A+ A-

Főiskolai kalandok - Önfeláldozás 3. rész

A titok
Marvin hazautazott, én pedig közeli értelemben szólva, egyedül maradtam. Atesz és Viktor ugyan ott voltak a szomszéd szobában, de nem úgy viszonyultam hozzájuk, mint korábban. Ezt ők is észrevehették, mert általában szótlanná váltam, ha egy helyiségbe kerültünk. Nem vádolhattam őket azért, amit tettek. Nem is tudhatták, hogy nekem rosszul esett, mégis nehezteltem rájuk.
A videót már azelőtt bedigizték, hogy a kamerát visszaadták nekem, és azt tervezték, hogy felrakják az Internetre. www.megbasztuk.minda4et.hu - Kapkodni fogják.
Már végképp nem bánom, hogy a péróm nem lesz a világökörség része, ettől függetlenül nem lettem boldog. Délutánonként találkozgatta, Dinával, beszélgettünk, semmi különös, semmi olyan nem történt, ami említésre érdemes.
Semmi.
De tényleg semmi.
Abszolúte...
Nulla.
Talán igaza volt Boginak. Hiába foglalkoztam vele, a csajt éppannyira hidegen hagytam, mint zacskós tejet a hűtőszekrény. A legjobb formámat adtam, nem a nyomulós fajtát, hanem a barátot. Egyszerűen nem hittem el, hogy tényleg létezhet ember érzelmek nélkül. Hogy létezhet ember érzelmek nélkül?
Az Equilibrium című film jutott az eszembe. Egy egész társadalom, elnyomva egy drog által, amely háttérbe szorítja az emberi hormonháztartásban az érzelmi hatások kialakulását. Büntetendő minden kultúrális megnyilvánulás, mint például az olvasás, zenehallgatás, valamilyen emlékhez kötött tárgy megtartása, háziállat nevelése, vagy épp esetleg egy naplemente megtekintése, mert mindez érzelmeket kelt. Érzelmeket, amelyek ráveszik az embereket irigységre, vágyakozásra olyan dolgok iránt, amelyek nem képezik a tulajdonát, bűnözésre, hogy képességeik ellenére is elérjék azt.
Érzelmek nélkül nem jelent fájdalmat a tudat számára egy barát elvesztése, a kisgyermeknek a szülő halála, vagy a szülőnek a gyermeké. Szürke világ fekete katonái mechanikus mozdulatsorokkal dobálják halomra, és égetik el a könyveket, festményeket, mindazt az értéket, amellyel a történelem megajándékozta az utókort, hogy végül a semmibe vesszen.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 6.82 pont (17 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#3 A57L 2013. 11. 11. hétfő 04:43
Nem rossz.
#2 genius33 2013. 02. 4. hétfő 09:39
Királyságos nyes
#1 Törté-Net 2004. 11. 4. csütörtök 00:00
Mi a véleményed a történetről?