A+ A-

Első

Vége az órának! - hallatszottak a megváltó szavak, néhány perccel a csöngetés előtt. A diákok álmatagsága rögtön eltűnt, felélénkülten szedték össze a holmijukat vették a kabátjukat, hogy szinte pánikszerűen elhagyhassák az iskola épületét. Az volt aznap az utolsó óránk. Az órát egy nagyon csinos, fiatal tanárnő tartotta. Szőke haja és kedves arca volt, apró szeplőkkel. Alakja nem olyan volt, mint a modelleké, inkább átlagos, mint szép. Feneke kerek és valamivel nagyobb az átlagosnál. Mellei szépen fejlett, formás példányok... Akkoriban 16 éves voltam, ő a huszas éveinek közepén járhatott. Nagyon tetszett nekem, és reméltem, hogy én is neki. Már jó ideje meg akartam szólítani, de nagyon sokáig nem mertem, félve a visszautasítástól. Most azonban láttam, hogy szemével int: maradjak még - vagy legalábbis nagyon reméltem, hogy ezt jelenti az a szemvillanás. Így tehát megvártam, amíg a többiek kimennek - a haverjaimnak mondtam, hogy van még egy kis dolgom, ne várjanak meg a suli előtt. Én még egy ideig tettem-vettem a cuccommal, szándékosan húzva az időt, hogy a leglassabbak is eltűnhessenek.
A tanárnő nem is nézett rám, a naplót és a holmiját szedte össze. Amikor az utolsó diákok is távoztak, magához intett. Szép arca kemény vonásokat vett fel:
- Hogy képzeled azt, hogy egész órán a melleimet bámulod? - támadt nekem minden bevezető nélkül. Én teljesen tanácstalan voltam, egyáltalán nem számítottam erre a lehetőségre. Esetlenül elnézést kértem, és már mentem volna a kabátomért, amikor megállított.
- Tetszem neked? - kérdezte egészen más hangon.
- I.. igen - válaszoltam halkan. Elmondta, hogy én is tetszem neki, de egy ilyen vonzalomnak semmi értelme, mert úgysem alakulhat ki belőle semmi, mert az tilos lenne, ráadásul a korkülönbség, satöbbi, satöbbi. Közben a tanári asztalra támaszkodott, és véletlenül lelökte a tollát. Egyszerre hajoltunk le érte, úgyhogy az arcunk egy pillanatra szinte egymáshoz ért.
Lassan egyenesedtünk fel, a tanárnő a szemembe nézett; elvesztem azokban a mélykék szemekben, éreztem, ahogy magukkal rántanak. Teljesen elvesztettem az öntudatomat, a külvilág eltűnt számomra. Átkaroltam, és megcsókoltam. Nem ellenkezett. Kezemmel végigsimítottam a hátán és csípőjének lágy ívén, miközben ő is átölelt, majd belemarkolt a hátsó felembe, és még közelebb húzott magához. Testünk egymáshoz simult, közben gyengéden csókoltuk egymást. Kezem az oly régóta kívánt popsira csúszott, és keményen megmarkoltam. Ő felsóhajtott, és még erősebben ölelt. Ujjaim felfelé siklottak hátul, lassan elérték a melltartó pántját, hogy kioldhassák. Az iskolai csengő éles hangja vágta ketté ezt az ígéretes pillanatot. Lassan elengedtük egymást. Még mindig mámoros voltam az átélt élménytől, és magamban átkoztam azt a rohadt csengőt... Láttam a szemében a bosszúságot. - Talán majd máskor - sóhajtotta. De én éreztem, tudtam, hogy vége mindennek.
Eltelt vagy két hét. Az idő keményebbre fordult, ismét befagytak a pocsolyák, amik a tavaszias melegben egy kicsit felolvadtak. Folyton arra gondoltam, hogy milyen jó volt akkor, és milyen jó lehetett volna még. Egy délután elintézni valóm volt valahol, de - mint ahogy ez jellemző rám - most is csak öt perccel azelőtt indultam el, hogy ott kéne lennem. A baj nem jár egyedül - szokták mondani. Nem elég, hogy késésben voltam, sikerült eltévednem a főváros kellemesen zűrzavaros mellékutcái között, amikor irányérzékemre hagyatkozva sikátorok közt próbáltam meg lerövidíteni az utat. Hamarosan kijutottam valami nagyobb útra, de rádöbbentem, hogy fogalmam sincs, hol vagyok. Az órámra pillantva láttam, hogy már vagy tíz perce ott kéne lennem. A francba! Megnéztem egy utcanév-táblát, de nem lettem okosabb. Úgy tűnt, sikerült a város egy teljesen ismeretlen részére tévednem.
Szerencsémre elég sokan mászkáltak a járdán, rögtön leszólítottam egy szembejövő, idősebb asszonyt.
- Elnézést! Meg tudná mondani, hol van a ... utca? - kérdeztem tőle. Közben véletlenül oldalra pillantottam, és megláttam egy ismerős, szőke hajjal keretezett arcot. Ő is szembejött velem. A nő csak magyarázott, de én már rég nem figyeltem rá. A tanárnő volt, és azonnal észrevett engem.
- Uram! Figyel egyáltalán rám?
- Hogyan? - kérdeztem vissza, de közben folyton a tanárnőt néztem. A nő még morgott valamit az orra alatt a "mai fiatalságról", mielőtt sértődötten távozott, de engem már rég nem érdekelt. A tanárnő intett, és mi félrehúzódtunk egy kapualjba, hogy ne legyünk útban a többi embernek.
- Hogy kerülsz ide? - kérdezte tőlem.
- Eltévedtem - mondtam, de rögtön meg is bántam. Ebből a helyzetből mást is ki lehetett volna hozni.
- Aha - látszott rajta, hogy nem hisz nekem, de ahogy a szemébe néztem, szinte pontról pontra megismétlődött az, ami a teremben történt.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 8.1 pont (10 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#3 vakon53 2016. 04. 23. szombat 17:44
Jooól megkefélte vírtuláisan a tanárát!
#2 listike 2014. 03. 5. szerda 13:22
Szép volt, igaz se volt.
#1 Törté-Net 2004. 04. 15. csütörtök 00:00
Mi a véleményed a történetről?