Kaland a jégkunyhóban

Szavazás átlaga: 8.21 pont (29 szavazat)
Megjelenés: 2004. április 3.
Hossz: 17 813 karakter
Elolvasva: 2 415 alkalommal
A jó egyórás út után elgémberedett tagokkal kászálódtam le hó-járómról. Az iglu elég csendesnek tűnt. Talán Nanti nem értett meg tegnap, amikor találkoztunk az egyik mérőállomásnál. Pedig igyekeztem minél pontosabban elmutogatni, hogy mikor érkezem hozzájuk. Nanti volt a helybéli segítőm, de havonta talán ha egyszer – kétszer futottunk csak össze. Ráadásul az eszkimó férfi semmilyen nyelven nem beszélt az aleuton kívül, és nekem úgy tűnt, hogy nem is akar egyet sem elsajátítani. Végül is meg tudtam érteni, minek is bonyolítaná csodálatosan egyszerű életét?

Pedig már nagyon hiányzott egy jó kis baráti beszélgetés. Aznap múlott éppen három hónapja, hogy egyedül maradtam a kutatóbázison. A tudományos vizsgálatokra szánt pénz fogytán volt, így három társamat visszarendelték. Az egyedüllét alatt egyre gyakrabban jutott eszembe, hogy nekem is el kellene hagyni ezt a jéghideg világot, de ahányszor rágondoltam a negyven fokos hőségben és szmogban fulladozó Budapestre, mindig visszahőköltem. Inkább összeszorított foggal folytattam egyre gépiesebb és unalmasabb munkámat; összegeztem a mérőállomások adatait, kiértékeltem, majd elküldtem őket.

Elzártam járgányomon a benzincsapot, majd a kemény havon lépdelve elindultam a házikó alacsony bejárata felé.
– Hahó! Nanti! Van itt valaki? Nem kaptam választ, így lehajoltam és félretolva az ajtóként szolgáló, fókabőrből összefércelt függönyt beléptem az igluba. Meglepődve egyenesedtem fel. A szoba elvárásaimmal ellentétben meglehetősen tágas volt, és kellemes meleg légkört árasztott. A bútorok hiányát ügyesen ellensúlyozták az állati csontokból és bőrből készített tárgyak. Ugyan néhányról még a féléves itt tartózkodásom után sem tudtam eldönteni, hogy használati vagy dísztárgyak, de a lényeg az volt, hogy otthonossá tették a helyiséget. A szemközti falon lévő másik bejárati nyílást csak akkor vettem észre, amikor meglebbent az azt fedő függöny. Felkészültem eszkimó barátom üdvözlésére, de az elém táruló látványtól leesett az állam.

Bizony nem Nanti állt meg előttem riadt arccal, hanem egy fiatal, teljesen mezítelen eszkimólány. Nem tudom melyikünk lepődött meg jobban, de abban biztos vagyok, hogy én ocsúdtam gyorsabban. Gátlástalanul bámultam végig karcsú, mégis húsos alakját, mígnem ráeszmélve pucérságára, maga elé kapott egy takarót. "Ezért már érdemes volt eljönni" – gondoltam perverz örömmel a nem várt látványosságra. A lány úgy nézett rám, mint egy kísértetre. Magamra mutattam:
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes, 9 oldalas történet? És a több, mint tízezer másik?
VIP-tagsági váltásához válassz az alábbi csomagok közül!
Próbaidős
40 nap
960 Ft
Ezt választom!
telefonhívással
Kezdő
120 nap
2000 Ft */5.2€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
1 hónap
Haladó
180 nap
2760 Ft */7.2€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
2 hónap
A legjobb ár/érték arány!
Profi
365 nap
5380 Ft */14€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
4+ hónap
* 384 EUR/HUF árfolyammal számolva
A szavazáshoz VIP-tagsági szükséges!
Szavazás átlaga: 8.21 pont (29 szavazat)
Rakd a kedvenceid közé!
Oszd meg másokkal is! Facebook Twitter

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
T
Tom57
2024. február 17. 01:20
#6
Gratulálok az írónak,ez is jó lett.
1
Andreas6
2020. augusztus 20. 07:14
#5
nekem is nagyon tetszett.
1
z
zoltan611230
2019. július 8. 08:04
#4
Nagyon jó.
1
p
papi
2013. október 4. 13:03
#3
Egész jó.
1
a
A57L
2013. szeptember 22. 04:01
#2
Nem rossz.
1
T
Törté-Net
2004. április 3. 00:00
#1
Mi a véleményed a történetről?
1