A+ A-

Réka története

Réka húszéves, 170 cm magas, szőke lány, formás mellű lány egy kastélyban dolgozott szobalányként. Eredetileg az igazgató titkárnője volt egy multinacionális vállalatnál míg egy sikkasztási ügy miatt le nem tartóztatta a rendőrség. Két napot töltött el a fogdában, míg végre kihallgatták. Nyíltságával és őszinteségével megnyerte a nyomozó jóindulatát ezért vádalkut ajánlottak neki: Ha feltárja az egész ügyet akkor megússza a börtönt, helyette öt éven keresztül kell dolgoznia bentlakóként egy kijelölt helyen. A fogdában töltött idő alatt elhatározta, hogy minden áron kikerül ezért gondolkodás nélkül aláírta a papírokat és elmondott mindent.
Egy hét múlva már a kastélyban dolgozott. Rajta kívül még három szobalány két kertész és egy szakácsnő gondoskodtak a grófnő kényelméről. Az ő feladatuk volt a helyiségek takarítása, ők szolgáltak fel az asztalnál és elvégeztek minden munkát amit a grófnő rájuk bízott. A másik két szobalány is büntetését töltő elítélt. Mint kiderült az általa aláírt papírok felhatalmazták munkaadóját, hogy a nála töltött idő alatt rabszolgaként kezelje őt. Ezt a részt nem olvasta el mielőtt aláírta volna a dokumentumot. Megérkezését követően társnői elmondták, hogy a grófnő elviselhető munkaadó, azonban szigorúan be kell tartani a szabályokat és tökéletes munkát kell végezni. Réka soha nem tudta meg mivel vívta ki úrnője ellenszenvét, de érezte, hogy a grófnő már az első perctől figyeli minden lépését. A lányok minden szombat este felsorakoztak a szalonban, hogy úrnőjük értékelhesse heti tevékenységüket. Noteszéből olvasta fel a héten elkövetett hibák jegyzékét. Nem volt olyan szombat mikor ne Réka bűnlajstroma lett volna a leghosszabb. A hanyag portörléstől kezdve a rosszul összehajtogatott szalvétákon keresztül a túl hideg vagy túl meleg kávéig minden előfordult. A fejmosáson kívül büntetést is kiszabott, így Réka többször kapott tenyerest egy vonalzóval, vagy tiltották meg neki, hogy a következő héten szabadidejében sétálhasson a kastély kertjében. Mindent összevetve a büntetésnél is rosszabb volt, hogy minden mozdulatát figyelték. Fél év telt el így, míg egy nap magához nem rendelte a grófnő.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 6.93 pont (14 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#10 A57L 2014. 03. 29. szombat 05:52
Elég jó történet.
#9 papi 2013. 10. 28. hétfő 20:51
Folytatás nincs?
#8 Nemtomki 2003. 11. 9. vasárnap 11:24
Lássuk azt a folytatást
#7 geomano 2003. 10. 9. csütörtök 16:26
Hm nem túl jó leírás. Kevés a párbeszéd, kicsit élettelen, valótlannak ható mese. jobb feldolgozással az ötletből jól sikerült novella kerekedne. Na nem mintha én jobbat tudnék irni, de ennél sokkal jobbakat olvastam,pl smastertől - igaz nem magyarul
#6 Hajnal-lány 2003. 08. 11. hétfő 18:37
Az átélés valóban hiányzik... azért azon túl, hogy "jajgat", kicsit részletezni is lehetne, hogy pontosan mit érez... :-)
TC: Másiknál kérdezted, hogy mi újság velem: megvagyok, köszönöm az érdeklődést, csak épp.... most élem azt, amit eddig olvastam-írtam :-)))))))
#5 Mr. Kandúr 2003. 07. 30. szerda 10:12
" Felesleges megjátszanod a jajgatást, mert a fenyítés hosszát a testedet borító hurkák alapján határozom meg. "

Kísértetiesen ismerős az "O története"-ből
#4 Bratyó 2003. 07. 29. kedd 15:31
Remélem hogy a folytatás,keményebb lesz.
#3 TheChronic 2003. 07. 29. kedd 15:15
Valahogy hiányzik belöle az a tűz,ami az ilyen sztorikat annyira hátborzongatóvá teszi.Hátha a folytatás!
#2 Scully 2003. 07. 29. kedd 07:31
Uncsi
#1 Törté-Net 2003. 07. 29. kedd 00:00
Mi a véleményed a történetről?