A+ A-

Nyár Hidegpatakon 2. rész

Ha lehet, a kis házikó még melegebb volt, mint fél órával korábban. A vékony falak teljesen áthevültek és ontották magukból a hőt. Elnyúlt az ágyon és karjait a tarkója alatt összefonva semmibe révedő tekintettel bámulta a fölső matracot. Nagyon szerencsétlennek érezte magát: most értette meg igazán, hogy mennyi mindenről maradt le azáltal, hogy a saját városában végezte mind a középiskolai, mind az egyetemi tanulmányait. Ez a féktelenség és életöröm része kellett volna, hogy legyen az ő életének is. Az anyja azonban rendkívül szolid leánynak nevelte, nem járt társaságba és bulikba sem. Persze biztosan jót akart neki, elkerülni az a sorsot, ahogy ő maga is járt: a szerelmet ajándékozni egy arra méltatlan, hitvány férfinak, aki a gyerekről hallva gyorsan odébbállt. Ám most itt van 23 évesen és naivabban szemléli az életet, mint a saját diákjai. Természetesen sok dologban tájékozottabb és már koránál fogva is tapasztaltabb mint ők, ám most mégis fenyegető rémképként ködlött fel előtte 20 évvel későbbi önmaga: egy megkeseredett vénlány, megfonnyadt testel, akire már a kutya sem kíváncsi. Túlzás lenne azt állítani, hogy dühös volt, ám némi indulatot mégis érzett. Most is mit tett? Elmenekült egy olyan apróság miatt, ami más számára semmit sem jelentett. Pedig még csak nem is gyáva: végigküzdötte az egyetemet a jeles diplomáig, mindenféle protekció és hátszél nélkül. Jobban kellene bíznia önmagában. Megbámulták? Na és? Inkább fordultak volna el? Csodálatosan szép feneke van Mónikának? Mi ezen a furcsa? Biztosan mások szerint is az. Ez az! Így kell gondolkodni.
Lehet, hogy nehéz megváltozni, de holnap még nehezebb lesz. Szórakozottan letörölt néhány csepp izzadságot a homlokáról és elhatározta, hogy holnap másként tesz. Nem fog szégyenlősködni a fürdőruhájában és bárkit szívesen beken napkrémmel. Sőt, ő sem fog visszahőkölni, ha valaki felajánlja számára ugyanezt a lehetőséget.
De ez a meleg! Kibírhatatlan. Felkelt az ágyról és az ablak előtt álló asztalon áthajolva elhúzva a könnyű függönyöket és kitárta az ablakot. Nem lett hűvösebb. A ház ajtaja azonban épp a szemközti falon, Feri ágya mellett nyílt (az ő ágya mellett a négyajtós szekrény kapott helyet), ezt kinyitva talán keletkezhet némi kereszthuzat. De semmi. A forró levegő rezzenéstelenül ülte meg a szobát.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 8.32 pont (91 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#9 Ulysses 2017. 04. 3. hétfő 07:10
Zeno ügyesen ír, fogalmaz. Nekem tetszik a stílusa.
#8 papi 2014. 05. 24. szombat 05:47
Nagyon jó
#7 A57L 2014. 04. 6. vasárnap 10:43
Egész jó történet.
#6 izmos22 2013. 07. 20. szombat 09:40
ez is jó
#5 tiborg 2010. 12. 5. vasárnap 08:26
A bevezetes utan ez jo elso fejezet!Olvasom tovabb.....
#4 sihupapa 2009. 09. 23. szerda 03:12
jóóó
#3 Jenő 2006. 09. 12. kedd 00:30
Reméljük a folytatásra nem kell megint ilyen sokat várni!
#2 MuveszUr 2003. 08. 15. péntek 12:06
Nagyon kellemes. Lesz még folytatás?
#1 Törté-Net 2003. 08. 15. péntek 00:00
Mi a véleményed a történetről?