A+ A-

A tünemény

Ádám épphogy megkezdte gimnáziumi tanulmányait, rögtön az első meglepetés hideg zuhanyként érte. Volt egy tüneményes lány az osztályában, aki egyből megbabonázta, Dorina. Már az első napokban kitűnt a többi lány közül nőies, kacér viselkedésével, végtelen, őszinte kedvességével, no meg hatalmas barna őzike-szemeivel. Magasnak nem volt mondható, de ha gömbölyű fenekére akárhányszor ráterelődött a srácok figyelme, ott nadrág nem maradt bő. Ádám kerülte a lányt, mert tudta, hogy nincs esélye, vagyis önbizalma, és egyébként is osztálytársra olyan ciki nyomulni, mert ha elutasít, kellemetlen 4 évig jópofizni vele. Ahogy teltek az évek, Ádám remélte, hogy megszokja, hogy egy ilyen tünemény jár az osztályába, és megpróbál nem törődni vele. Ám minél jobban próbált lelkiekben távolodni tőle, annál jobban érezte, hogy felrobban, annyira szereti... Először tapasztalta meg, milyen a viszonzatlan szerelem. Hónapokig szenvedett. Igaz, Ádám tett kísérleteket a lány meghódítására (kisebb ajándékok, kedvességek), de sikertelenül, mert mint megtudta, a lánynak van valami komoly barátja.
Ahogy elmúlt sok év, a gimi elmúlt, az osztály szétment, Ádám azonban soha nem tudta kitörölni fejéből Dorinát, szellemként lebegett előtte, akárhányszor lehunyta a szemét éjjelente. Végülis csak sikerült más lányoknak viszonylag feledtetni Ádám bánatát, jól is érezte magát velük, de egyikben sem vot meg az a tündéri báj, az az erő, amit akkor érzett, amikor Dorina közelében volt.
Az idő szerencsére Ádámnak dolgozott, a kezdeti félszeg fiúból -köszönhetően a rengeteg úszásnak (versenyszerűen úszott), és tanulásnak (elvégezte a jogot és a közgázt egyszerre)- magabiztos, az átlagosnál jóval vonzóbb férfi lett, amin sokat dobott a sok év alatt kiharcolt magas presztízse, és nem épp kicsi fizetése (akkoriban fekete 540-es BMW-vel járt). 27 évesen már egy neves cégnél dolgozott adótanácsadóként havi sokszázezerért. Időközben összeházasodott egy lánnyal, aki végülis csinos is volt, de inkább barátságot érzett iránta, mert úgy tartotta, hogy az ember azzal élje le az életét, akivel jól kijön. A szerelmet leszámítva, ami hiányzott, nagyon boldogok voltak.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 4.96 pont (24 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#6 vakon53 2016. 02. 6. szombat 12:42
Sajnálatos történet.
#5 listike 2014. 09. 26. péntek 17:51
Nem jó.
#4 papi 2013. 08. 4. vasárnap 17:03
Ilyen nincs
#3 egy ember 2008. 11. 9. vasárnap 15:27
Ez véletlen nem egy fordítás? "Ever after".
#2 látogató 2005. 01. 3. hétfő 11:14
vicces :)
#1 Törté-Net 2005. 01. 2. vasárnap 00:00
Mi a véleményed a történetről?