Ulysses hozzászólásai

Nagyon fordítás íze van. Igazából nincs ezzel baj, csak illet volna megjelölni a forrást.
Ahham, itt a folytatás! smile
Hol van az ígért folytatás?
Történetek: Csak egy tánc volt 2015. 03. 9. hétfő 20:49
Csak gyorsan pár szót, mert még munka lesz...
Az elején láttam egy alanytévesztést, pontosabban az E3-ból átváltasz E1-re. Azok a túl hosszú többszörösen összetett mondatok sem tetszenek, egyikben a szórend sem az igazi. Aztán a második felétől mintha javulna. Vagy csak magával ragadott az elbeszélés? Nagyon soft lett ez az írás, még Sierrához képest is. Ám én valami erősebb folytatást sejtek, bevezetésnek pedig egészen jó kis történet.
Remekül kiérezni, hogy a táncot nem csak nézőként ismered.
A végén a párbeszédnél hiányoltam egy kommentet, úgy könnyebben azonosíthatta volna az olvasó a szereplőket.
Kár, hogy nincs külön flört kategória! Abban lenne a helye, ott jó pontszámokat is kapna.
Történetek: Couch Surfing 3. rész 2015. 03. 9. hétfő 20:29
Reméltem, hogy Rinaldo tetszését megnyeri az a rész. smile
Fáradt vagyok, lusta voltam még két napot várni, és harmadszor is átfésülni. Ez már így marad. Több helyen kénytelen voltam jócskán módosítani a mondatok tagolásán. A szerzőnő abban a korszakában élt-halt az "és" kötőszóért, meg a gondolatjelekért. Ráadásul írótársai javaslata ellenére ragaszkodott a jelen idejű meséléshez. Viszont találtam egy ennél is jobb fordítani valót, szintén anál témában.
Bár az eredeti Couch Surfingnek van még talán két folytatása, de azokat nem olvastam. Steffi25-nek nem ez a legsikerültebb sorozata. Nem zárom ki, hogy valamikor előveszem, de nem mostanában lesz az.
Történetek: Egy család 2015. 02. 17. kedd 21:15
Az első két sorban öt "vagyok". Elment tőle a kedvem. Ha a szerző nem képes átolvasni a művét, akkor én miért is olvassam el?
Listike, a hozzászólásodban ott a válasz a kérdésedre. Mert "egy állítólag jó házasságban" valójában sok probléma lehet. Számos oka lehet a félrelépésnek, és általában nem is egyetlen probléma, hanem sok-sok hibádzó részlet vezet el oda.
A történet pedig tényleg nem rossz!
Tetszik ez a humoros stílus, van benne pörgés rendesen.
Nagyon profinak tűnik, tényleg jó írás.
Történetek: Átváltozás 2. rész 2015. 02. 2. hétfő 19:17
Hello, Gandalf!
Mit kell tennünk, vagy felajánlanunk a folytatásért?
Történetek: Egy életre szóló kaland... 2015. 01. 26. hétfő 21:07
A szerző nem egy őstehetség, de szívből ír, szép gondolatokat fogalmaz meg. Valóban nem egy tucatpornó, egészen életszerű. Tetszik az őszinte hangvétele. Nagyon remélem, hogy tényleg megtalálta élete párját!
Történetek: Ébredezés 2015. 01. 26. hétfő 20:37
Hm, miféle előzmény? Valamiről lemaradtam, szerencsére nem erről a sztoriról. Szívesen olvasnám akár ennek a folytatását is. Az előzményt majd megkeresem.
Történetek: Couch Surfing 2. rész 2015. 01. 24. szombat 20:23
Lassan készül a harmadik rész fordítása. Arról csak annyit, hogy a hetero kategóriába kerül.
Történetek: Szerető 2015. 01. 24. szombat 19:21
Aki ilyen jól, szépen, stílusosan tud írni, az miért spórol a kerettörténeten? Amúgy hibátlan írás!
Történetek: Ösztön 2015. 01. 24. szombat 19:13
Micsoda eleven, eredeti stílus. Humorral fűszerezve! Hol maradnak a megérdemelt tízesek?
