A+ A-

Osztálytalálkozó 1. rész

Kiszállt az autóból. A csomagtartóból kivette a bevásárló szatyrot és nagy nehezen kinyitotta a kaput. Amíg a liftre várt megnézte a postaládát. Kidobálta a pizza - futár, a vízvezeték szerelő és egyéb szakképzett polgár ajánlatait tartalmazó "reklámokat". Az egyik bevásárlóközpont havi akciós kiadványában felfedezett egy fehér borítékot, rajta a nevével. A liftben bontotta ki a borítékot. Örömmel tapasztalta, hogy volt gimnáziumi osztálytársa írt. Osztálytalálkozó. Hát persze. Éppen 15 éve érettségizett. Megnyomta a csöngőt, egy hosszú, két rövid. Semmi mozgás, szóval nincsenek itthon. Sóhajtva tette le a szatyrot és a táskáját, nekiállt a védekező mechanizmusok kinyitásának. Orület, hogy mennyi mindennel kell védenie saját értékeit az embernek, és mindezt úgy hogy még magának okoz kényelmetlenséget.! A lakásban a szokásos állapotok fogadták, a reggel szétspriccelő család nyomai. Lepakolta a cuccokat, kezet mosott, elrakta ruháját. Persze a kiöntőben nem maradt reggelről kávé, főzött egyet. Amíg várta kávét, gyorsan elmosogatta a reggeli csészéket.
Leült a nappaliban, bekapcsolta a tévét, itta a kávét. Jól esett a semmittevés, nem is igazán látta a vibráló képeket. Nehéz volt a nap. Kiment a táskájához a cigijéért, megakadt a szeme az étkező asztalon heverő levélen. Rágyújtott, és újra végigolvasta. Osztálytalálkozó, két hét múlva szombaton, este a régi gimiben. Felnyúlt a polcra, a fényképalbumokhoz. A párja kronológiai sorrendbe rendezte a régi fotókat, külön - külön, együtt, család. Lapozgatta az albumot, rengeteg fekete - fehér kép készült a gimiben. Volt két srác, akinek a mániája volt a fotózás, mindenről csináltak képet, előhívták, házilag kinagyították és osztogatták boldog - boldogtalannak.
Az szüretek, ami akkoriban - a nyolcvanas évek elején - még nagy divat volt, házibulik, osztálykirándulások. Sok fotója volt ebből az időszakból. Nem volt jó tanuló, sőt, de a suliban valahogy népszerű volt. Elit gimnáziumba járt, ahol már akkor az volt a sikk, kinek van otthon videója, videójátéka, nyugati autója. Voltak eminensek, akik elsőtől az orvosira vagy a jogra készültek, és voltak akiket ez akkor még nem nagyon érdekelt. De azért jó csapat volt, sok "balhét" csináltak és ő majdnem mindegyikben benne volt.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 6.56 pont (52 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#8 listike 2014. 06. 15. vasárnap 17:39
Kezdésnek nem rossz.
#7 Pistageci 2002. 10. 31. csütörtök 22:32
Szerintem Kovi innen veszi a filmjeihez az idiota torteneteket, azert kapott mar 5 porno oscart meg Michelle Wildot az agyaba :)
#6 Sequator 2002. 10. 31. csütörtök 08:15
Kábé ilyen lehet egy playboy rövidfilm irásos verzioban. Fajin.
#5 Bandee 2002. 10. 29. kedd 00:41
Ha mind ilyen jó lenne... :)
#4 Higgins 2002. 10. 28. hétfő 18:21
Csak így tovább!
#3 dog 2002. 10. 28. hétfő 12:44
egyszeru de isteni:)
#2 KK 2002. 10. 28. hétfő 08:28
Hozza a tőle megszokott 10 pontot. :)
#1 Törté-Net 2002. 10. 28. hétfő 00:00
Mi a véleményed a történetről?