A+ A-

Osztálytalálkozó 1. rész

Kiszállt az autóból. A csomagtartóból kivette a bevásárló szatyrot és nagy nehezen kinyitotta a kaput. Amíg a liftre várt megnézte a postaládát. Kidobálta a pizza - futár, a vízvezeték szerelő és egyéb szakképzett polgár ajánlatait tartalmazó "reklámokat". Az egyik bevásárlóközpont havi akciós kiadványában felfedezett egy fehér borítékot, rajta a nevével. A liftben bontotta ki a borítékot. Örömmel tapasztalta, hogy volt gimnáziumi osztálytársa írt. Osztálytalálkozó. Hát persze. Éppen 15 éve érettségizett. Megnyomta a csöngőt, egy hosszú, két rövid. Semmi mozgás, szóval nincsenek itthon. Sóhajtva tette le a szatyrot és a táskáját, nekiállt a védekező mechanizmusok kinyitásának. Orület, hogy mennyi mindennel kell védenie saját értékeit az embernek, és mindezt úgy hogy még magának okoz kényelmetlenséget.! A lakásban a szokásos állapotok fogadták, a reggel szétspriccelő család nyomai. Lepakolta a cuccokat, kezet mosott, elrakta ruháját. Persze a kiöntőben nem maradt reggelről kávé, főzött egyet. Amíg várta kávét, gyorsan elmosogatta a reggeli csészéket.
Leült a nappaliban, bekapcsolta a tévét, itta a kávét. Jól esett a semmittevés, nem is igazán látta a vibráló képeket. Nehéz volt a nap. Kiment a táskájához a cigijéért, megakadt a szeme az étkező asztalon heverő levélen. Rágyújtott, és újra végigolvasta. Osztálytalálkozó, két hét múlva szombaton, este a régi gimiben. Felnyúlt a polcra, a fényképalbumokhoz. A párja kronológiai sorrendbe rendezte a régi fotókat, külön - külön, együtt, család. Lapozgatta az albumot, rengeteg fekete - fehér kép készült a gimiben. Volt két srác, akinek a mániája volt a fotózás, mindenről csináltak képet, előhívták, házilag kinagyították és osztogatták boldog - boldogtalannak.
Az szüretek, ami akkoriban - a nyolcvanas évek elején - még nagy divat volt, házibulik, osztálykirándulások. Sok fotója volt ebből az időszakból. Nem volt jó tanuló, sőt, de a suliban valahogy népszerű volt. Elit gimnáziumba járt, ahol már akkor az volt a sikk, kinek van otthon videója, videójátéka, nyugati autója. Voltak eminensek, akik elsőtől az orvosira vagy a jogra készültek, és voltak akiket ez akkor még nem nagyon érdekelt. De azért jó csapat volt, sok "balhét" csináltak és ő majdnem mindegyikben benne volt.
Érettségi fotó. Kinyalva, öltönyben, a felső gomb nincs begombolva a nyakkendő alatt. Szóltak is érte. De nem lehetett újat csinálni, mert a fotózás után elment és leborotváltatta a haját, amiből másnap egyrészt botrány lett, másrészt mindenki rajta röhögött. Szép évek voltak, így utólag. Az utolsó közös kirándulás már a szóbeli érettségik utánra esett. Három napra elmentek a Balatonra. Szabadok, lazák és érettek voltak. Mindent maguk szerveztek. Az egyik lány papája valami fejes volt és kaptak egy faházat az egyik nagyvállalat üdülőjének a kertjében. Egy kikötés volt, nem szabad zavarni a megérdemelt pihenésüket töltő szakszervezeti dolgozókat. Kaját befizették az üdülő éttermében, övék az utolsó turnus. A szokásos csapat már a vonaton elkezdett piálni, bár most többen is beszálltak a nagy buliba. Már lehetett, nincs rizikó. Mire leértek az üdülőhöz volt akiket csitítgatni kellett.
Le a strandra. Ez valahogy kimaradt eddig közös életükből, szóval most lehetett megnézni a csajokat bikiniben. Szó se róla volt köztük egy - két jó bőr, de Magda mindig is vitte a prímet. Elsőben az egész osztály szerelmes lett belé, később már meg is akarták..., de ő soha senkivel nem járt az osztályból. Aztán a ballagás utáni szerenádon összejött Zolival, most is együtt voltak. A vízben persze a fiúk megpróbáltak a jobb csajok közelébe kerülni, volt aki hagyta, volt aki nem. Neki sem sikerül, maradt tehát a szemlélődés. Gyakran pillantott Magdára, aki tényleg észvesztően jól nézett ki. Persze korábban ő is beállt a hódolók sorába, de nem járt több szerencsével mint más. Aztán harmadikban összejött a dolog az egyik évfolyamtársával és csak most, éppen az érettségi előtt szakítottak. Ahogy leste a lányt, egyre jobban irigyelte Zolit. Magda egyszer - kétszer rápillantott, mosolygott, de hát mindenkivel ezt csinálta. Játszottak, fröcskölték egymást, jól érezték magukat nagyon. A parton ment a lábtenisz, sokat dumáltak, megbeszélték ki mit csinál a nyáron, mi lesz szeptembertől.
Este vacsora után majdnem mindenki kiöltözött és elhúztak a dizsibe. Tánc, buli. Néha kimentek a kerthelységbe, mert bent nem csak a zaj, hanem, a füst és meleg is fojtogató volt. Kint kellemes nyáreste. Kicsit többet ivott, mint kellett volna. Érezte, ha még két percig marad belép a róka őrsbe. Elindult a part felé. Az út menti presszókban, éttermekben már csak néhányan üldögéltek, főleg németek. Ránézett az órájára és meglepődve látta, hogy elmúlt kettő. Leült a parton, mélyeket lélegzett, mert a feje fájt rendesen. Sehol senki, tök egyedül volt. Levette az edzőcipőjét, belelógatta a lábát a vízbe. Jól esett, kellemesen langyos volt a víz.(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 6.55 pont (53 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#9 Andreas6 2017. 12. 18. hétfő 10:40
Remélem a folytatás jobb lesz, bár ez sem volt rossz.
#8 listike 2014. 06. 15. vasárnap 17:39
Kezdésnek nem rossz.
#7 Pistageci 2002. 10. 31. csütörtök 22:32
Szerintem Kovi innen veszi a filmjeihez az idiota torteneteket, azert kapott mar 5 porno oscart meg Michelle Wildot az agyaba :)
#6 Sequator 2002. 10. 31. csütörtök 08:15
Kábé ilyen lehet egy playboy rövidfilm irásos verzioban. Fajin.
#5 Bandee 2002. 10. 29. kedd 00:41
Ha mind ilyen jó lenne... :)
#4 Higgins 2002. 10. 28. hétfő 18:21
Csak így tovább!
#3 dog 2002. 10. 28. hétfő 12:44
egyszeru de isteni:)
#2 KK 2002. 10. 28. hétfő 08:28
Hozza a tőle megszokott 10 pontot. :)
#1 Törté-Net 2002. 10. 28. hétfő 00:00
Mi a véleményed a történetről?