daryoon hozzászólásai

d
Nem:
férfi
Beállítottság:
heteroszexuális
Születési dátum:
1978. december 18.
Ország:
Magyarország Magyarország
Város:
Pécs
Egyéb:
Hobbiszinten erotikus képregényeket fordítok, ezeket az oldalamra pakolom fel.
Legtöbbet használt címkéi:
Hozzászólásai:
222 db
daryoon
2013. december 23. 15:24
Képregények: Azus támadása
Szia! A fordítás egész jó, de a beírásra figyelhetnél. Igen súlyos nyelvtani bakik vannak benne, amik szúrják a szemet. A képregény grafikája egyébként nekem nagyon tetszik, szóval kösz az élményt. Remélem a következőnél jobban figyelsz a hibákra.
1
daryoon
2013. december 6. 06:09
Képregények: Az esküvő
A grafika tetszik, a szövegfordítás viszont elég messze van ettől. A beírás nem tökéletes, a fordítás pedig helyenként nagyon magyartalan. Egyébként jó.
1
daryoon
2013. november 28. 11:56
Képregények: Egy forró nyári nap
A fordítás nem rossz, a beírással vannak gondok, de elmegy. Maga a képregény képileg elég középszerű, igaz ebben a témában már nehéz újat alkotni... Ráadásul ez nem is a fordító hibája, hanem a képregény megalkotójáé.
1
daryoon
2013. november 28. 11:53
Általános -> Társalkodó - bármiről
Üdv!
Axelley biztatására én is bejelentkezem...

Először a meglevő képregények javítása szerintem mindenképpen úgy képzelhető el, ha az eredeti helyére kerül, feltüntetve a korábbi alkotót, illetve a javító személyét. Felesleges kétszer felrakni ugyanazt... ugye? Persze lehetnek olyanok, ahol a beírás és a fordítás egyaránt borzalmas minőségű, és ebben az esetben lehet valami olyasmit írni, hogy "xy munkája alapján a végleges fordítást zw végezte", vagy ilyesmit.

Egyébként szerintem jó ötlet ha van egy minőségi koordinátor, aki szépen visszadobja a trehány munkákat, vagy pedig közli a feltöltővel, hogy megjelenhet a képregény, csak nem VIP-ben. Persze továbbra is megmaradhatna a feltöltő választása arról, hogy melyik szekcióban akarja megjelentetni a műveit. (Én például valószínűleg innentől az ingyenes szekcióban, mert nem használom semmire a kapott VIP kódot úgyse. 😉)

A fordítás/beírás különválasztása szintén jó ötlet, bár részemről a saját munkametódusom miatt nem biztos, hogy választásra érdemes (igaz gondolkodtam azon, hogy megpróbálom majd az egyik képregény esetében). Persze lektort mindenképpen célszerű tartani, és szerintem ebbe az irányba magam is elfogok mozdulni.

Az alapfokú kategorizálás szintén hasznos lehet, mivel könnyebb szűrni ez alapján a képregényeket.

Nekem igazából az egyetlen problémám mindig is a minőségi határ meghúzása volt, azóta mindenképpen, hogy jómagam szintén ez alapján rangsorolom, hová pakoljam fel a készített fordításaimat. Lehet mostohagyerek a képregény szekció, de folyamatosan fejlődik, így bízom benne, a jövőben már érdemes lesz előfizetőként is nézni az oldalt a jó minőségű tartalom miatt.

Mielőtt kötözködne valaki, lehet néha kimaradnak (jó általában) szövegbuborékok az én munkáimban, de azokat azonnal javítom, mihelyst felhívják rá a figyelmemet. 🙂

Uh... Kihagytam valamit? Az oktató videó/leírás nem rossz elképzelés. Igaz ha valaki komolyan akarja ezt művelni, akkor sebtiben szétnézve találhat erről szóló dokumentációkat bőven.

Szevasztok!
1
daryoon
2013. november 25. 08:22
Képregények: Beépített szépség
Leona: Sajnos ez kezd igaz lenni. Na de majd ha nem bánod, a következőt elküldeném neked lektorálásra, még a feltöltés előtt. 🙂 Így talán kiküszöbölhető ez a "védjegy".
1
daryoon
2013. november 14. 12:34
Képregények: Akelarre - A lovag
A sorozat folytatását a blogomon lehet majd olvasni. November 27-e környékén pedig az ott közölt részeket összefűzve, egyben is le lehet majd tölteni. 🙂
Blogcím: tabooland.blogspot.com
1
daryoon
2013. november 11. 10:03
Képregények: Kristina, a vámpírkirálynő 3. rész
Sanyi0227: Sajnos el kell keserítselek. Ezzel a résszel végződött a trilógia. A sorozat tehát befejezettnek tekinthető. :(