Történetek: A Szerelem vaksötét 2015. 01. 20. kedd 15:46
Újraolvastam, már harmadszor. Kellene írnom valamit róla, valami szépet, de az egyszerű dicsérő szavakat kevésnek érzem. Köszönet a szép történetért, helyenként a meghatottságtól lett párás a szemem, más részeknél borzongás futott végig rajtam. Egyes jeleneteknél alig mertem lélegzetet venni. Nem emlékszem, hogy az itteni írások közül bármelyiknek lett volna ekkora hatása rám.
Nagyszerű élmény volt első kézből megismerni a "nem látó" emberek világának egy részletét. Szégyenlem magamat minden olyan korábbi gondolatomért, amely sajnálkozást tartalmazott valamilyen érzékelésben korlátozott ember felé. (Szerencsére nem sokszor fordult elő, és az érintettel ezt sohasem éreztettem.)
Antoine de Saint-Exupery sokszor idézett szavai jutnak eszembe most:
"Tessék, itt a titkom. Nagyon egyszerű: jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan."
Ennek a csodaszép történetnek minden sora bizonyítja, hogy ez így van.
Történetek: Laura ébredése 13. fejezet 2015. 01. 10. szombat 23:16
Ez gyors volt. smile
Történetek: Vaksötét szerelem 2015. 01. 8. csütörtök 20:16
Hogyne olvastam volna! Egy lélegzetre mindkét írást. A másik oldal véleményezéséhez még fogalmazgatok.
Az ihlet meg már csak ilyen, nem jön parancsszóra vagy akarásra. Néhány ötletem, tippem volna, de nem szeretném kihúzni a gyufát azzal, hogy itt reklámozzak bármit is. (Igazából olvasnivalót tudnék ajánlani, amiből lehet ötletet, ihletet meríteni.)
Történetek: Vaksötét szerelem 2015. 01. 7. szerda 21:35
Sokáig törtem a fejem, hogy merjek-e hozzászólni. Igazából a sztori megjelenésekor a bevezető és az akkori vélemények alapján elhatároztam, amint időm engedi, elolvasom. Már három hete rágom a szavakat, mégis félve írok. Nem egyszerűen egy szép történet, hanem valakinek, valakiknek az élete, szerelme. Nagy megtiszteltetésnek érzem, hogy én is részese lehettem olvasóként ennek a csodának. Ha nem írod le a felvezetésben, akkor is biztos lennék benne, élők, valóságosak a szereplők. Közhelyes, de az élet a legötletesebb szerző.
A fentieken túl a visszafogott, ízléses stílus engem teljesen lenyűgözött.
Történetek: True Love 2015. 01. 7. szerda 19:58
Gyuri elég hamar feladta. Megfogadtam, na majd én... A közepétől már csak átfutottam.
Elég sok hibát láttam, nem is aprókat. Viszont ezek nagyobb része a nagyon akarásnak tudható be. Többször kellett volna átolvasni. Amúgy olyan "aranyos, tinis, szerelmetes".
Én azt sejtem, hogy sok olvasással és gyakorlással még igen jókat fogsz írni, kedves cccwritter.
(Ne akard, hogy pontozzam! smile )
Történetek: G. 2015. 01. 2. péntek 21:14
Érdekes, érdekes stílus, jó írás, remek író. Nem sablonos!
Történetek: Az esküvő 2015. 01. 2. péntek 20:53
Nahát, nem gondoltam volna, hogy a cselekmény, a szereplő viselkedése vagy jelleme ennyire beleszólhat a pontozásba. Mert maga az írás egészen jó.
Történetek: A swinger fiú 2015. 01. 2. péntek 20:03
Tömény szex, de jó stílusban.
Történetek: Öcsi és a tornatanárnője 2015. 01. 2. péntek 19:51
Á, nem értitek! Ez biztosan valami paródia. Igaz, most kicsit tanácstalan vagyok, hogy röhögjek rajta, vagy sírni kellene.
