Ulysses hozzászólásai

Történetek: A mostohaanyám titka 2013. 10. 16. szerda 16:34
Sajnos folytatással nem tudok szolgálni, legalábbis eddig az eredeti szerzője nem írt folytatást. Annak ellenére sem, hogy a sztori végét nyitva hagyta. Ha megjelenik a sztori folytatása, akkor sem biztos, hogy lesz elég erőm, türelmem fordítani, mert ezzel a résszel is nagyon megszenvedtem. Tele volt helyesírási hibákkal, a központozást csak hírből ismeri a szerző, helyenként átugrik egyes szám első személybe, máskor meg az időket keveri össze. Pl. az eredeti első mondatában későnyári nap szerepel, míg a záró bekezdésben még előttük áll a nyár.
Viszont találtam más fordításra érdemes történetet is azon az oldalon. Majd igyekszem, bár a családi kategória elég távol áll az én ízlésemtől.
Még valami! Ha nekem kellene pontozni, max 3-at adnék rá. Azt is csak azért, mert nem kevés munka fekszik benne. smile
Mi lesz sboy, ha összejön a 8 pont? Valaki beígért érte egy szopást neked?
Ezzel a nyomulással nem kapsz reális értékelést. Máshol említettem, elvétve pontozok. Most kivételt teszek, mivel szépen kérted. 2 pont, na jó 3, mert olvastam ennél rosszabbakat is itt.
Unalmas, tele hibákkal. Nyelvtani stilisztikai, fogalmi hibákkal.
Tudod, ez egy jó kis sztori, ha a kocsmában meséled a haveroknak. Ott elmegy, sőt simán megkapod tőlük az áhított 8 pontos átlagot.
El kell ismernem, nem olvastam végig. Zavartak a hibák, és unalmasnak éreztem. Sajnos máshol is gyakran találkozni ilyen zavaró megfogalmazásokkal. Persze, igazi szexbomba lehet a szóban forgó csaj. Én mégis csak szánni tudom azokat, akik ennyitől szerelembe esnek. Szerintem összetéveszted a szerelmet azzal, ha feláll a farkad.
"Egyelőre" (mert így kell írni abban a mondatban is, ahol helytelenül használtad az "egyenlőre" szót) ennyit a véleményemből. Nem szeretném ízekre szedni ezt az epizódot, mert sok ennél is silányabb írással találkozhatunk itt, amik jobban rászolgálnak a leminősítésre.
Történetek: Péntek délután három 2013. 10. 1. kedd 14:56
Rendben "papi", hiszek neked. Elolvasom...
Nem vertél át. Tényleg nagyon jó. Minden a helyén van benne. Talán, az anál kicsit túlzás volt, de még az is illeszkedett a történet egészéhez.
Ha nagyon kötözködni akarok, csak annyi hibát találtam, hogy még egy átolvasás, kis szerkesztés utána tökéletes lenne. Akkor 11 pontot is adnék rá, így csak 10.
A szerző nagyon profinak tűnik, mind a szexben, mind az írásban.
Mindjárt nézem is, miket írt még Suguru.
Történetek: Férfiavatás 2. rész 2013. 10. 1. kedd 14:30
A fenti sztori előzményéhez írt hozzászólásokat olvasva nem gondoltam akkor, hogy gaborthefirst véleményét osztom majd később. Íme, máris élnem kell a tévedés jogával. Teljesen egyetértek azzal, amit itt a 14-es hozzászólásban írt.
Sőt, szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy a parton meglesett jelenet leírásánál számomra kilógott a lóláb. A szereplők szájába adott párbeszéd inkább emlékeztetett a későbbi évtizedekben elterjedt pornófilmek és írások nyelvezetére, fordulataira. Önmagában nincs ezzel különös baj, nagyon is izgalmasan tárta elénk a szerző a fantáziáját. Mert a nyakamat rá, hogy az eredetihez képest alaposan kiszínezte itt a történteket.
A történet eleje igazán remek. Hamar megfejtettem a trükkjét. Tágabb szülőföldemről származó kiváló magyar író, Fekete István stílusára emlékeztet. Varázslatos.
A történet harmadik részében valóban túlzott hangsúlyt kapott a legtöbb fiatal életében komoly szerepet játszó hokizás. Úgy gondolom, jelen esetben is igaz a közhely: a kevesebb több lett volna.
