A+ A-

Vadvirág

Néztem magamat a tükörben, próbáltam mosolyogni, de csak egy vicsorgó alakot láttam magammal szemben.
- Buliba mész te vadorzó! Vágjál már magadra egy jó képet! - mondom magamnak!
- Nem tudok! Nem megy! - mondja földhözragadtabb énem.
- De miért nem? Ez egy vidám buli lesz! Haverokkal, poénokkal, nőkkel! - mi a baj?
- Ott lesz Ő is, hiszen tudod?
- Nem tudom! Nem érdekel! Őt sem érdeklem! Akkor menjen a francba!
- De még nincs veszve semmi! Hiszen olyan sokszor kereste a közelségedet!
- És? Akkor mi van? Semmi! A nagy semmi! Miért? Látsz itt valakit mellettem? Ugye nem? Na ugye! Menj te is a ... tudod hová! - veszek össze magammal.
Kinyomok egy negyed tubus hajzselét, eleinte csak ujjhegyeimmel rendezem a tincseket, de nagyon nem tetszik. Feszült vagyok, elegem van mindenből. Jön egy kósza gondolat, engedek neki. Tenyerem közepével megdörzsölöm fejem tetejét, majd körbe az összes hajam. Égnek állnak az összetapadt szállak, úgy nézek ki, mint egy másnapos punk.
- Ez a jó! Na látod! Most olyan fejed kívül is, mint belül! - és tényleg. Fújok rá egy kis meleg levegőt, most már így maradok. Nyitott ujjaimmal közelítve megszurkálom a kézfejemet, az égnek meredő tincs-csomókkal. Tartós! Állapítom meg. Mehetünk! Még egy kis igazítás a galléron, és ellépek a tükör elől.
Önként vállaltuk a segítséget a suliban a festés előtt. Minden táblán, a vakáció felirat cikornyás betűi emlékeztettek a nyárra. Furcsa volt, hogy csak páran lézengtünk a termekben és a folyósokon a megszokott pezsgés után, még is ez tette bensőségesebbé a hangulatot. A székeket és az asztalokat vittük ki a zsibongóba, valamint a képeket és a virágokat szedtük le a falakról, hogy a "festő bácsik" csak is a lényeggel törődhessenek. Az osztályunkból csak hárman jöttünk, Karesz, Timi, és Én. A Karcsi amolyan favágó típusú hozzáállással, csak tette a dolgát, nem érdekelte, hogy ki mennyire termelékeny, talán egymaga is megoldott volna mindent. Hogy én miért jöttem, azt tudtam, de Timi, valahogy nem illett a képbe. Amíg mi öt széket vittünk, addig ő csak egyet, amíg mi egyszer pihentünk, addig ő tízszer.
Nem zavart ez senkit, sőt, tiszteltük lelkesedését. Csak lassan tűnt fel, hogy a többi ismerős, hiába hívja, a könnyebb munka a szertárban sem kedves neki, csak is mellettem maradt. Mindig is kedveltem őt, de valahogy soha nem fértem be a többi rajongó közzé. Amint megéreztem ezt a távolságot, csak egy széplány maradt számomra azokból, akiket magam körül láttam. Hogy valami megváltozott, arra csak elköszönésünk után jöttem rá. Ahogy munka után indulni készültem, ő is egyből szedelődzködni kezdett. Együtt vártuk a buszt, és úgy belemerültünk a beszélgetésbe, hogy az elválás után vettem csak észre, hogy kerülőt tett miattam. Másnap engem üdvözölt elsőnek, és feltűnően érdeklődött, hogy ma merre fogok rámolni. Tetszett a vonzalma, halvány kis reménnyel a lelkemben cipelgettem a székeket. Hittem is, és nem is, hogy ebből lehet valami. Végigdumáltuk az egész napot, egyre többet nevettünk, és úgy tűnt, hogy nincs is más az épületben, csak mi.
Hazafelé már olyan természetességgel ültünk le egy presszó teraszán, mintha előre megbeszéltük volna. Ahogy teltek a napok, egyre lassabban értünk haza, egyre nagyobb kerülőket tettünk. Elengedtük a buszokat, de ha jött egy másik járat felszálltunk, had vigyen másfelé. Eltelt a hét, eljött a péntek. Már délben végeztünk, nem maradt több tennivaló. Felszabadultan rohantunk le a lépcsőn, ő kicsit lemaradt, kezét nyújtotta, hogy tarthassa velem a tempót. Valahogy így maradtunk kézen fogva. Végig csatangoltuk a várost, bejártunk minden ismert és ismeretlen helyet. Már sötétedett, amikor búcsúztunk.
- Összefutunk holnap? - kérdeztem lazán, de biztos voltam a válaszban.
- Azt hiszem, hogy nincs sok leckém! Talán ráérek! - mondta viccesen, szemében huncut fénnyel.
- Kilenc? Tíz? Mikor ébredsz?
- Hmm, azért olyan korán még nem! De legyen tizenegy, addigra ide érek! Rendi?
- Rendben! Akkor ugyan itt holnap!
Kaptam két puszit, elengedte a kezemet, és elindult. Még egyszer visszamosolygott, azután eltűnt a sarkon túl. Vettem egy szál rózsát, és akár hogy is lassítottam magam, még is hamarabb érkeztem. A vörös szirmokat szagolgattam, és a sarkot lestem, ahol majd mindjárt megjelenik. Nem csodálkoztam, hogy késik, talán számítottam is rá. De nem jól tudtam. Nem késett, csak nem jött el. Nagyon vacakul éreztem magam. Biztos voltam benne, hogy csak is valami ismeretlen erő, talán egy családi program tarthatta őt vissza. Mivel nem cseréltünk telefonszámot, így értesíteni sem tudott, mentettem fel magamban. Ahogy ez eszembe jutott, támadt is egy ötletem, hiszen tudom melyik utcában lakik, és a családneve is ritka. A telefonkönyv majd segít, irány a fülke, lapozom a vastag könyvet, megvan! Csak ők lehetnek! Kicsöng, nem veszi senki. Tárcsázok még vagy ötször, hátha tévesztettem, de nincs válasz.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 5.54 pont (13 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#5 zsuzsika 2015. 01. 14. szerda 11:32
Nem szeretem az erőszakot.
#4 A57L 2013. 11. 16. szombat 05:14
Elég jó.
#3 v-ir-a 2013. 03. 31. vasárnap 00:46
1xűen szuper...nagyon ott volt..a pofon nekem sem tetszett, de néha elcsattan...
#2 mazsi 2004. 04. 14. szerda 23:07
Király a történet! Egy kicsit erőszakos, meg szokatlan, de kimondottan bejöt!
#1 Törté-Net 2004. 03. 23. kedd 00:00
Mi a véleményed a történetről?