A+ A-

Szilveszter

Volt egy nagyon jó barátnőm még iskolás koromban. Sandrának hívták. Münchentől nem messze lakik. Még egy nemzetközi táborban ismerkedtünk meg.Ő is töltött nálunk már néhány hetet, és én is voltam kint Németországban. Aztán azóta eltelt néhány év, és már nagylányok lettünk.
Egyszer kaptam egy levelet, amiben meghívott hozzájuk karácsonyra.
Nagyon örültem a meghívásnak, mert már régóta nem láttuk egymást.
Karácsony előtt néhány nappal csomagoltam, és indultam hozzájuk Németországba.
Vonattal utaztam. Amikor megérkeztem várt a barátnőm, a bátyja és az édesanyja az állomáson. A találkozásnál nagyon megörültünk egymásnak.
Köszöntöttük egymást, és elindultunk hozzájuk a birtokukra, mert egy elég nagy helyen feküdt a szép nagy házuk, ahol laktak.
Szinte egy kis birtoknak lehetett nevezni. Nagy udvar volt a házuk előtt, még egy kis szökőkút is állt ott, de most persze le volt takarva, mert tél volt.
Egy - két fa is állt az udvaron, ami nagyon szép látványt nyújtott, mert hó fedte az ágaikat. Gyönyörű fehér volt minden. Bementünk a nappaliba. Itt volt egy szép, nagy kandalló, ami nekem mindig is álmom volt. Ittunk egy finom, forró teát.
Kint elkezdett esni a hó szép, nagy pelyhekben. Nincs ennél szebb látvány télen, mint amikor az ember bent ül a kandalló melegénél, kint pedig esik a hó.
Beszélgettünk az elmúlt évekról, kinek hogy telt el. A barátnőm is, én is elvégeztük a középiskolát. Volt miről beszélgetni.
Aztán megmutatták a szobámat, nagyon kellemes, kényelmesen berendezett szoba volt. Vacsora után még beszélgettünk, tv - t néztünk. Aztán elég hamar lefeküdtem, mert az utazás nagyon kifárasztott.
Másnap reggel jókedvűen ébredtem. Volt programunk egész napra. Elmentünk a hegyekbe kirándulni a jó téli levegőben. Itt volt egy kis hegyi vendéglő, ahol meg is ebédeltünk. Ebéd után ittunk egy kis finom bort is, aztán elindultunk hazafelé.
Délután is beszélgettünk nagyon sokat a kandalló melegénél.
Kérdeztem a barátnőmet, hogy jár - e valakivel. Azt válaszolta, hogy nem.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 4.21 pont (19 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#3 feherfabia 2014. 12. 31. szerda 06:58
6P
#2 david 2002. 07. 21. vasárnap 09:37
gyenge, unalmas, rovid, Pocsek!
#1 Törté-Net 2002. 07. 21. vasárnap 00:00
Mi a véleményed a történetről?