Ulysses hozzászólásai

Történetek: Balatoni csúcsok 2015. 04. 1. szerda 19:38
Tetszik ez a "majomteve" stílus! Szívesen olvasnám a folytatását!
Végül csak sor került erre is...
Félve írok véleményt, mert az eredetit nem ismerem. Az egyik Alkonyat filmből láttam részletet. Nem tudom, mennyi származik az eredeti könyvből, és mennyi az, amit te tettél, írtál hozzá. Mert a "semleges" (feltételezem, ez a könyvből van) részben is láttam olyan hibákat, amiért amatőr írói honlapon ledorongolás jár: redundancia, időváltogatás, számnevek számjegyes írása. A központozás viszonylag jó, de az amúgy nekem sem erősségem.
Az akció részekkel kapcsolatban egyetlen megjegyzésem van. Nekem furcsa, mikor a testrészeket csak magukban említed. Mintha különálló tárgyak lennének. Nézzünk egy példát! "Charlie nyelve a csiklóra tévedt. " Én úgy írtam volna, hogy a nő csiklójára. Persze nem mindenhol szükséges ez.
Az alábbi esetben nagyon is jó így: "Charlie a formásan mozgó fenékre pillantott, majd „egy életem, egy halálom” elhatározással... "
A történet egészére vonatkozóan nehezen tudok bármit mondani. Mivel nem vagyok az alapmű rajongója, így ez az átdolgozás is csak egy átlagos írás az én szememben. Az én kedvenceim az életből ellesett, vagy megtévesztésig valószerű történetek. De ez nem a szerző "hibája"! Ugye, az a bizonyos ízlés dolga...
Történetek: Veszprém 2015. 03. 30. hétfő 21:33
Kellett nekem hozzászólni? Most magyarázkodhatok. smile
Kezdjük a kommenteléssel! Ha a párbeszéd első mondatához fűzül egyet, akkor kényelmesen követhető az olvasó számára, éppen ki beszél. Nem hiszem, hogy olyan fantáziátlan, ügyetlen író lennél, aki nem képes kitalálni egy szófordulatot, amivel helyettesíthető a "mondta" vagy "kérdezte".
"- Kérjünk szobaszervizt, vagy menjünk el vacsorázni? - Néztem rá tanácstalanul." Nos?
"Éva" karaktere. A 22-es hozzászólásban már próbáltam magyarázni, hogy nem vonom kétségbe a valódiságát. Szerintem mégis a hitelesség rovására ment, hogy valami szerelem szárnyán lebegő tüneménynek ábrázoltad.
Kicsit sajnálom, hogy nem ismerhetjük meg a folytatást. Ennek persze az az előnye, ki-ki a maga szája íze szerint gondolhatja tovább.
Nem szerénységből, pláne nem álszerénységből tartom magam amatőrnek. Igazából talán az erősebb önkritikám különböztet meg az itteni átlagírótól. Ha megígéred, hogy nem dicsérgetsz, akkor szabadnapomon igyekszem az írás legalább néhány részletét "lektorálni".
Történetek: Nem vagyok frigid! 2015. 03. 30. hétfő 21:08
Jól megírt történet. Valószerűek a szereplők, akad benne kis egyediség. A keret szerintem nem kevés, csak ha az akció részletességéhez arányítjuk. De miről is szól ez a honlap? smile A cselekmény előre sejthető, mégsem unalmas. Sierra, a főhőst és a szerzőt is hozzád hasonlónak képzelem. (Dissolvedgirl, ez komoly dicséretnek számít.)
Történetek: Veszprém 2015. 03. 29. vasárnap 19:18
Hízelgő, hogy fontosnak tartod a véleményemet. Magam is amatőr vagyok, nagyon kevés saját írásom van, és azokat jó mélyen elrejtettem. Bennem nincs meg az a bátorság, hogy kiálljak velük a közönség elé.
Az E1 előadásmóddal nincs bajom, én is így kezdtem. Megvan a maga előnye és hátránya is. Szerintem ezt a formát te jól használtad.