Történetek: Helyszíni szemle 2014. 12. 29. hétfő 20:53
Elég jó, szellemes, ügyesen felépített. Az első felében itt-ott kissé elkapkodott, de egészében több pontot érdemelne. A karakterek megrajzolása is kiemelkedik az itteni átlagból. Persze akad benne némi kalandregényes sablon, de ennyi bőven elfér ebben a sztoriban.
Történetek: Negyven felett 2014. 12. 27. szombat 23:22
Mintha valamiféle vázlat lenne csak. Súlytalanok, arctalanok a szereplők. Tanmese lenne? Mivel a szerző szándékát direktben nem közölte, nem tudhatjuk. A hangulata eléggé olyan.
Történetek: Így írtok Ti! 2014. 12. 27. szombat 23:15
Már a nevetéshez is túl fáradt vagyok, majd holnap próbálom végigolvasni.
Jó kis karikatúra!
Történetek: Születésnapomra 2014. 12. 26. péntek 21:04
Túlságosan lírai hangvétele van. A túlcicomázott kifejezések, mondatok több helyen képzavart hordoznak. Keveseknek jön be.
Engem sem nyűgözött le.
Történetek: A várrom 2014. 12. 26. péntek 20:55
Nem pornó, de nem rossz. Megint az a fránya pontozás. Akinek az ilyen stílusú történetek jönnek be, biztosan többre értékelné. Aki pedig a kemény, tömény szexért rajong, az még ennyit sem adna rá. Valahogy így kerekedett ki ez a pontszám. Ha igazságos szeretnék lenni, nem nagyon adnék 8-nál többet.
Remélem, a szerző tisztában van azzal, hogy a pontszám nem az írás minőségének szól, hanem a... Nah, minek is? A korábbi hozzászólók már pedzegették, hogy ez amolyan női napló, meg kicsi a szex aránya.
Nekem tetszett a helyenként ironikus, szellemes fogalmazás.
Történetek: Boldog karácsonyt! 1. rész 2014. 12. 25. csütörtök 19:03
Karácsony van, hagyjuk a hibákat! Azaz egyet nem tudok szó nélkül hagyni. A történet túlírt. (Nem a terjedelemre célzok.) Viszont azt kívánom, bárcsak az összes többi itt megjelent írásnak csak ennyi hibája legyen.
Szép, szépen megírt történet. Tetszik a nyelvezete, a szereplők megformálása, a cselekmény menete. Megérdemli a magas pontszámot.
Történetek: Utazásaim 1. rész 2014. 12. 23. kedd 23:03
Szerintem is elég jó egy kezdőtől! Majd pihenten újraolvasom.
Történetek: Egy házibuliban 2014. 12. 23. kedd 22:42
Igen, olyan közepes. Talán a szerzőnek valami szép emlék, vagy jó fantázia, de az olvasó számára így elég unalmas. Persze az akció részét igyekezett kidomborítani.
Egy átolvasás után a szerző helyében nem hagytam volna benne ilyen mondatot: "A drága barátnőm nyelve mély nyelvcsapásokkal kóstolta izgalmam nedvét..."
A kevesebb gyakran több. Helyenként sikerül eltalálni a megfelelő szavakat. Talán lesz még jobb is!
Történetek: Éjszakai járat 2014. 12. 23. kedd 22:15
A legsötétebb wudu átkot küldöm rád "marton", ha nem folytatod ezt a sztorit.
Jó lett! Eleven szereplők, kívánatos nő. Csattanós csavar a végére.
Jók az arányok. Nem maradt el a környezet leírása, a mellékszereplők is épp a megfelelő súlyt kapták. Annyira jó a mese része, hogy újra kéne olvasnom a hibák megtalálásához.(Azok is legfeljebb vesszőhiányok.)
Első próbálkozásnak tényleg jó. Van számos szembeötlő hiba, de a szexről egészen ügyesen ír. Nem tudom, érdekli-e a szerzőt, mik ezek a hibák. Akar-e még írni, akarja-e elkerülni ezeket a buktatókat? Szeretne jobbat írni? Összességében a pontjait reálisnak tartom.
