A+ A-

Igen!

Amikor Éva befordult az utcába, és meglátta a felfordulást, maradék türelme is szertefoszlott. Jobb oldalon, épp ahol ők is laktak, a hepehupás aszfaltcsík mellett friss földhányás húzódott, egyenetlen, rút hátával elcsúfítva az utcára kifutó udvarok sima zöldjét, és elzárva a házakhoz vezető bejáratot.
- Anyúúúú! - húzta a szót hátul magas hangján Lili. - Viki nem ad nekem a rágójábóóól.
- Te is kaptál. Csak te lenyelted, te kis hülye - vágott vissza a nővére.
- Nem iiis! Nem iiis! Hazucc! Hazucc! - ellenkezett a kicsi, a testvére hajába markolt - feltehetően, Éva nem látta, mert az utat figyelte maga előtt -, és tépni kezdte. Mindkét gyerek visított, és a gyerekülés karfája tompán pufogott, ahogy vadul gyepálták egymást.
Éva az út szélére kormányozta a kocsit, kiszabadította magát az övből, és akár egy fúria, pördült hátra.
- Elég legyen! Most aztán elég legyen! Fogjátok be - ordította, mert hasogatott a feje, fáradt volt és éhes, a nejlonharisnya alatt pedig még a kislábujja is izzadt.
A két kis szöszke megszeppenten pislogott az anyjára. Éva szende kontyba fogott haja a napi munkától és az iménti hirtelen mozdulattól kibomlott, hosszú, csapzott tincsek lógtak kipirosodott arcába, szeme villogott, szája a méregtől keskeny csíkká torzult. Hasonlóan festett a kemence melegétől felhevült boszorka, mielőtt nekilátott felfalni Jancsit.
Az idegnyugtató csöndben Éva visszafordult a volánhoz, és újra elindult.
- Légy szi'! Add nekem a felét! - hallotta a pusmogást hátulról.
- A felének a felét. Te vagy a kicsi.
- Jó. Aszt - nyugodott bele Lili a vereségbe, és hamarosan a rágó papírjának zörgése jelezte, megtörtént az osztozkodás.
Éva alig figyelt a lányokra a hátsó ülésen, mert megfelelő parkolóhelyet kereset, ahol éjszakára hagyhatja az autót, ha már a garázsba nem tud beállni vele. Amikor csöndben maradtak, a gyerekei leginkább azt csináltak, amit akartak.
A lányok a boldog csámcsogásból a hátsó ajtó nyitására eszméltek.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 7.25 pont (16 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#4 amurka 2007. 08. 26. vasárnap 17:16
tetszett
#3 Ildica 2004. 06. 26. szombat 07:48
Csak egy megjegyzés,nem kekeckedés képpen.Ha a gyerekek tovább alszanak,akkor nem az uzsonnáról,hanem a tízórairól maradnak le.
#2 Bazalt 2004. 06. 25. péntek 18:04
Remek ! Gratulálok !
#1 Törté-Net 2004. 06. 25. péntek 00:00
Mi a véleményed a történetről?