A kis Éva karakterében nem a hihetőséget hiányoltam. Inkább az az érzésem, hogy túlidealizált. A dialógusokban pedig az tűnt fel, hogy őt is úgy beszélteted, ugyanolyan szófordulatokkal, mint a férfi szereplőt. Ok, elfogadom, hogy ő az a lány, az egy az ötvenezerből. Viszont a történet szempontjából lett volna előnyösebb, ha a korosztálya nyelvezetét használja. A szép gondolatok maradhatnak, bár helyenként túlírtad, csöpögős lett. (Nem a lírai betűzésre célzok.) A kommentek hiányával kapcsolatban nézzünk egy példát!
"- Kérjünk szobaszervizt, vagy menjünk el vacsorázni?
- Nekem most nincs kedvem enni, inkább innék egy sört, ha nem ellenzed.
- Ez nekem is jó, én sem vagyok éhes, viszont annál szomjasabb.
- Nekem ráadásul melegem is van, könnyítek a ruházatomon - mondta és mindössze egy falatnyi tangát hagyott magán s dőlt az ölembe - simogass, szeretem a kezedet - folytatta."
A negyedik mondatból kellett visszafejtenem, hogy az elsőt ki mondta.
A "lektorálás" kicsit erős nekem. smile Az amatőrségem okán. Meg az az említett terjedelem is elég ijesztő. Az időm is véges. Ideje lenne egy újabb fordításba kezdenem, mert hamarosan lejár a VIP-em.
A történet, a cselekmény egyébként tetszett. Az érzések, érzelmek, kétségek ábrázolása jól átjött. Ma - ahányszor csak eszembe jutott ez a sztori - azon agyaltam, vajon mi történhetett a továbbiakban.
Visszaolvastam ezt a hozzászólásomat, és szemet szúrt pár szó az idézetből. "...könnyítek a ruházatomon..." Ilyent nem mond egy 18 éves lány, még akkor sem, ha vegyésznek készül!!! Helyesbítek, akkor főleg nem mond ilyent. Nos, ilyenekre utaltam feljebb. (Azt hiszem, még nincs vége az írásról kezdett beszélgetésünknek.)
Történetek: Veszprém 2015. 03. 28. szombat 21:03
Túl hosszú ahhoz, hogy részletesen elemezzem. (Mennyire utáltam a gimiben ezt a szót, meg magát a feladatot is!) Nagyon érdekes írás. Nekem legjobban az egyedisége tetszett. Ha kritikát szeretnél, számos apróbb-nagyobb hibát fedeztem fel benne. Ami nem tetszett: a női karakter nagyon valószerűtlen. Sok helyen álomszerűnek éreztem. A párbeszédekben spóroltál a kommentekkel. Lehet, hogy te pontosan tudtad, melyik sor, kinek a szövege, de az olvasók ritkán gondolatolvasók. Véleményem szerint egy 18 éves lány nem így beszél. Na jó, a többségük. Talán tízezerből egy ilyen lehet, vagy ötvenezerből.
Az írástechnikai hibák közül egyet emelnék ki: miért spóroltál a felkiáltó és kérdőjelekkel?
Összességében kicsit nyersnek érzem ezt az írást. Olyan értelemben, hogy nem hagytad pihenni, ülepedni, túl hamar beküldted. Helyenként, egyes fejezetek remekműhöz méltóak. Másutt meg zavaró fogalmazás, ügyetlen szórend kiált javításért, átdolgozásért.
A pontokkal ne foglalkozz! A belé fektetett munkát, vagy az értékét tekintve nálam így is kap helyet az első tízben.
Történetek: Unokahugom és én 2015. 03. 27. péntek 20:30
Veteran találóan minősítette a történetet.
Történetek: A dönci puncik dícsérete 2015. 03. 22. vasárnap 22:04
Jó a sztori, jó a felvezetés, ügyes a megoldás. smile
Történetek: A falu bikája 2015. 03. 22. vasárnap 21:34
Nagyon tetszett! Igazán szórakoztató írás!
Történetek: A régi tűz 2015. 03. 21. szombat 23:13
Elég termékeny az eredeti szerzője, de ennek nem írt folytatást, úgy látom.
