A+ A-

Áramszünet

A vihar csak pár percig dübörgött, mostanra átáztató zápor maradt csak belőle. A villámok hegyes tüskéi átszúrhattak valamit az elektromos hálózat szövevényes rendszerében, mert a lakásomban kialudt a világítás. Áramszünet! Ritka, de kellemetlen időszak, a civilizáció kéretlen kérdése, hogy: "emlékszel még, amikor nem volt még áram sem?"
- Emlékszem! - válaszolok könnyedén, mert imádom a gyertya és a petróleumlámpa sárgásan meleg fényét. Tartok is mindig ezekből itthon, és mivel a dohányos is vagyok, a sötét nem ért felkészületlenül. Gyújtóm fényénél megkerestem a parafin rudakat, és már is gyertyafény táncolt a polcokon. Minden, amivel az estét ki akartam tölteni áramfüggő, így nem tehettem mást, kinyitottam egy üveg bort, és elővettem a könyvemet. Nem olvastam még erotikus művet, de ez tetszik. "Nem tudni mi ez, a csak a pillantás súlyával mérhető, édesen borzongató energia, ami átütve a levegő szigetelő rétegét, szavak nélkül kelti fel a vonzalmat férfi és nő között." olvasom éppen ezt a részt, amikor kopognak.
Van csengőnk is! Mondom magamban, de egyből eszembe jut, hogy most az sem működik. Bosszankodva, hogy nem tudom meg mi lesz azzal a férfivel és nővel, megyek ajtót nyitni.
- Ne haragudjon, de elment nálam az áram és ki is zártam magam. - mondja az ázott lány az utcából. Két kezével a vállait fogja, haja egy csutak víz, látható, hogy fázik.
- Gyre be! - tegezem le egyből, az öregebb jogán. Egy kicsit el is gondolkodom ezen, hiszen nincs is akkora korkülönbség, én 29 vagyok, a lány talán 21. Ez lenne a magázásnyi távolság oka?
- Szia! Én Tamás vagyok! - nyújtom kezem.
- Szia! Hajnalka vagyok! - tegez vissza szerencsére, de oly bájos hangon, hogy megremeg a titánból öntött bensőm.
- Ülj le! Kérsz egy pohár bort? - kérdezem, mint egy udvarias vendéglátó, pedig elegem volt mára mindenkiből. Talán ha nem ennyire kedves hangú ez a nedves lányka, aki Hajnalka, lehet, hogy hívok egy lakatost, és úgy intézem, hogy mihamarabb visszatérhessek a könyvemhez. De volt ebben a lányban valami, ami a barátságosnál kedvesebb, a bájosnál édesebb.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 8.29 pont (24 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#5 listike 2014. 06. 22. vasárnap 07:53
Nagyon tetszett.
#4 A57L 2013. 11. 16. szombat 05:12
Jó írás.
#3 papi 2013. 05. 28. kedd 07:54
Tetszik.
#2 v-ir-a 2012. 09. 17. hétfő 22:35
light történet. mégis tetszett
#1 Törté-Net 2004. 04. 15. csütörtök 00:00
Mi a véleményed a történetről?