A+ A-

A biztosítós csaj

Előjáték
Kopogtatnak. Kinézek az ablakon, s látom, hogy megint a "biztosítós csaj". Erőteljes, festett vörös, és harsány. Halkan elkáromkodom magam. Ezt megint nehéz lesz lerázni. Már amikor a múltkor itt járt, az asszony sem nagyon tudott kibújni az újabb látogatás alól. Most meg engem fog boldogítani. Na mindegy, megyek, hogy mielőbb szabadulhassak.
Bejön, a szokásos erőszakosságával. Csak mondja és mondja. Nem is igazán figyelek oda. Már az elején tudtam, hogy nem fogok lépremenni, de egyszerűen képtelen vagyok megállítani a szóáradatot. Csak nézem, hogy magyaráz. Bár kétségtelenül tiszteletet ébreszt szívóssága, az arca sem csúnya és az alakja sem rossz, mégsem tud érdekelni, mint nő. Pedig miután üzleti ajánlata hidegen hagy, inkább mint nőt szemlélem.
Végre! Befejezte. Várakozón rám tekint.
- Affenébe - gondolom magamban - most jön az, amit a legjobban utálok. A ronda erőszakos dögnek el kell magyaráznom, hogy belőlem nem szed ki egy fillért sem, mégha a világ legjobb ajánlata is, amit hozott. Persze majd még visszajön, s a nejemmel boltot is köt. De az már nem az én dolgom.
Hosszas és roppant kínos magyarázkodás után végre megérti, ez nem az ő napja. Végül elmegy. Ahogy számítottam, egy héten belül mégis sikerült neki az üzlet. Ezt sajnos havi több ezer forintom bánja.
Két évvel később
Egy üzlet és reménybeli állás szervezése kapcsán majd' egy évet "társadalmi munkában" kellett dolgoznom. A szerteágazó és sok embert megmozgató ügylet egyik résztvevője ismét csak a "biztosítós csaj" volt. Időközben kiderült, hogy egy közös ismerős révén már évekkel korábban találkoznunk kellett, de egyikünk sem emlékezett a másikra. Az üzlet végül is sikeres lett, s mindketten az új cégnél kaptunk állást.
A munka temérdek volt, és nagyon sokszor a késő éjszakába nyúltak a megbeszélések. Kiderült, hogy valójában nem is ellenszenves, csak sokat beszél és nem kicsit harsány. Ezzel leginkább gátlásait igyekszik palástolni. Ahogy egyre jobban megismertem, mind világossabbá vált, hogy minket egy tőről metszettek. Ha elkezdtem egy mondatot, ő majdnem mindig be tudta fejezni. A legbizalmasabb üzleti információk alapján szinte szó szerint ugyanarra a következtetésre jutottunk.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 8.63 pont (30 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#3 listike 2014. 11. 3. hétfő 06:13
Tetszett.
#2 A57L 2014. 05. 6. kedd 07:01
Egész jó írás.
#1 Törté-Net 2004. 08. 3. kedd 00:00
Mi a véleményed a történetről?