A+ A-

A nagyvárosban 2. rész

A nap égette a bőrömet, ahogy besütött az ablakon. Résnyire nyitottam a szemem, fájt az erős fénytől. Távolabbról autók zúgását hallottam, a konyha felől pedig edénycsörömpölést. Kinyújtóztam: rémülten vettem észre, hogy meztelen a testem és tiszta festék. Észbe kaptam, hogy hol vagyok, mi is történt. Viszketni kezdtem, gondoltam, jót tenne egy zuhany. Magamra tekertem a lepedőt, ami szintén festékes volt, így gondoltam, nagy kárt már nem tehetek benne. Elindultam a zaj forrása felé. Ő utcai ruhába öltözve éppen kiflit vajazott. Valószínűleg meghallotta a lépteimet, mert mosolyogva fordult hátra. Amikor meglátott, kócosan, álmosan és festékesen, elfogta a nevetés. Röhejesnek éreztem magam.
- Szeretnék lezuhanyozni. - mondtam.
- Rád is fér! - kacagott, majd törülközőt adott és bekísért a zuhanyzóba. A fülke kicsi volt, de tiszta, a csempe kékre festett és apró avantgárd halak díszítették. Az jutott eszembe, hogy ilyet egy lánylakásban sokkal inkább el tudok képzelni, mint nála, de a tegnapi nap után már semmin nem lepődtem meg.
A zuhany után kicsit felébredve tértem vissza a szobába, ahol addigra már teljes rend fogadott. A kis dohányzóasztalon egy tálca feküdt megpakolva minden jóval: kifli, kakaó, kávé, narancs. Ő a rajzait rendezgette, én pedig nekiálltam enni. Nagyon éhes voltam már.
- Megmutatod őket? - böktem a lapok felé. Kicsit húzódozott, de végül odaadta őket. Mind engem ábrázolt, alvás közben. Szép voltam a képeken, nagyon eleven és nőies. Elmosolyodtam.
- Azt hiszem, új témát találtam. - mondta. - Amúgy nem nagyon érünk rá, indulni kell dolgozni!
- Szombaton? - kérdeztem meglepődve. - Mi a munkád?
- Gyere és meglátod!
Ahhoz képest, hogy még csak március vége volt, nagyon meleg lett az idő. Nehéznek éreztem már a pulóvert is, úgyhogy a derekamra kötve sétáltam a Duna-parton. Néztem a vizet: mindig is szerettem a folyót. Ő épp egy kicsit csúnya vörös hajú és elálló fülű kislányt rajzolt, nagy odafigyeléssel. A homlokát összeráncolta, a lábait folyamatosan rázta, épp hogy csak a nyelvét nem dugta ki "alkotás" közben. Elnevettem magam és visszaindultam hozzá. Lefeküdtem a betonpárkányra és élveztem, ahogy a napfény simogatja az arcomat. A város sokkal barátságosabb volt ezen a délelőttön, mint előző nap: családok sétáltak a korán jött nyárban, gyerekek kergették a galambokat, az egész olyan idillikus volt.(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 6 pont (10 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#4 deajk2008 2016. 10. 24. hétfő 09:40
a nagyvárosban annyiféle szex rejlik...
#3 A57L 2014. 05. 18. vasárnap 08:11
Ez is jó lett.
#2 listike 2013. 08. 10. szombat 17:48
Szép volt.
#1 Törté-Net 2004. 05. 29. szombat 00:00
Mi a véleményed a történetről?