A+ A-

Kastély

Tél volt. A férfi az ablaknál ült, a karosszékből nézte a kertet, ahogy a hóesés lassan fehér lepellel vonja be az örökzöldeket, fákat, szökőkutat. Gondolatai hópehelyként lebegtek ; a fáradtság lassan az alvás határára sodorta. A nagy könyvtárszobában csend honolt, csak a kandalló tüze ropogott, és ontotta a meleget. A fabútorok, aranyozott könyvgerincek, a medvebőr a parkettán, a nehéz függönyök adta hangulat eluralkodott a férfin. Szeme lecsukódott...
Nyílik az ajtó. Szobalányok jönnek, sok-sok vörös selyem párnát hoznak és beterítik vele a földet. Két erős inas a nagy fotelt - ami az ablaknál a kedvence -, átteszi a kandalló mellé. Ő is benne van ; nem tiltakozik. Közben a lányok kis asztalkákon italt, süteményt, sült húst hordanak be. Valaki egy füstölőt helyez el a sarokban - bódító szantálillat önti el a szobát. Odakinn lassan besötétedik, az ablakok előtt elhúzzák a függönyt. Csak a legközelebbi marad úgy, tudják, hogy az Úr kedveli az éjszakai hóesés látványát. Az inasok még tesznek a tűzre. A férfi érzi, tudja, hogy várakozik valamire, de senki nem szól hozzá ; ő sem kérdez, csak a felfokozott izgalom dolgozik minden porcikájában.
A szolgák már rég kimentek, a tűz és a gyertyák égnek, a friss ételek és a keleti illat keveréke tovább növeli kíváncsiságát. Eltelik öt perc is talán, most már türelmetlen. Őt ne várakoztassák! Felállna, hogy a csengőért nyúljon, de képtelen mozdulni.
Ekkor meghallja a zenét Távolról, szinte az érzékelés pereméről, mint egy csábító, finom, ezüstös kívánást. Hív és feszít. Vonz és kínoz. A várakozás izgalma vággyá fokozódik a férfiben. Ahogy a zene lüktet - hangosodik és halkul -, úgy rezdül ő is az ismeretlen-szokatlan-lehetetlen helyzetre.
Most tárul az ajtó, és belép a nő. Selyemköntös van rajta, amely lángforrón süt a tűzfényben. Haja koronában feltűzve, nyakán-csuklóján-bokáján lánc ragyog a táncoló lángok ütemére. A köntös alól vékony-átlátszó selyemharisnya csillan izgatóan, a nő lábán tűsarkú szandál. Keze és karjai könyökön felül érő bíbor selyemkesztyűbe húzva.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 6 pont (19 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#6 Andreas6 2017. 08. 22. kedd 12:57
Sokan vannak itt, akiket a tucatpornón kívül más nem érdekel. Nekem tetszett.
#5 Andreas6 2017. 08. 22. kedd 12:48
Nagyon jó!
#4 feherfabia 2016. 01. 13. szerda 06:06
Nem tetszik!
#3 zsuzsika 2014. 12. 17. szerda 07:35
Nem tetszett.
#2 Ildica 2004. 06. 16. szerda 08:23
Nekem tetszett....más a stilusa,mint a többi általad irt novellának,talán ezért izgalmas. :)
#1 Törté-Net 2004. 05. 29. szombat 00:00
Mi a véleményed a történetről?