A+ A-

Nyaralás az Adrián

Egy régi dédelgetett tervünket valóra váltva az idén nyáron Horvátországba mentünk nyaralni a feleségemmel, Anitával. A gyönyörű Dalmát tengerpart volt az úti célunk. Az egyik ismerősünk által sikerült olyan szálláshelyet foglalnunk, ami ígérete szerint közvetlenül a tengerparton van, egy igazán csendes, nyugodt környezetben. A leutazás egyébként egyáltalán nem volt fárasztó, mivel az út jó háromnegyed részét autópályán tehettük meg. Leérkezve a szálláshelyre örömmel tapasztaltuk, hogy minden az előbbiekben leírtaknak megfelelő volt. Az igényesen elkészített takaros épületben a négy apartman közvetlenül a parton állt, tiszta, rendezett kis udvarral, kocsi beállókkal. Ami külön öröm volt számunkra, mivel június végén - szezon előtti időszakban érkeztünk - a szállásadónk elmondása szerint úgy nézett ki, hogy két hétig csak mi leszünk a vendégei. Ami majdnem be is jött, de az a kis változás igazán emlékezetessé tette számunkra a nyaralást.
Miután kiválasztottuk a számunkra legmegfelelőbb apartmant, elintéztük a bejelentkezéssel kapcsolatos ügyeket. A vendéglátónk elmagyarázta, hogy hol érdemes vásárolni, merre találjuk a helyi piacot, és egyéb hasznos tudnivalókkal is ellátott, majd magunkra hagyott minket. Gyorsan kipakoltunk az autónkból, elrendeztük a szekrényekben a ruháinkat és irány a part. A levegő szinte alig mozgott, a tenger teljesen nyugodt volt. Sima vízfelülettel várt minket. Azonnal belevetettük magunkat a napfénytől csillogó vízbe. A nap hátralevő részében átadtuk magunkat az édes pihenésnek. Úsztuk, napoztunk és mivel a strandolóktól viszonylag távol voltunk, hamar megszabadultunk a fürdőruháinktól is. A vízbe is meztelenül mentük már be.
Kellemes volt a nap által felmelegített testünket lehűteni az áttetsző kék vízben. Késő estig napfürdőztünk. Egy jó hangulatú vacsorát követően hamar ágyba bújtunk és egy kiadós szeretkezést követően egykettőre elaludtunk. Másnap reggel ugyan úgy, mint az előző napon szép tiszta időre ébredtünk. Egy törölközőt magunkra csavarva kisétáltunk a vízhez, majd jó mélyen beúsztunk a tengerbe. A frissítő úszást követően jólesett a bőséges reggeli, majd fogtuk a napozó szivacsokat, és ott folytattuk, ahol előző nap abbahagytuk. A délutáni órákban azonban megjelent a szállásadónk egy feltűnően szép természetes szőke fiatal hölggyel.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 7.95 pont (42 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#5 zsuzsika 2014. 12. 19. péntek 12:46
Nagyon jó.
#4 listike 2014. 05. 2. péntek 13:56
Csodásan volt.
#3 fasza 2005. 09. 17. szombat 11:18
Hasonló élményekkel valószínűleg én is igy gondolnám ezt a dolgot, bár biztos vagyok benne, hogy az én élményeim nélkül is igaz ez. :) :P
#2 Zoli 2005. 08. 30. kedd 14:27
Tényleg Horvátország legszebb rész a Dalmát tengerpart :)
#1 Törté-Net 2005. 08. 27. szombat 00:00
Mi a véleményed a történetről?