A+ A-

A szigorú főnöknő

Az új titkárnő
Elmélyülten rendezgettem néhány iratot az íróasztalomon, és látszólag nagy vehemenciával dolgoztam valamit a számítógépemen, de szemem sarkából végig az iroda sarkába beállított asztalka mellett ülő lányt figyeltem.
Ő volt az egyik az öt jelentkező közül, akik a háromlépcsős felvételi rosta utolsó állomásáig eljutottak. Talán nem is sejtette, mekkora szó ez: az előzetes jelentkezők száma meghaladta a kétszázat is. Ezek közül a fiatal, agilis, jól képzett lányok közül csak egyetlenegy volt, aki az elkövetkezendő időben Jessica Edwards titkárnőjének mondhatja magát.
Rengeteg feltétel volt, aminek meg kellett felelnie annak, aki eséllyel akart pályázni: gyors- és gépírás, számítógépes ismeretek, nyelvtudás, jártasság a divatszakmában, dekoratív külső és még számos egyéb apróság szerepelt a listán.
No és persze az én speciális igényeim, amelyekről nagyon-nagyon kevesen tudtak...
Rebecca McFerris minden hivatalos követelménynek megfelelt. A sajátjaim legtöbbjének is; már csak néhány kérdést kellett tisztáznom vele. Néhány fontos kérdést.
A karcsú, szőke lány divatos kiskosztümben ült a szándékosan alacsony széken, és a feszélyezettség legkisebb jele nélkül töltögette a kérdőívet, amit adtam neki. A papíron számtalan idióta kérdés szerepelt, amelyek csak arra szolgáltak, hogy összezavarjuk vele a jelöltet, és ezek között a töltelék-adatok közé voltak a fontos dolgok becsempészve.
Körülbelül negyedóra telt el teljes csendben: csak a papírok zizegése, a klaviatúra kattogása hallatszott a tágas helyiségben. Éreztem, ahogy néhány verejtékcsepp végiggördül a hátamon - talán jobban izgultam, mint Rebecca. Szerettem volna ezt a lányt titkárnőmnek.
Aztán a lány letette a tollát, odajött az asztalomhoz - kecses, iskolázott mozgása volt - és letette elém a paksamétát.
- Kész vagyok, Mrs Edwards - mondta.
- Miss... - javítottam ki. - Foglaljon helyet, amíg átnézem ezeket! - mosolyogtam rá, végigsimítva a lapokon.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 5.41 pont (39 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#11 cscsu50 2017. 12. 30. szombat 11:02
elég gyenge
#10 vakon53 2015. 12. 19. szombat 15:24
A főnökasszony úgyviselkszik mintha ő nemhibázottvolna.

Az ő hibáitnéznék a dolgozói akkorszeríntemmár fenekesem lenne a főnökasszonynak.
#9 pet 2004. 08. 31. kedd 14:45
A történet elvileg igenis jó. Két baj van vele:
1. igy nem reális. Egy ilyen munkahelyi dolog lehetetlenség, mert elöbb utóbb kitudódik, botrány lesz és a hatóság bezárathatja az irodát. A dolog különben legalább is "olvasói levelezési szinten" Németországban állitólag megtörtént és a válasz a beirónak ugyanez volt, vigyázat, a hatóság közbelép. Persze ez megoldható: magán ház esetében stb. Smaster-nek van egy 1. részes novellája (a második rész csak ne akar megjelenni, legalább is ingyen nem...)egy (ékszer?) tolvajláson kapott hölgyről, akit nem jelent fel a tulajdonosnő, de kb annyi ideig, mig börtönben lenne rendszeren veri....kitünik nem is ő az egyetlen, aki ebben a megtiszteltetésben részesül...
2. nincs befejezve. Ez csak kezdet... mi minden történhetne még, miért unta meg a szerző?Pl. Miért feledkezett meg a 2. sz. hölgyről, aki otthagyta az egészet?
Hogy a stilus csak a lényet meséli, hát akinek tetszik annak elinditja a fantáziáját, akinek közömbös az ötlet, annak Jókai, vagy Dumas stilusában irt mü is rosz!!!
#8 Hardmaster 2003. 05. 14. szerda 08:25
Hmmm... A fenekelés ugyan hozzátartozik az s/m-hez, sokan nem is mennek túl rajta. De akkor hol a folytatás? Ha meg a főnöknő pusztán attól elélvez, hogy jól elfenekeli a lányokat, akkor hol van ennek a leírása? Szóval gyenge s/m-nek is, erotikusnak is.
#7 kokusz 2003. 05. 9. péntek 00:36
gyenge, nevetséges, mint a Való Világ. Nem munkahelyi törte-net, hanem egy ocska kupiba való
#6 Teknösbika 2003. 05. 5. hétfő 15:19
nem teccett!
ez nem fenekelés, ez kegyetlenség, aminek minden formáját elutasítja a tisztességes ember.
ha a barátnőmmel csinálta volna ezt, akkor saját kezűleg miskárolom ki és
ha legalább az egyik szenvedő egy kicsit is élvezi, akkor semmi baj
így azonban gyalázatos
1 pont, azért, mert nincs 0 pontra lehetőség
#5 Asker 2003. 05. 4. vasárnap 23:08
Hát elég gyengus. Ez még a softnál is softabb.
#4 Csajszi 2003. 05. 4. vasárnap 18:54
Én is Baluhoz csatlakzozok, ez ugymond semmi volt, csak fenekelés. azt hittem valami extra is lesz.. nah mind1 1 pontot sem ér.. szerintem
#3 TheChronic 2003. 05. 3. szombat 20:30
Szerintem nagyszerű történet.Könnyed eleganciával és megnyerö egyszerűséggel ír egy enyhén s/m témáról.Semmi fölösleges melléduma,részletezés,mégis teljes a kép.A kategória csúcsa stílus szempontjából.
Sam,akkor is gratulálok,ha ez csak fordítás,mert akkor nagyon jól választottál.Ha a tied,akkor még inkább.
#2 Balu 2003. 05. 3. szombat 18:07
De ez mi? A fenekelés és a s/m nem ugyanaz sztem :) No mind1, legalább elment 10 perc az életemből ;>
#1 Törté-Net 2003. 05. 3. szombat 00:00
Mi a véleményed a történetről?