A+ A-

Esős éjszaka

- Jöjjön már! - vált követelőzővé a férfi hangja, miközben a bejárat előtt toporogva várt és a szakadó eső kezdte egyre jobban eláztatni összes ruhadarabját
- Dehogy megyek, szakad az eső! - morogta nyűgösen a nő
- Azt akarja, hogy itt ázzak el, amíg maga azon töpreng, hogy feláldozza-e a sminkjét és a frizuráját? Ez az eső nem fog elállni reggelig, de tőlem itt is szobrozhat - vetette oda a nőnek, és fordult is, hogy elinduljon hazafelé
- Várjon!- mondta a helyzethez mérhető lehető legnagyobb elkeseredettséggel a nő, előre látva, hogy bizony kénytelen lesz megázni, akár tetszik, akár nem. Mindenesetre azt tudta, hogy semmiképp nem akar a munkahelyén éjszakázni a csöppet mogorva biztonsági őrrel.
A férfi némi önelégült vigyorral visszafordult és - mintha már nem lenne teljesen elázva - sürgetőleg emelte fel két karját. -Nők- mormolta és bevárta, míg odasiet hozzá a nő, aki remélve, hogy megóvja kicsit megjelenését, feje fölé emelte egyik dossziéját. Természetesen az nem ért semmit, pár pillanaton belül az iratok és ő is csurom víz lett. - Remélem tényleg közel lakik - kérdezte reménykedve a nő, bár ez esetben akár hazáig is elgyalogolhatott volna.
Megpróbálták szaporázni lépteiket, de az eső és a sötétség - lévén elmúlt már 9 óra is - egyáltalán nem kedvezett eme próbálkozásuknak, így óvatosan szlalomoztak az egyre növekvő pocsolyák között. Mindketten ugyanazt a típust képviselték, egyedülállóak voltak, szerették a munkájukat, szerettek dolgozni egy-egy feladaton és mindketten vágytak arra a valamire, ami miatt, illetve aminek hiánya miatt minden este szomorúan bújtak ágyba.
Nem dolgoztak ugyan egy helyen, a cég két különböző pontján, két teljesen eltérő munkakörben helyezkedtek el, mégis az első naptól fogva egy hullámhosszon voltak, bár barátnak a leginkább sem nevezhették egymást...Mindenesetre a nő azon a napon szokott rá a rendszeres sminkelésre és az egészségesebb életmódra, a férfi pedig azon a napon szokott le a dohányzásról amikor együtt ebédeltek. A zsúfolt étkezdében kénytelenek voltak egy asztalhoz ülni, azóta is többször ebédeltek együtt, de mindig megtartották a távolságot egymástól.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 7.09 pont (22 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#6 deajk2008 2016. 10. 31. hétfő 14:19
nekem tetszett ezen mű... 8p
#5 papi 2013. 08. 4. vasárnap 17:15
Nagyon jó
#4 v-ir-a 2013. 06. 7. péntek 22:46
szuper...nagyon élveztem az olvasást smile
#3 Mulder 2005. 08. 22. hétfő 19:10
Szép! Nagyon tetszik.
#2 Livi 2005. 08. 9. kedd 11:21
Igazán jó sztori, tetszett. 10 pötty
#1 Törté-Net 2005. 08. 8. hétfő 00:00
Mi a véleményed a történetről?