macsek2: Az oldalt javítottam és elküldtem a szerkesztőségnek. Köszönöm az észrevételt egyébként. 🙂
1
daryoon
2013. november 8. 05:27
Képregények: Nicole Heat - A vacsora
A képek kivitelezése szép, a történet nekem talán kicsit túl erőszakos (nem szeretem ha büntetlenül erőszakolnak nőket, na). Sok munka viszont biztos nem volt vele, csak össze kellett vadászni a képeket a netről. :(
1
daryoon
2013. október 21. 05:14
Képregények: Kristina, a vámpírkirálynő 1. rész
axelley: Esküszöm a következőt nagyobb betükkel fogom írni... (kivéve a Vikkit, de az okokat már említettem).
macsek2: úgy tűnik, ez már a védjegyemmé válik... pedig úgy igyekszem elkerülni őket. Igyekszem javítani őket.
1
daryoon
2013. október 14. 08:20
Képregények: Vikki Belle és a Holdistennő
Hát elismerem macsek2, hogy tényleg maradt. A 41.-et már javítottam, szóval csak a feltöltésre vár a webmesterek részéről. Az utolsó oldalt pedig igazából fel se kellett volna töltenem, hiszen csak tartalomjegyzék, és már meglévő képkockák bevágása. Persze igazad van abban, ha már bent maradt, magyarul is szólhatna...
1
daryoon
2013. október 14. 06:18
Képregények: Vikki Belle és a Holdistennő
Sziasztok! Remélem tetszik a végeredmény, és köszönöm a szavazatokat, amelyek révén megszületett. Jelenleg egy új szavazás van folyamatban, amit eredetileg vasárnap terveztem lezárni, de úgy gondoltam eleget pihentem, jó lesz az szerda este is. Szóval ha szeretitek amik a kezem közül kerülnek ki, úgy látogassátok meg a blogom (http:\\tabooland.blogspot.com) és szavazzatok, mi legyen a következő nagyképregény. 😉 A kritikai észrevételeket pedig előre köszönöm. Igyekszem mindegyiket megfogadni.
1
daryoon
2013. október 11. 11:25
Általános -> Társalkodó - bármiről
Ejnye, axelley... elírtad a nevem. 🙂 Daryoon. 😀
Egyébként újabb szavazás van a blogon, várom az érdeklődőket, mi legyen a következő nagyprojekt. Választék az van! 😉
1
daryoon
2013. október 2. 07:56
Képregények: Őrült jó szex a fürdőben anyucival
Elég középszerű a 3D-s képregények sorában, bár tény, ebben a kategóriában élettel telit nehéz alkotni. A fordítás jónak tűnik, de nekem olyan kesze-kuszának tűnik a képregény. Nem lehet, hogy kicsit megvan kavarva? Főleg a vége felé?
1
daryoon
2013. szeptember 27. 11:00
Képregények: Dexter laboratoriuma - Beszélgetés anyával
Hát most, hogy befejeztem a magam verzióját (elérhető a www.tabooland.blogspot.com-ról), újra elolvastam. Peugeot405, ez rosszabb lett, mint elsőre véltem. :( Teljes katyvasz az egész szöveg. Ugyan felismerni benne az eredeti mondanivalóját, viszont úgy pakolod a buborékokban ide-oda a két főszereplő szövegét, hogy nem is figyeled, ki mondaná azt. Eh... Ez borzalmas.
1
daryoon
2013. szeptember 25. 05:57
Képregények: Coco 1. rész
Köszönöm a véleményeket és a pontokat (azt az egyet is, amit kezdetben kapott 🙂 ). Úgy gondoltam a blogomon majd szavazásra bocsátom, mi legyen a következő, és a jövőhéten nekiállok azt lefordítani.
Még több képregény tőlem: http://tabooland.blogspot.com
1
daryoon
2013. szeptember 25. 05:49
Képregények: Dexter laboratoriuma - Beszélgetés anyával
Pandora's Box munkái mindig is közel álltak a szívemhez, így csak gratulálni tudok a választáshoz. Azonban sajna le kell pontoznom a képregényt, mert a beírás valami förtelem. Ezúton kérném meg az alkotót, hogy egy másik betűtípussal, körültekintőbben, és helyesírásilag illetve mondattanilag helyesebben, próbálja meg újra elkészíteni, hogy a mű úgy ragyogjon, ahogy megérdemli. Köszönöm!
1