Pontifex hozzászólásai

P
Nem:
férfi
Beállítottság:
heteroszexuális
Születési dátum:
1970. január 1.
Ország:
Magyarország Magyarország
Város:
Budapest
Legtöbbet használt címkéi:
Hozzászólásai:
27 db
Pontifex
2012. január 20. 12:46
Történetek: Az elhagyatott csúszda-bár története
Kedves "Elanor"! Se' dicséretnek, se' szitokszónak nem szántam a "fordítás" megjegyzést.(Tapasztalatom szerint százalékosan legalább annyi a jó, közepes és sz... történetek aránya a "nemzetközi", mint a hazai "termésben" - sokszor sajnos a gyenge fordítás még ront is rajtuk!)
Az viszont határozottan zavar, ha sajátod a story, akkor "elkülföldiesítetted" a neveket! (A'propos: vajon miért nem Szergejnek, Li-nek,Natasának stb. nevezted el a hőseidet...???)
Amúgy magát a "terepet" nagyon is ismerem...!
(Ja, nem volt bennem bántó szándék!!!)
1
Pontifex
2011. december 30. 08:45
Történetek: Szűzanyám!
Ezt az oldalt tényleg ennyi funkcionális analfabéta látogatja?!? Kisfiúk, kislányok! Nem tűnt fel, hogy ez egy paródia?????! (Igaz a szerző a cím mellett közölte ezt is - lehet, hogy nem tudják mi az a paródia?!? Bizony lehet...sőt!!!)
Mondjuk - elnézve a hozzászólások hülyesírását - nem csodálkozhatok...egyedül "tiborg" lepett meg, őt intelligensebbnek gondoltam...Te "tiborg"! Lehet, hogy valaki bitorolta a nick-edet vagy...?...no mindegy...
1
Pontifex
2011. december 8. 17:25
Történetek: Fricska
Azt nem tudom, hogy "q....." jó-e, viszont arra kíváncsi vagyok milyen az a "lepattant" kocsma?(Azt még csak érteném, hogy milyen a lepukkant....?)
1
Pontifex
2011. szeptember 6. 07:40
Általános -> Hibák az oldalon
T.Szerkesztők! Szép kerek válasz - még, akár azt is elhihetem, hogy azt hiszitek, hogy igaz (hát igen, mint a "jereváni rádióban"😉. Sajnos a valóság: amit írtatok annak - minimum egy része - nem igaz. Sokkal több, mint 30 írásnál volt hiba - noch da zu - még most is vannak olyan írások, ahol a megjelenés órájában is több volt a szavat, mint amit most feltüntettek...No ennyit erről! Tényleg semmi jelentősége...
1
Pontifex
2011. augusztus 30. 14:05
Általános -> Hibák az oldalon
T.Törté-Net!
Nem mintha ennek különösebb jelentősége lenne - ti.a pontozásba a művi beavatkozás nem most kezdődött - de a "katyvasz" továbbra is fenn áll!!! Gyakorlatilag semmi sem stimmel!!! Igaz, nem először történik, hogy hirtelen megemelkedik és/vagy elfogy a korábbi szavazatszám és különös változásokon megy át az átlag is. Ha ennyire "korrektül" történik, talán el is lehetne hagyni ezt az egész szavazósdit. A valósághoz és a minőséghez egyáltalán semmi köze nincs már. Plusz- mínusz húsz-ötven (helyenként még több szavazat), tíznél nagyobb és nyilván nullánál kisebb szavazatok (nyomon követtem hetek óta a változásokat és mivel a matematika törvényeit még ti sem tudjátok változtatni az "eredmények" másként nem jöhettek ki!!!!),szóval teljes most is a katyvasz - vagy így akartátok átalakítani a sorrendet? Mondom nem érdekel - lehet, hogy most látogattam utoljára ide?!
1
Pontifex
2011. augusztus 25. 23:05
Történetek: A bálna
Szerintem olvassátok el az összes "vidraa" story-t! Nem fogjátok megbánni.Mind "alsó hangon 10-es" - persze NEKI nem tudtok 16 pontot vagy 20-at adni!!!!
1
Pontifex
2011. augusztus 24. 09:04
Történetek: A bálna
K."enygmo"! Hmmm.elég "speciális" az ízlésed...valószínűleg ez a "bőséges és kulturált" szókincsed is ennek lehet az eredménye...?!
1
Pontifex
2011. augusztus 23. 17:00
Történetek: A bálna
Elnézem ennek az igazi remekműnek a pontátlagát(és még jó pár másikét is) - aztán ránézek a kínai dömping-sportcipők márkanevének mintájára választott nevű "Killián Walter" "alkotására"....hm. Ott úgy tűnik lehetett, mondjuk 16 vagy 20 pontokat adni egyszerre - másként nem jöhet ki ugyanis 10 feletti átlag - nos akkor nyilván erre meg (és még sok más esetben is!!!!)lehetett mínusz pontokat is adni - mert szerintem természetes módon nem lehetne ilyen alacsony a pontszáma!

