük szerint eltöltötte volna még ott pár napot. Lám, az élet hogyan eltilt minket biológiai igényeinktől, sokkal több alkalmunk lenne a természet ajándékai élvezni. Bár ha alkalmunk lenne rá, lehet, hogy nem élveznénk annyira... És talán éppen emiatt az időhiány miatt akarjuk életünk szép pillanatait a legszebbekké formálni, és a legjobban besűríteni. Legalábbis az a két fiatal bizonyosan, akik egy türkizkék Opelban ülve hajtottak a Balatoni nyaraló felé.
Az autóban halk zene, az egykori német sláger, Michael Holm szólt. A kellemesen nyugtató, még napjaink dob- és elektronikuszene imádó korszaka előtti stílusban készült szám mindkét fiatal kedvence volt. Már csak a témája miatt is. Az Opel kényelmesen fordul be Litér felé az elágazásnál; már a hazamenők forgalma is elült, gyakorlatilag fél óra alatt. A magyar rend őrei azonban nem alszanak, és Litér után egy beállóból sunyulva megállítják a kocsit, már csak azért is, mert egy valószínűtlenül fiatal leány vezeti. A zene elcsendesedik a szám végén.
- Jó napot. Hány éves a kisasszony? Vezethet már kocsit? - a rendőr hangja elárulta véleményét.
- Tizenhét kérem. A papírjaimat? -a meglepettséget vagy ijedelmet teljesen nélkülöző hang hallatán a rendőr minden bizonnyal nem tudta, hogy hova legyen a döbbenettől; bizonyára nem tudta, hogy a Magyar Köztársaságban a jogosítványszerzés korhatára -idén utoljára- tizenhét év.
- Jogosítványt, forgalmi engedélyt. -mondja a rendőr visszatérve a jól megszokott gyakolathoz. - És a személyijét is.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 5.63 pont (16 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#3 zsuzsika 2015. 01. 11. vasárnap 08:11
Jól megírt romantikus történet.
#2 listike 2014. 02. 13. csütörtök 07:15
Szép történet.
#1 Törté-Net 2005. 09. 17. szombat 00:00
Mi a véleményed a történetről?