Történetek: Teljes vizsgálat 2015. 03. 20. péntek 21:39
Hm, ötletes, poénos. Csak azok a hibák, hm... nem tudom, hány pontot adjak rá.
Történetek: Passivity 2015. 03. 17. kedd 09:17
Nagyon érdekes ötlet, finoman részletezted. Az akció leírásában ráismerni a stílusodra. Jók az arányok, színesen mesélsz. Összességében tetszett ez az elbeszélés.
Ami nem tetszett: legalább egy átolvasást elspóroltál, öt év után csak megismernéd a párod csókját. Ha egy vagy két érzékelésedtől megfosztanak, akkor a megmaradtakra koncentrálsz, tehát azok igyekeznek pótolni a hiányzókat.
Paja, írtál már jobbat is, de ezzel együtt sokkal jobb, mint számos itt megjelent sztori!
Én is szívesen olvasnám női oldalról!
Történetek: Májusi séta... 2015. 03. 15. vasárnap 21:42
Olyan igazi nőcis írás. Nem mintha ez hiba lenne. smile
Történetek: Izgalmakra vágyódva 1. rész 2015. 03. 15. vasárnap 21:37
Az eleje elég béna, az infóhalmaz nem szerencsés. Viszont elég érdekes a történet vezetése. Nem tudom, hány pontot adnék rá...
Történetek: Párcsere 2015. 03. 15. vasárnap 21:30
Egy-két párbeszéd feldobta volna, mert az alaphelyzet elég jó. Igen, nem ártott volna kicsit részletesebben leírni. A szereplőket, picit a környezetet és a történéseket.
Történetek: Legkedvesebb szomszédom 2015. 03. 15. vasárnap 21:20
Hé, ez egészen pofás kis történet! Nem érdemtelenül kapta a pontokat!
Történetek: Éva 1. rész 2015. 03. 15. vasárnap 21:16
Olcsó tinifantázia. Pornófilm forgatókönyvének biztosan elmenne.
Történetek: Szeretek túrázni 2015. 03. 15. vasárnap 21:12
Szerintem sem rossz, de nem is kiemelkedően jó. Lineáris, pedig jól indult a kerettörténettel. Aztán egy csapásra átvált tucatpornóra. Valahogy nem illeszkedik a két rész egymáshoz. Pedig a maga nemében mindegyik megállja a helyét az itt megjelent írások között. Hm, inkább nem pontozok.
Történetek: A keresztrejtvény 2015. 03. 13. péntek 21:40
Jó kis vicces írás! nyes
Történetek: A nevetős tanárnő 2015. 03. 12. csütörtök 20:33
Nem sok történetet olvasok el kétszer, de ezt érdemes volt. Még mindig bejön!
Történetek: Évforduló 2015. 03. 12. csütörtök 20:20
A pontszáma rendben van, de hol maradnak a hozzászólások? Kiváló írás, jó stílus, profi munka! Ajánlani fogom ismerőseimnek.
Érdekes izé... Nem, nem perverzió, ma már biztosan nem az. Fétis talán? Mindegy, az írás nagyon jó.
Történetek: Félrelépés 2015. 03. 10. kedd 19:56
Jól megszerkesztett sztori. Ügyes fordítás!
Történetek: In memorian Isabelle 2015. 03. 10. kedd 19:32
Nehezen találok szavakat... Nagyon jó írás! Talán nem is idevaló. Mintha profi író lenne a szerzője. Hibátlan.
Nagyon fordítás íze van. Igazából nincs ezzel baj, csak illet volna megjelölni a forrást.
Ahham, itt a folytatás! smile
Hol van az ígért folytatás?
Történetek: Csak egy tánc volt 2015. 03. 9. hétfő 20:49
Csak gyorsan pár szót, mert még munka lesz...
Az elején láttam egy alanytévesztést, pontosabban az E3-ból átváltasz E1-re. Azok a túl hosszú többszörösen összetett mondatok sem tetszenek, egyikben a szórend sem az igazi. Aztán a második felétől mintha javulna. Vagy csak magával ragadott az elbeszélés? Nagyon soft lett ez az írás, még Sierrához képest is. Ám én valami erősebb folytatást sejtek, bevezetésnek pedig egészen jó kis történet.