Történetek: Mi lesz velem? 2014. 12. 22. hétfő 19:55
Listike, vajon azt is meg tudod mondani, miért rossz?
Hosszú, csapongó mondatok. Zaklatottság sugárzik az egészből. Nem is itt lenne a helye ennek az írásnak, hiszen egyfajta segélykérés ez.
Mint történet, szerintem is csapnivaló. Mint emberi sors, egy élet, figyelmet érdemlő. Sajnos nincs olyan tudás a birtokomban, amivel segíteni tudnék.
Történetek: Elmesélem 2014. 12. 22. hétfő 18:03
Nem értettem, hogy két pozitív hozzászólás mellett miért ilyen alacsony a pontszáma ennek a történetnek. Elolvastam. Többnyire a hozzászólóknak adok igazat, ha nagy különbség van a kétféle értékelés között. Most nem.
Persze a cselekmény nagyon is romantikus hangulatot próbál behozni, de a kivitelezés nem sikerült olyan jól.
Történetek: Böbe és én 1-2. fejezet 2014. 12. 20. szombat 21:26
A nagyon jótól ez igen messze van, még a jótól is. Olyannak tűnik, mintha az író valójában 16 éves maradt volna.
Fájdalmas hibák:"...hogy nem-e csavarogni megyek..." Ááá!
No, meg a srác rögtön szerelmet vall a nagynéninek. Annyira gyermeteg.
Lehet-e szűz 42 éves korában? Nem zárható ki, bármennyire szokatlan. Egymillióból egy talán, de nem nulla a valószínűsége. Ez lenne a történet legkisebb hibája.
Történetek: Vonat Kaland 2014. 12. 20. szombat 21:09
Nehéz korrekt értékelést adni. Elég sok hibán akadt meg a szemem. Szúismétlések, nagyrészt hibás központozás, vesszők ötletszerű alkalmazása. A fogalmazás is elég gyatra. Viszont a történet alapötlete, a cselekmény fűzése tetszik. A szereplők formálása művi. Érződik rajta a 17 éves srác fantáziavilága, vagy a pornófilmekből ellesett sablonok.
Kár, mert remek sztorit lehetett volna kihozni ebből a konfliktushelyzetből.
Történetek: Egy felejthetetlen éjszaka 2014. 12. 20. szombat 20:53
Fannyka, máshol már értékeltem ezt az írásodat. Ha gondolod, bemásolom ide is. Csak tartok tőle, az itteni kommenteket nem figyeled.
(Én is elég magas pontszámot adnék rá, mert első próbálkozásnak nagyon jó.)
Történetek: Júlia és a szomszédfiú 2014. 12. 19. péntek 21:20
Zsuzsika, ne mérgelődj! Azaz inkább add ki a mérgedet, de nagy csodára ne számíts! Ha jól emlékszem, tomjoe már korábban is élt hasonló eszközzel. Egy ismerősöm sztoriját nyúlta le egy másik oldalról.
Egyébként szerkesztője nincs az oldalnak, ha jól tudom. Az admin feladatokat hetente párszor valaki megcsinálgatja. Egy szerkesztő átolvassa, esetenként ki is javítja a beküldött írásokat. Napi két-három, az itteniekhez hasonló terjedelmű írás szerkesztéséhez hat-hét "írástudóra" lenne szükség. Arról nem is beszélve, ha a fordításokat még az eredetivel is össze kellene vetni. Az még plussz két ember minden forrásnyelvre számítva.
Attól nem tartok, hogy az előfizetők nagyon elmaradoznának, mert konkurenciája alig van. Az igazán ingyenes oldalak vagy zártkörűek, azaz meghívásosak, és/vagy amellett még ennél is ritkábbak a friss történetek.
Meg igazából nem egy nagy összeg ám az 400 vagy 500 forint.(Mennyi is doboz cigaretta?) Egy valamennyire igényes sztori megírása bizony több órás munka. No, ez a bosszantó, mikor valaki ezt a sok órás munkát nyúlja le, és bagóért elvesztegeti, mert neki nincs egy ötszázasa SMS-re!
