A+ A-

Tökéletes Éjszaka 1. rész

A ferihegyi repülőtér B, terminál tavaszi forgatagának közepén, egy harminc év körüli férfi állt magányos szigetként. Szemével az érkező járatok kiírását fürkészte, kék szemeit kissé összehúzva. Bal kezében, egy szál sárga rózsát lógatott hanyagul. A látszólagos nyugalma ellenére a figyelmes szemlélő észrevehette, hogy a markáns arcú, fekete bőrkabátos férfi, erősen izgul.
A rágót, ami valahogy nem illett hozzá, feltűnő mozdulatokkal rágcsálta és szabadon levő kezével néha lesimította rövid barna haját.
A belső homlokzaton függő táblán hirtelen átpördültek a járatokkal kapcsolatos információk és legfelül megjelent a British Airways londoni gépének érkezési ideje. A férfi megkönnyebbülten elmosolyodott és a bal csuklóján lévő órára pillantva leellenőrizte, hogy még körülbelül harminc percet kell várnia a gép érkezéséig. Jobb kezével csettintett egyet és az egyik elegánsabb üvegfalú kávézóban az ajtótól nem messze leült és tejszínhabos cappucinót rendelt.
A rózsát óvatosan maga mellé fektette az üres székre.
A terminál nyüzsgését nézte, valami törvényszerűséget megpróbált benne felfedezni. Megpróbálta kitalálni, vajon melyik ember mit kereshet itt?
Voltak könnyűnek tűnő "esetek", limuzin sofőrök táblácskával a kezükben külföldi vendéget várva. Egy csinos, piros ruhás szőke nő, nyakát nyújtogatva két rosszcsont gyerekkel, valószínűleg a családfőt érkezését leste. Egy kisebb, harsány hangon beszélgető, egyen melegítőket viselő csoport, sport delegációnak tűnt.
Hamar megunta a bámulós játékot és a figyelmét a közelgő találkozásra összpontosította. Egy nőt várt.
Egy nőt, akit még sosem látott, akinek nem érezte az illatát, és nem érintette soha. Mégis, amikor Rá gondolt hevesebben kezdett dobogni a szíve és a nyakán kidagadtak az erek. Elmosolyodott és arra gondolt, hogyha valaki egy évvel ezelőtt azt mondja neki, hogy ő egy vadidegen nőt fog várni elszoruló lélegzettel a reptéren, hát bizony kinevette volna az illetőt.
Mióta a felesége már közel három éve egy autóbalesetben meghalt nem sokat törődött a nőkkel. Első kapcsolata is csak a tragédia után másfél évvel kezdődött és nem tartott tovább két hónapnál, pedig Gabi a barna színésznő, aki a kolleganője volt a Pesti Színházban igazán őszintén szerette Őt.(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 6.14 pont (14 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#6 feherfabia 2014. 11. 16. vasárnap 05:28
8P
#5 A57L 2014. 10. 21. kedd 09:28
Nem lett rossz.
#4 listike 2014. 02. 27. csütörtök 13:36
A végét leszámítva nagyon jó volt.
#3 papi 2013. 08. 18. vasárnap 08:45
Nagyon jó
#2 Tomtom 2005. 04. 28. csütörtök 00:05
Félelmetes.Fantasztikus.Hihetetlen.Csodálatos.Ez egy igazi történet.Nem veszik el a részletekben, nem túl durva, pont jó.Grat a z írónak, bárki is legyen az.
#1 Törté-Net 2005. 04. 26. kedd 00:00
Mi a véleményed a történetről?