Önzés és önzetlenség

Szavazás átlaga: 3.94 pont (16 szavazat)
Megjelenés: 2003. augusztus 23.
Hossz: 9 401 karakter
Elolvasva: 1 616 alkalommal
Számos ország – köztük hazánk – morálja és közfelfogása azt tartja, hogy a szexről, testi szerelemről nem illik beszélni, azt "csinálni" kell. Illik – nem illik, általában mégis sokat beszélünk róla. Tudományos – szexológiai – szempontból azonban azt kell mondani, hogy ahogyan beszélünk róla, az mélyen színvonal alatti. Mert rendszerint vagy malackodva, vagy bűntudattal tesszük, és amit mondunk, az is legtöbbször nem más, mint valamilyen eseménynek vagy fantáziának a felidézése. A szakemberek azt állítják, hogy pedig igencsak jó lenne, ha "rendesen" beszélnénk róla, vagyis a szexualitás ténylegesen szükséges ismereteiről és valós problémáiról tárgyalnánk.

A szex ugyanis nem olyan egyszerű dolog, mint ahogyan ugyancsak a közfelfogás elhitetni igyekszik velünk. Nem automatikus működés az emberben, bizonyos fokig ezt is tanulni kell. Mindenképpen tanulni kell az érzett, kölcsönös, megfelelő érzelmi harmóniában zajló, mindkét partner számára magas fokú örömérzetet nyújtó nemi életet. Ez nem megy magától! Ehhez egy sor pszichológiai készség szükséges, de bizonyos viselkedési rutin, szexuális kultúra is kell. Nagyon hasznos és üdvös volna tehát, ha a fiatalok szerezhetnének valamilyen érvényes ismeretet a megfelelő nemi életről és nem csupán a nemiség izgató tényeit és fantáziaképeit (vagy manapság valódi képeit, pornográf vagy "művészi" fotók formájában) ismerhetnék meg. Jó volna, ha részben a szexuális nevelés során az érett, kölcsönös örömszerző szexről beszélnének nekik, és ha az emberek egymás között is, az ún. "szexuális folklór" keretében szóba hoznák ezeket a problémákat.

Jelenleg a közfelfogásnak csak elég kevés fogalma, elmélete vonatkozik erre. Talán az egyetlen igazi, ténylegesen jelentős koncepció a szexuális önzés és önzetlenség fogalmi ellentétpárja. Leginkább a szexuális önzést ismerik, és ismerik fel az emberek. Szexuális önzésnek azt a viselkedést nevezik, amikor a nemi élet során az egyik partner csak a saját örömével törődik, és nem törődik azzal, hogy a másik is kielégüljön. Ez sajnos elég gyakori. Tekintettel arra, hogy a kielégülés elérésének képességeiben a nemek között nagy különbség van, a szexuális önzés főleg az egyik nem jellegzetes bűne, – és ezáltal a másik nem óriási problémája.

Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes, 5 oldalas történet? És a több, mint tízezer másik?
VIP-tagsági váltásához válassz az alábbi csomagok közül!
Próbaidős
40 nap
960 Ft
Ezt választom!
telefonhívással
Kezdő
120 nap
2000 Ft */5.2€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
1 hónap
Haladó
180 nap
2760 Ft */7.2€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
2 hónap
A legjobb ár/érték arány!
Profi
365 nap
5380 Ft */14€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
4+ hónap
* 384 EUR/HUF árfolyammal számolva
A szavazáshoz VIP-tagsági szükséges!
Szavazás átlaga: 3.94 pont (16 szavazat)
Rakd a kedvenceid közé!
Oszd meg másokkal is! Facebook Twitter

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
a
angel234
2021. június 25. 04:16
#8
Egy kis tanulmány,egy okos embertől.
1
én55
2021. június 16. 15:56
#7
Érdekes írás.
1
p
papi
2014. június 3. 05:12
#5
Nem rossz
1
Shavo
2011. október 18. 00:43
#4
Elmegy.
1
okostóni
2003. augusztus 23. 14:45
#3
A fő baj nem ez, hanem az, hogy a nők állandóan mindenféle furfangos indokkal elzavarják a férfiakat, hogy most hagyjál békén. Lehet, hogy e miatt egyes férfiak önzővé válnak, de ez azért nem a többség. Ha hagyja a párom - kb. 20 kísérletből egyszer - akkor nekem is az a célom, hogy ő is eljusson.

Persze a természet jól kicseszett a férfiakkal, hogy jobban kívánják. De hát valószínűleg a jóistennek volt egy kurva pártfogoltja is, akinek munkát kellett találnia.
1
K.O.M.C.
2003. augusztus 23. 13:27
#2
Remek írás. Kár, hogy azok, akiknek el kellene olvasni az "A bűnösök - a férfiak." mondatnál egy hangos "baszdmeg"-gel kilépnek.
1
T
Törté-Net
2003. augusztus 23. 00:00
#1
Mi a véleményed a történetről?
1