Remekül kiérezni, hogy a táncot nem csak nézőként ismered.
A végén a párbeszédnél hiányoltam egy kommentet, úgy könnyebben azonosíthatta volna az olvasó a szereplőket.
Kár, hogy nincs külön flört kategória! Abban lenne a helye, ott jó pontszámokat is kapna.
Történetek: Couch Surfing 3. rész 2015. 03. 9. hétfő 20:29
Reméltem, hogy Rinaldo tetszését megnyeri az a rész. smile
Fáradt vagyok, lusta voltam még két napot várni, és harmadszor is átfésülni. Ez már így marad. Több helyen kénytelen voltam jócskán módosítani a mondatok tagolásán. A szerzőnő abban a korszakában élt-halt az "és" kötőszóért, meg a gondolatjelekért. Ráadásul írótársai javaslata ellenére ragaszkodott a jelen idejű meséléshez. Viszont találtam egy ennél is jobb fordítani valót, szintén anál témában.
Bár az eredeti Couch Surfingnek van még talán két folytatása, de azokat nem olvastam. Steffi25-nek nem ez a legsikerültebb sorozata. Nem zárom ki, hogy valamikor előveszem, de nem mostanában lesz az.
Történetek: Egy család 2015. 02. 17. kedd 21:15
Az első két sorban öt "vagyok". Elment tőle a kedvem. Ha a szerző nem képes átolvasni a művét, akkor én miért is olvassam el?
Listike, a hozzászólásodban ott a válasz a kérdésedre. Mert "egy állítólag jó házasságban" valójában sok probléma lehet. Számos oka lehet a félrelépésnek, és általában nem is egyetlen probléma, hanem sok-sok hibádzó részlet vezet el oda.
A történet pedig tényleg nem rossz!
Tetszik ez a humoros stílus, van benne pörgés rendesen.
Nagyon profinak tűnik, tényleg jó írás.
Történetek: Átváltozás 2. rész 2015. 02. 2. hétfő 19:17
Hello, Gandalf!
Mit kell tennünk, vagy felajánlanunk a folytatásért?
Történetek: Egy életre szóló kaland... 2015. 01. 26. hétfő 21:07
A szerző nem egy őstehetség, de szívből ír, szép gondolatokat fogalmaz meg. Valóban nem egy tucatpornó, egészen életszerű. Tetszik az őszinte hangvétele. Nagyon remélem, hogy tényleg megtalálta élete párját!
Történetek: Ébredezés 2015. 01. 26. hétfő 20:37
Hm, miféle előzmény? Valamiről lemaradtam, szerencsére nem erről a sztoriról. Szívesen olvasnám akár ennek a folytatását is. Az előzményt majd megkeresem.
Történetek: Couch Surfing 2. rész 2015. 01. 24. szombat 20:23
Lassan készül a harmadik rész fordítása. Arról csak annyit, hogy a hetero kategóriába kerül.
Történetek: Szerető 2015. 01. 24. szombat 19:21
Aki ilyen jól, szépen, stílusosan tud írni, az miért spórol a kerettörténeten? Amúgy hibátlan írás!
Történetek: Ösztön 2015. 01. 24. szombat 19:13
Micsoda eleven, eredeti stílus. Humorral fűszerezve! Hol maradnak a megérdemelt tízesek?
Történetek: A Szerelem vaksötét 2015. 01. 20. kedd 15:46
Újraolvastam, már harmadszor. Kellene írnom valamit róla, valami szépet, de az egyszerű dicsérő szavakat kevésnek érzem. Köszönet a szép történetért, helyenként a meghatottságtól lett párás a szemem, más részeknél borzongás futott végig rajtam. Egyes jeleneteknél alig mertem lélegzetet venni. Nem emlékszem, hogy az itteni írások közül bármelyiknek lett volna ekkora hatása rám.
