A+ A-

Talán 2. rész

Másnap, azaz délelőtt megtartottam azt az előadást amire felkértek. Így kell mondanom, mert amikor elküldtem az általam jónak tartott előadás vázlatot - ami természetesen azon az ominózus cikken alapult -, udvariasan, de nagyon határozottan felkértek az egyetem dékánján keresztül, hogy inkább az oda vezető útról tartsak előadást, mint magáról a felismerésről. Akkor dühöngtem és visszaüzentem, hogy köszönöm a megtiszteltetést, de inkább el sem megyek, ha nem én választhatom meg a mondandómat. Másnap kaptam egy telefont a szervezőkön keresztül Dr. Bismarck-tól, az egyik szaktekintélytől. (Tényleg ez a neve és mindig sejteti, de sosem árulja el, hogy rokonságban van-e azzal a történelmi Bismarck-al)
- Mr. Cannon - mondta, miután túlestünk a kötelező udvariasságokon -, teljesen megértem az Ön álláspontját, és az Ön helyében magam is így viselkednék, de kérem hallgasson meg és utána döntse el, hogy elfogadja-e a meghívásunkat vagy sem. Azt gondolom nagyon jól tudja, hogy a mi szervezetünk fogja össze a világ tudósainak legjobbjait, nemcsak erről a szakterületről, hanem a kapcsolódó tudományterületekről is. Talán az én nevem sem ismeretlen Ön előtt.
- De Dr. Bismarck, a doktorandus képzésem egyik alapját az Ön munkássága adta. És mint ifjú titán az első bátortalan cikkeimet épp Önnek küldtem el lektorálásra. - udvariaskodtam.
- Igen, igen, de hagy folytassam. Szóval az Ön által felvetett téma annyira új és szokatlan megközelítésű, továbbá eddig szinte magtámadhatatlan alapelveket dob sutba, hogy az Ön érdekében is célszerűbbnek látnánk inkább az odavezető utat felvázolni, és csak utalni az ebből fakadó következményekre. Csak gondoljon arra, hogy a cikke is milyen vihart kavart bizonyos körökben. Nos az a véleményünk, hogy ha ezt személyesen is előadja, akkor Önt, még ha igaza is van, a későbbiekben nevetségessé teszik a tudományos világ előtt. Arra kérem, hogy alkalmazzuk a fokozatosság elvét. Az előzmények részletesebb ismertetése mások előtt is jobban megvilágítja, hogy hogyan is jutott el idáig. Emészthetőbbé teszi az egészet, és nem fekszi meg senkinek sem a gyomrát.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 7.66 pont (35 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#3 listike 2014. 08. 24. vasárnap 16:35
Nagyon jó.
#2 banurr 2004. 01. 5. hétfő 17:46
Még mielőtt valaki köpködne (bár nem úgy néz ki) ez szerintem lazán egy kisregény - hisz 51. oldalnál járunk és még folytatódik - szóval gyia-hopp, jöhet a következő rész
#1 Törté-Net 2004. 01. 3. szombat 00:00
Mi a véleményed a történetről?