Na lehet kimoderálni és/vagy engem is kitiltani a rendszerből!
Figyelemmel kísértem az utóbbi hetek pontszámainak alakulását - vajon miért nem lepődök már meg semmin - pláne az őszi előzmények után!
1
Pontifex
2010. december 28. 13:11
Történetek: A stoppos
Nem most olvasom először. Valami ilyesmit szerettünk volna előtérbe helyezni ezeken az oldalakon. Szép stílusban, magyarul(!), trágárság és durvaság mentesen megírt, érdekes történet. Kár, hogy csak egyetlen tízest lehet adni rá!
Talán ki kellene találni egy külön kategóriát ezeknek az írásoknak - sajnos nincs belőlük egy-kétszáznál több és így "elvesznek" az ötezres halmazban. Kár!
1
Pontifex
2010. december 20. 15:19
Történetek: Veszprém
Háááát - újra olvasva a "pályaműveket" - továbbra is az a véleményem, ezt az írást ki kellett túrni ahhoz, hogy bármelyik másik megnyerhesse a versenyt!
1
Pontifex
2010. december 4. 22:35
Általános -> Hibák az oldalon
Ugyanez a kérdés vonatkozik: Rita Camélia
Mercedes Bend
Négyes fogat
Tropp Esmeralda
Abe Padan
esetére!
Halkan és szelíden felhívom a figyelmeteket, hogy az utóbbi hetekben jogsértések sorát követitek el. Nyilván abban bíztok, hogy komoly egzisztenciával bíró emberek nem szívesen fedik fel az ilyen honlappal fennálló kapcsolatukat. Ám ezt a problémát meg lehet oldani a nélkül is! Én szóltam!
1
Pontifex
2010. december 4. 00:11
Történetek: A Tűztorony
Kedves "fekete21"!
Olvasd el kérlek XXIII.István "Veszprém" c. írását s ott, az első részben hiteles leírását találod a veszprémi tűztorony történetének.
Egyébként az, hogy Veszprémben van Tűztorony, nem zárja ki, hogy máshol is legyen.
1
Pontifex
2010. december 2. 01:44
Történetek: Anna
R.D.L.!