Nagyszerű élmény volt első kézből megismerni a "nem látó" emberek világának egy részletét. Szégyenlem magamat minden olyan korábbi gondolatomért, amely sajnálkozást tartalmazott valamilyen érzékelésben korlátozott ember felé. (Szerencsére nem sokszor fordult elő, és az érintettel ezt sohasem éreztettem.)
Antoine de Saint-Exupery sokszor idézett szavai jutnak eszembe most:
"Tessék, itt a titkom. Nagyon egyszerű: jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan."
Ennek a csodaszép történetnek minden sora bizonyítja, hogy ez így van.
Történetek: Laura ébredése 13. fejezet 2015. 01. 10. szombat 23:16
Ez gyors volt. smile
Történetek: Vaksötét szerelem 2015. 01. 8. csütörtök 20:16
Hogyne olvastam volna! Egy lélegzetre mindkét írást. A másik oldal véleményezéséhez még fogalmazgatok.
Az ihlet meg már csak ilyen, nem jön parancsszóra vagy akarásra. Néhány ötletem, tippem volna, de nem szeretném kihúzni a gyufát azzal, hogy itt reklámozzak bármit is. (Igazából olvasnivalót tudnék ajánlani, amiből lehet ötletet, ihletet meríteni.)
Történetek: Vaksötét szerelem 2015. 01. 7. szerda 21:35
Sokáig törtem a fejem, hogy merjek-e hozzászólni. Igazából a sztori megjelenésekor a bevezető és az akkori vélemények alapján elhatároztam, amint időm engedi, elolvasom. Már három hete rágom a szavakat, mégis félve írok. Nem egyszerűen egy szép történet, hanem valakinek, valakiknek az élete, szerelme. Nagy megtiszteltetésnek érzem, hogy én is részese lehettem olvasóként ennek a csodának. Ha nem írod le a felvezetésben, akkor is biztos lennék benne, élők, valóságosak a szereplők. Közhelyes, de az élet a legötletesebb szerző.
A fentieken túl a visszafogott, ízléses stílus engem teljesen lenyűgözött.
Történetek: True Love 2015. 01. 7. szerda 19:58
Gyuri elég hamar feladta. Megfogadtam, na majd én... A közepétől már csak átfutottam.
Elég sok hibát láttam, nem is aprókat. Viszont ezek nagyobb része a nagyon akarásnak tudható be. Többször kellett volna átolvasni. Amúgy olyan "aranyos, tinis, szerelmetes".
Én azt sejtem, hogy sok olvasással és gyakorlással még igen jókat fogsz írni, kedves cccwritter.
(Ne akard, hogy pontozzam! smile )
Történetek: G. 2015. 01. 2. péntek 21:14
Érdekes, érdekes stílus, jó írás, remek író. Nem sablonos!
Történetek: Az esküvő 2015. 01. 2. péntek 20:53
Nahát, nem gondoltam volna, hogy a cselekmény, a szereplő viselkedése vagy jelleme ennyire beleszólhat a pontozásba. Mert maga az írás egészen jó.
Történetek: A swinger fiú 2015. 01. 2. péntek 20:03
Tömény szex, de jó stílusban.
Történetek: Öcsi és a tornatanárnője 2015. 01. 2. péntek 19:51
Á, nem értitek! Ez biztosan valami paródia. Igaz, most kicsit tanácstalan vagyok, hogy röhögjek rajta, vagy sírni kellene.
Történetek: Helyszíni szemle 2014. 12. 29. hétfő 20:53
Elég jó, szellemes, ügyesen felépített. Az első felében itt-ott kissé elkapkodott, de egészében több pontot érdemelne. A karakterek megrajzolása is kiemelkedik az itteni átlagból. Persze akad benne némi kalandregényes sablon, de ennyi bőven elfér ebben a sztoriban.
Történetek: Negyven felett 2014. 12. 27. szombat 23:22
Mintha valamiféle vázlat lenne csak. Súlytalanok, arctalanok a szereplők. Tanmese lenne? Mivel a szerző szándékát direktben nem közölte, nem tudhatjuk. A hangulata eléggé olyan.