A+ A-

Azok a régi szép idők 1. rész - Lotti és én a Balaton parton

Szombat este, nyolc óra. A haverokkal ismét összegyűltünk, a már több éve törzshelyünkként szolgáló Aranyborjú vendéglő iddogáló részében. Faresz, Veréb, Pityók, Husi, és én, Matyi. Így öten heti rendszerességgel találkozunk ezen a számunkra szent helyen, átbeszéltük a héten történt eseményeket, a családi dolgokat, egy- két hideg sör társaságában. Ezek az esték mindig jól teltek, rengeteget mulattunk, néha a túlzott alkoholnak, néha a vendégeknek köszönhetően. Érdekes és izgalmas sztorik történtek itt mindnyájunkkal, melyekre még most is derűsen emlékszem vissza. Ica, a pincérnő, már jól ismert minket. Legutóbb húsvétkor el is jöttünk hozzá, s igencsak nagyot nézett, mikor a fizetendő összeg helyett 5 szódás szifont húztunk elő az asztal alól. Soha nem volt még úgy megilletődve szegény kislány, de persze utána ő is igen jókat mosolygott az eseten.
- Ej, de rohadt meleg van itt! - szólt Faresz, s kigombolta ingének két felső gombját. Igen szép szál legény volt ő a maga 202 cm- ével, s az 55ös bicepszével. Sokat járt kondizni, hogy tartsa a formáját, s igaz, ami igaz, így a 30as éveinek elején is utána fordultak az utcán a lányok. A gimnáziumban találkoztunk, mi öten, s barátságunk azóta töretlen.
- Ne károgj, mindjárt itt a frissítő. - nyugtatta Pityók, a csapat mókamestere. Polgári nevén Pityka István köpcös fazon volt, s látszott rajta, hogy nem veti meg finom falatokat, legyen szó reggeliről, ebédről, vagy éppen vacsoráról. Ahogy nézte az ember, milyen beleéléssel fogyasztja a borjúpörköltet vagy éppen a házi gombóclevest, szinte kedvet kapott a csipegetésre. Volt egy furcsa képessége, mégpedig az, hogy valamilyen oknál fogva, bármilyen balsors is érte az embert, ő mosolyt tudott varázsolni az arcára. Törékeny lelkű, érzékeny srác volt már a gimnáziumban is, de egy kis mókára mindég kapható volt.
- Az italok uraim - szólt egy sokat megélt hang a hátam mögül. Icus lerakta mindegyikünk elé a maga korsóját, s mosolyogva kérdezte meg, hogy óhajtunk e még valamit. Mivel eléggé tömve volt a kis helyiség, s lévén, hogy az adott pillanatban semmi mást nem óhajtottunk, gyorsan a dolgára sietett.
- Hogy megy az úszás? - kérdezte Husi, majd szájához emelte a korsót, s jó nagyot kortyolt a jéghideg párlatból. - De jól, esik az istenit! - tette hozzá, mielőtt válaszolhattam volna.
- Hát... megyeget, megyeget, de nem 32 évesen kell ezt elkezdeni. Időtöltésnek jó, meg hát a lányok se csúnyák, de becsületesen elfáradok a végére. Nem tudom, meddig bírom még.
Husi egy igen vézna, alacsony termetű gyerek volt, akit ezért a gimiben sokat szívattak. Második közepén megelégeltük, hogy folyton ő a célpont, s a szárnyaink alá vettük az öcsköst. Azóta nagyon hálás nekünk ezért, bár a büszkesége nem engedi, hogy bevallja, de mindég úgy tekintett ránk, mint ahogy a kis testvér az idősebb bátyjára. Szerettük vigyázni rá, sohasem jelentett terhet számunkra, bár egy- két viccesebb megjegyzést tőlünk is kapott. Az a förtelmes szemüvege, melyet még édesanyja ajándékozott neki, s mellyel úgy nézett ki, mint valami háborodott tudós igen sokszor került a cikizés középpontjába. Sokszor csak bagolynak neveztük emiatt, de persze sohasem mentünk el túl sokáig. A gimis évei miatt nehezen viselte, ha bántják, s könnyen zavarba lehetett hozni.
- Lehet, hogy egyszer elkísérlek, kíváncsi vagyok mennyit bírok mellben egy huzamban. - s folytatta a sörözést.
- Te? Téged csak úszógumival engednének be oda. - viccelődött Pityók, s barátságosan megpaskolta Husi vállát.
Teltek a percek, ment a mókázás, beszélgettünk a héten lezajlott sporteseményekről, az új autókról, s minden egyébről, mely egy tipikus férfitársaság beszédtémáját képezheti. Szóba kerültek a csinos lányok, a legmodernebb hifi- berendezések, a grillsütők, s egy kis kitérő erejéig Husi szódás szemüvege is.
- Hallod e Matyi, tudod kit láttam a buszmegállóban? - kérdezte Veréb.
- Honnét tudnám?
- Jaj ugyan már, ennyire ne legyél lusta. Találgass!
- Ha megver az isten sem jut most senki az eszembe. Kicsit segíthetnél, nem gondolod? - néztem rá kérdőn. Fogalmam sem volt, kivel találkozhatott.
- Egy elragadóan csinos nőszemély az illető. - Vigyorgott veréb, s kivillant az arany foga, melyet harmadikban vertek ki neki egy barátságosnak induló, majd igen barátságtalanná fajuló foci meccsen.
- Ildi? - Hangzott az első tippem.
- Ildi?! Az a nő körülbelül annyira elragadó, mint egy másnapos szamár. - Hüledezett veréb.
- Hé, hátrább az agarakkal. - csitította Faresz, aki kedvelte Ildit. Két éven keresztül együtt jártak rajz szakkörre.
- Beus? - folytattam a tippelést.
- Nem nyert!
- Ugyan ne bolondozz, mondd már meg! Itt ülhetünk estig, akkor sem jövök rá, hogy kivel találkoztál.
- Hát a Fannival.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 7.27 pont (15 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#2 Mz/X 2005. 10. 17. hétfő 22:52
folyt. köv.?
Eddig 10... :)
#1 Törté-Net 2005. 10. 17. hétfő 00:00
Mi a véleményed a történetről?