Utoljára szólok hozzád, mert megint "visszabogozol". Attól, hogy bárki a másik "nick"-jével szól hozzá valamihez, még nem tud újabb szavazatot leadni, ergo csalni, ahogy már megint szeretnél feketíteni. Nincs ebben semmi sumákság! Valahol megértelek, mert kellő empátiával rendelkezem. Meg akartad nyerni a versenyt (sajnos minden áron). A korábbi írásaid többsége alapján (többsége, de nem mindenik!), valahol vártam is, hogy előjössz valami "nagy durranással". Nem ez történt és amint elolvastad a többit erre rá is jöttél, úgy csendben magadban, de azért reménykedtél és dolgoztál érte. Csak a "legszelídebb példa: "Dobogós" az írásod, de te írtál a topicba(nem szó szerint idézlek, elnézést): "ó az enyém messze van a dobogótól" - hogy az egyebeket a béke kedvéért ne emlegessem! Rossz helyen kereskedsz! Sem most, sem a régi időkben nem én/mi voltunk, akik leszorítottunk "gonosz pontozással" a csúcsról. Sőt éppen - többek között én - voltam, aki folyamatosan "reklámozott", természetesen Vidraa-val, Vadásszal egyetemben, mert szerettük volna, ha az a stílus uralkodik el ezen a helyen. Spongyát rá, elmúlt. Én/mi nem vagyunk frusztráltak, csak éppen kicsit módosult a véleményünk és már nem vagyunk biztosak abban, hogy akarunk - pl. veled - egy platformon megjelenni. Sajnálom - és valahol, halkan, téged is sajnállak.
Most pedig ünnepélyesen megígérem - fröcsöghetsz akármilyen gyűlölettel - el sem fogom olvasni, amit írsz, mert ezennel kihúztalak a naptáramból. Annyit azért megjegyzek, még nem láttam embert, aki a lelke görcseit megoldotta volna, az ilyen kényszeres önigazolgatással.
Kívánom, hogy a következő hasonló kiírást nyerd meg, hogy a lelked kicsit végre egy kis balzsamhoz jusson - minket még egyszer nem kell "eltakarítani", mert egyikünk sem fog soha többé elindulni. Szabad a pálya.
Most sem akartalak bántani - bár nyilván úgy érzed s e miatt elnézésedet kérem - mint mondtam soha nem olvasok többé tőled semmit, tehát szabadon acsarkodhatsz, ha a kedved úgy tartja.
Isten veled: Pontifex

Kedves tiborg!

Amennyiben van olyan barátod, akinek szintén van itt regisztrációja, leülve a gépe elé, te is tudsz ugyanúgy hozzászólni, hangsúlyozom hozzászólni és nem második szavazatot leadni. Azt hiszem világossá tettem, hogy a barátom a XXIII.I. - na ennyit a marha nagy sumákolásról. De nem is kívánok foglalkozni tovább ezekkel a dolgokkal!

Üdvözlettel: Pontifex
1
Pontifex
2010. december 2. 00:46
Történetek: Kaland a Halászbástyán
T.Grejoz!

Köszönöm, hogy megtiszteltél a válaszoddal - egyébként nem hiszem, hogy dorgáltalak volna! Írtam a véleményem, ahogy te is megteheted az én írásaimról. A közbeszóló meg nem érdekel!
Egyébként gratulálok a sikeredhez - bennem nincs irigység!
1
Pontifex
2010. december 2. 00:18
Történetek: A Tűztorony
R.D.L.!
Nem vitatom "a csalók lélekrajzával" kapcsolatos alapos ismereteidet. Ellenben szerintem a topicon, ahol annyi ragyogó ötlettel álltál elő, más is olvashatta a "három írásos" felvetésedet. Nem a "sokadik István" fejében született! Mostanában nem először fordul elő, hogy igyekszel "visszabogosítani" az igazság némely szeletkéjét. Sajnálom, többre tartottalak.
Amúgy elgondolkoztam a napokban azon, hogy a bő két évezred alatt mekkora volt az infláció...

T.Pavlov! Szívesen olvasnám az elemzéseidet, de a megadott helyre nem tudok belépni - ha esetleg tudnál segíteni megköszönném!
1
Pontifex
2010. december 1. 22:10
Történetek: Kaland a Halászbástyán
T.Író!

Kíváncsivá tettél s mivel úgy is arra jártam, körülnéztem keresve a helyet a Halászbástyán, ahol mindez megtörténhetett volna. Nem találtam, mert nincs is. Szerintem ennek a történetnek valójában semmi köze a Halászbástyához - de ez valószínűleg csak engem zavar. Az egyebekben egyet értek Pavlov kritikájával.
1
Pontifex
2010. november 29. 16:55
Történetek: Anna
Kedves "fiesta 14"!

Az igazság az, hogy ez egy, afféle "pillanatképnek" készült írás. Lehetne írni hozzá egy "ahogyan kezdődött" típusú "folytatást", ám az szerintem a "csont újrarágása" lenne, mint a kifulladt szappanoperák esetében.

Egyébként pedig valószínűleg ez az utolsó írásom ezen a honlapon - ez sem lenne, ha nem küldtem volna már be sokkal korábban. Nem hiszem, hogy különösebben magyaráznom kellene e döntésemet a történtek után.
1