A fordításokról nem is beszélve. Egy kb 15 ezer karakteres fordítás, a többszörös átolvasást beleszámítva, 8-10 estém nagy részét elviszi.
Mindezért cserében 30 napig én is keresgélhetek a kacatok között, ahol azért időnként találni igazgyöngyöt is.
Történetek: Magányos Nő megosztaná... 2014. 12. 18. csütörtök 20:55
Nem olyan rossz ez. Gondoljatok bele, milyen nehéz egy ilyen hétköznapi dolgot érdekesen megírni! Igen, átlagos. Bár szerintem valamivel afölött van a jelenlegi színvonalat tekintve.
Történetek: Decameroni este 1. fejezet 2014. 12. 18. csütörtök 20:50
Érdekes a történelmi háttér, szín. Meg ez a "veretes" szöveg!
Megnézem a többit is. Az akció túlzott, de mit tehetünk, ha Szveti így adta elő.
Történetek: Édes sokas 1. rész 2014. 12. 18. csütörtök 20:33
Újra olvastam. Még mindig tetszik. smile
Történetek: Születésnapi ajándék 2014. 12. 18. csütörtök 20:26
Számomra kicsit tömény, de jó írás. Eléggé fantáziaszerű, de ügyesen vezeti a cselekményt. A másik csaj nevét nem kötőjellel kellet volna írni? Su-ling, úgy egzotikusabbnak tűnne.
Nincs ezzel különös baj, csak picit célt tévesztett. Az itteni törzsközönség nem a "Romana" és társai füzetecskék lányregényét szeretné olvasni. Én a pontszámokat úgy értékelném, hogy az itteni olvasók ennyi százaléka vevő a soft sztorikra.
Ha lesz időm, elolvasom az előzményeket.
Történetek: Oroszlánkirály 2014. 12. 18. csütörtök 19:36
Hm, jó ez a sok körítés. Ha mindig csak pecsenyét zabálunk, megutáljuk a húst.
Tetszett, mert valami egyediséget érzek benne.
Igen, lehetett volna színezgetni, csavargatni a cselekményt. Szerintem ez a naplóstílus ebben az esetben jól sikerült.
Történetek: Nelli szappanoperája 2014. 12. 18. csütörtök 18:50
Claudia Cardinale játszott az említett filmben, és ténylegi isteni nő.
A sztori pedig egészen kiváló. Jók az arányok, stílus, fogalmazás, nyelvhelyesség. Minden a helyén van. Hm, részletezzem tovább az erényeit?
A kezdő írók számára ajánlom tanulmányozásra. Figyeljétek meg, hol választja el a tagmondatokat vesszővel! Hogyan írja a dialógosokat. Milyen szavakat használ ugyanarra a fogalomra, hogy elkerülje a szóismétlést. Milyen módon mutatja be a szereplőit. Egyáltalán, hogyan formázza meg őket. Esendőek, nem tökéletesek, vívódnak magukban. Olyanok, mint mi. Elevenek.
(Komolyan, csak pár vesszőhibába tudnék belekötni)
Megy a 10 pont.
Történetek: Konyhabicikli 2014. 12. 17. szerda 21:55
Nem, Zsuzsika, nincs igazad. Legalábbis az ilyen általános érvényű minősítéssel. Nagyon jó kis történet ez. Remek a stílusa. Olvasd el suguru más írásait is, rá fogsz ismerni! Igen, a szexjelenetek nem túl részletesek, vagy zaftosak. Mert ilyen a stílusa, tömör. Rövid mondatok, ettől pörgős. Nem alszik el rajta az olvasó.
Hogyne, találok benne hibát, számosat. Az az egyedi íz, hangulat mégis feledteti ezeket. Mondjuk 10 pontot nem adnék rá, de szívesen olvasom a szerző többi művét.
Történetek: Szar gondolatok 2014. 12. 17. szerda 21:36
Nyersfordítás íze van. Kár, mert nem egy átlagfirkálmány lenne. Gondolatok! vannak benne. Érzések, hús-vér emberek.
A jelen és múlt idő váltogatása viszont csúnya hiba.