Author04, fel a fejjel! Szerintem jól írsz, legalábbis olvasásra érdemesen. És kíváncsian várom, hogyan is lett férfivá Sankó.
Történetek: Sellő és őszilé 2013. 09. 29. vasárnap 21:27
Nah, mély levegő, tízig számolni... Elmúlt az első dühöm, az olyasmi hozzászólások miatt, hogy "Jó", meg "Egész jó." Igaz, nem volt még időm túl sok sztorit elolvasni itt,és statisztikát sem vezetek róluk. Viszont Gandalf remekül írta meg ezt a történetet. Ha találomra kiválasztok 10 másikat, abból kilencet simán megver.
Igazából egy hibája mégis van. Teljesen elvette a kedvemet, pontosabban a bátorságomat, hogy valaha is feltegyem itt saját írásomat. Irigykedve töröm a fejemet, miként tudnék én is ilyen lebilincselően, képszerűen írni.
Gratulálok!
Gandalf, ha fontosnak tartod ezt a pontozósdit, akkor majd szavazok, és számíthatsz egy 10-esre.
Történetek: Vártam rá... 2013. 09. 29. vasárnap 20:26
Hülye szokásom szerint szabadkozással kezdem. Nem vagyok irodalmár. Mégis megpróbálom szavakba önteni, mi fogott meg ebben a történetben.
Az "írónő" képes volt az utolsó sorig fenntartani valamiféle feszültséget. Nem engedte, hogy félbehagyjam az olvasást. Nem tudom, hogy szándékosan (azt meg főleg nem, miféle a szándék) használta-e a legdurvább szavakat a szex, és az aktusban résztvevő testrészek megnevezésére. Ettől számomra nagyon kontúros lett az egész történet. Amolyan ellenpontként szolgáltak az obszcén szavak a mámorítóan bizsergető, szép nyelvezettel fogalmazott bekezdéseknek. Remekül festette meg ezekkel az eszközökkel a vágy keltette láncreakciót, a mindent eluraló kémiát. Amikor a nő és férfi felett egyaránt átveszi az irányítást a testüket ellenállhatatlanul egymáshoz taszító biológiai kényszer. Legtöbbünkkel ritkán esik meg ilyen pusztító erővel bíró egymásra találás. Ha saját élmény adta az ihletet, akkor igazán szerencsésnek tartom a szerzőt.

Bocsánat, hogy a szerző helyett merek reagálni egy itteni hozzászólásra!
Bikmakkocska, itt ez a történet. A szinte állatias vágy, hogy szinte szavak nélkül is úgy összeillenek és kapaszkodnak, mint a DNS kettős helixe. Hogyne, lehetne több történettel, azaz körítéssel folytatni, de az inkább egy másik történet lenne.
Én inkább úgy fogalmazok: Írj még! Nagyon szívesen olvasnék tőled.
Történetek: Férfiavatás 1. rész 2013. 09. 28. szombat 23:05
T. author04!
Előre bocsátom, hogy nem pontoztam az írásodat. (Másokéval megtettem, bár nem túl gyakran.)
Úgy gondolom, hogy az indokolás nélkül nyomkodott 1-eseknél nem sokkal jobb, a szöveges értékelés nélküli 10-es sem.
Az írásod tetszett, sajátos, nosztalgikus hangulata van. Azt hiszem, ezt viszont csak a korosztályod érzi át. A fiatalabb, vagy éppen idősebb generáció más korban, más normák szerint nőtt fel és szocializálódott. Ezért értékelik kevésbé ezt az írásodat. Pedig a történethez, a korhoz nagyon is illik a stílusod. Színes, kerek, hihető. A kisebb pontatlanságokon felül lehet emelkedni, nem zavarják a cselekmény követését. A figurák jól megrajzoltak, elevenek, esendőségükben még szerethetők is.
Ha időm engedi, a folytatást is el fogom olvasni. Ne vedd sértésnek, de a többi témakörbe sorolt írásaid nem keltették fel az érdeklődésemet! Ahogy egy korábbi hozzászólásodban megjegyezted, nem vagyunk egyformák. Én egy másik közhellyel magyaráznám tartózkodásomat azoktól: Mivel ember vagyok, fenntartom magamnak a tévedés jogát.
További ihletet az írásokhoz!
Bizony, szépen megírt kis történet! Kár, hogy a szerzőjétől mást nem olvashatunk!