A+ A-

Ki tudja?

Ködös hajnal köszöntött a falura. Néma idegen botorkált csendesen az országút mentén. Kihunytak az utcalámpák, mintha csak születésnapi gyertyákként fújta volna el őket az ünnepelt. Csak egy villódzó, kontakthibás neon ragyogott a falu szélén. Motel. Az idegen arra vette az irányt.
Csilingelve nyílt a motel ajtaja, s nyekkenve csapódott be az idegen mögött.
- Máris megyek! - hallatszott egy csilingelő asszonyhang a pult mögül nyíló ajtórésből. A hangot egy fej követte, aki kikukkantott, szemrevételezendő az idegent. Meglátva azonban, hogy ki érkezett, teljes egészében előbújt a hátsó helyiségből, ahonnan pirítós és meleg tea illata szállongott. Az asszony alakja diszkréten rajzolódott ki a kötényruhája alól. Apró, de izmos, ruganyos keblein szépen feszült az anyag, s csípejét kellemesen emelte ki a kötényt megkötő derékpánt.
- Jóreggelt! - köszöntötte az idegent, akiből még a hajnali köd gőze párolgott, s sötét alakját mintegy glóriaként ragyogta körbe az ajtó ablakán beszűrődő napfény. Ballonkabátjának ujjából előtűnt kézfeje, amint csuklyájáért nyúlt, s hátracsapta azt. Centis sörte fedte fejét, szakállán éppúgy, mint a feje búbján.
- Magának is. - dörmögte a bajsza alól.
- Szobát szeretne? - kurta bólintás a válasz. - Hány személyre? - egy ujj. - Meddig? - egy marék papírpénz a pulton. - Értem. Beírhatom a nevét a vendégkönyvbe? - intés, majd egy olvashatatlan szignó a könyvben.
Ön az egyetlen vendégem. Az egyes szoba, rögtön jobbra. Ha gondolja, az ebédet délben itt tálalom, egy kis levest főzök, rántott csirkével.
Köszönöm. - markolta fel a kulcsot a férfi, s ment ki a helyiségből. A nőt a hideg rázta. Mindig is mondták a szomszédai, hogy veszélyes lehet egyedül továbbvezetni a kis motelt, elhunyt férje nélkül, a település szélén. Kezdte megfontolni a szavaikban rejlő igazságot.
Tíz körül lehetett, mikor dolga végeztével úgy gondolta, megnézi a vendégét. Óvatosan közelített az ajtaja felé, s megpróbált bekukucskálni az ablakon. Valami hosszú csillogót látott a félhomályban. Nem mert tovább leskelődni, kopogott. Gyors neszezés hallatszott bentről, valami fémes szisszenés, majd egy rekedt igen.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 4.43 pont (14 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#9 vakon53 2016. 04. 24. vasárnap 12:43
Jólettvolna ha lettvolna folytatása!
#8 zsuzsika 2015. 01. 5. hétfő 09:48
Nem tetszett.
#7 papi 2014. 03. 9. vasárnap 08:18
Egész jó
#6 listike 2013. 12. 19. csütörtök 09:03
Érdekes.
#5 v-ir-a 2013. 03. 16. szombat 22:15
jó ez kár h nincs folytatása...
#4 Lofty 2004. 01. 18. vasárnap 03:57
Erre csak azért nem adok 1 pontot, mert sokkal jobban néz ki így:
"Eddig 1 ember szavazott erre a történetre és 1 pontot kapott. (Átlag: 1 pont)"

=o)
#3 Nemtom 2004. 01. 15. csütörtök 11:34
Hegylakósex :) Rulez
#2 okostóni 2004. 01. 15. csütörtök 08:52
Mi ez a badarság? Kardforgató - csuklyában - tévét néz? Sex meg alig. Gyenge.
#1 Törté-Net 2004. 01. 15. csütörtök 00:00
Mi a véleményed a történetről?