1. Törté-Net verseny - Segítsük a magyar turizmust!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Remete D. László
2010. november 29. 12:01
#163
Kedves Történet.
Nem azért szólítalak meg, mert türelmetlenkedem (pedig tényleg türelmetlen vagyok). Csupán szeretném tudni, nem figyelmetlenkedtem-e el valamit.
November 26. vagy december 26. az eredményhirdetés napja. Azért izgat ez komolyan, mert december 26. munkaszüneti nap, és akkor lehet, az azt eredményezheti, hogy elmarad az eredményhirdetés.
Nem leszek felháborodva, ha egy arra érdemes munka az enyém elé kerül egy utolsó korrekció alkalmával, de még ebben az esetben is szeretném tudni a végleges sorrendet.
Tisztelettel:
Remete.
1
Remete D. László
2010. november 27. 08:45
#162
Kedves Írótársak!
Először is gratulálok az előttem végezőknek, jó munkát olvastam tőlük, nem háborog a lelkem azért, mert mögöttük végeztem.
Kedves Olvasók!
Köszönöm az írásomra leadott szavazatokat, amelyek az élbolyba juttattak (pontosan hová, azt hivatalos végeredmény híján egyelőre nem tudjuk), remélem, valóban nem vagyok erre méltatlan.

Szót fogadtam a Történet.hu szerkesztőinek, és mindegyik írás elolvasása után összefoglaltam néhány mondatban a véleményemet. Kérlek, ne vegyétek ezt úgy, hogy fitogtatni akarom a tudásomat, vagy ledorongolni azokat, akik amúgy is hátrébb végeztek. Amikor írni kezdtem a véleményem, még teljesen nyílt volt a mezőny, és fogalmam sem volt (egy-két esetet kivéve) arról, kinek az írását véleményezem.
Nem volt szándékomban senkit sem megsérteni, senkit sem ledorongolni, de igyekeztem őszinte lenni.
Az a véleményem, a szex az emberi élet legfontosabb vonatkozása (akárki akármit mond is erről), szex nélkül egy emberöltő alatt eltűnne a civilizáció a Földről. Sokan csak lesütött szemmel mernek a témáról beszélni, mi, akik felemelt fejjel is szólunk róla, tanuljuk meg azt tisztességgel, helyesen használt szavakkal és mondatokkal, szépen faragott írásokkal tenni. Én folyamatosan tanulok a mások véleményéből, talán az én véleményem is hasznára válhat másoknak.
Tisztelt szerkesztők!
Ha a következő soraimat – melyek érthető okból kicsit hosszúak lettek egy hozzászólás mércéjével mérve – átteszitek máshová, és innen csak egy linkkel érheti el az, aki kíváncsi az egészre egyben, teljesen természetesnek fogom tartani. Ha lenne rá technikám innen a számítógépemről, magam tenném meg. A vonatkozó részleteket ettől függetlenül feltöltöm az adott írások alá.

Szex a Kőkapu alatt

Eleinte kicsit pongyola a stílus, de később egészen az lesz. Alinból Alvina lesz, és nekem a történetből az derül ki, a nőnek szolgálnia kell a férfit. Számomra ez nem követhető gondolatmenet.

A Csonkatemplom Tornyának…

Igényesen van megírva. A tárgyi tévedések nem számítanak nagyon sokat, bár meg kell adni, az ember kerülje az effajta hibákat, ha tudja. Eleinte engem is sűrűbben figyelmeztettek a hibákra, most már jobban ügyelek. Ez egyébként nem sok vizet zavar, egy szépen megírt történet sokat ér, ezt szépen megírtad. Magad tetted fel a lécet, mostantól nem szaladozhatsz alatta, mindig át kell ugrani, és nagyon hamar magasabbra tenni.

Névtelen levél a szexológusnak

A kerettörténet, (levél a szexológusnak) csak kevéssé érdekes. A folytatásban sem kaptál el nagyon, a bemutatkozás errefelé minden második történetben így hangzik: x éves, szép, kerek mellek, kerek, formás, feszes fenék…stb. Ezeket a sablonokat el kellene hagyni.
Aztán persze kapunk egy eredeti leírást, az valóban érdem. Elég kevés nő írja le bátran és őszintén, amit érez szerelem közben, ez valóban pontokat ér.
A hömpölygő Fátyol Vízesés általad festett vízióját szívesen elfelejteném. Hömpölyögni láttam már a Dunát, a Tiszát; emlékszem rá, amikor a Mississippi hömpölygött, magával vitte az óceánba fél New Orleanst. Legutóbb a vörös iszapról hallottam, hömpölyög. Nem volt benne kecs és báj. A Szalajka hömpölygésétől az ég óvjon, az továbbra is csacsogjon, csiviteljen, csobogjon, csordogáljon, cserfeskedjen, csalogasson a hűs habokba, csapdossa a partot, csapongjon a kövek között, csillogjon a nap/holdfényben, csatangoljon a réten, csábítson a habokba, bukdácsoljon, bugyogjon, lássa el csupa jóval a pisztrángokat… stb. (Ez csak a kezdet).

Egy nyári este

Nem tehetek róla, de még a szex vagy őszintébben szólva pornó történetek világában is zavarnak, a nagyon pongyola megfogalmazások, és elvonják a figyelmemet még a szexről is. „ Ők a szomszéd szobában alszanak a feleségével.” Szóval kik alszanak, kinek a feleségével, Mondjuk Józsi és Pisti a Zoli feleségével? Hol van Zoli? Hagyja ezt?
A történet mellesleg nem rossz, bár nem túl hihető, kicsit dolgozni kellett volna azon, hogy az olvasó igazán beleélhesse magát.

Bor, Mámor, Panoptikum

Végre egy olyan írás, ahol nem ütközöm minduntalan nyelvtani és fogalmazási problémákba. A leírás nem megy át valószínűtlenbe, nem érzem azt, hogy ez csak sztorizgatás reggel a buszon. Akár meg is történhetett. A vége felé kicsit összecsapottak a mondatok, a férfiak száma egyből váratlanul kettő lesz, az egyes szám nem mindig illeszkedik a többes számhoz, de bárcsak a többi történetnek is csak ennyi hibája lenne.

Pál-völgyi mese

Ez is egy korrekt leírás egy jó kis szeretkezésről. Nincs elkapkodva a történet sem és az sem, amiről szól. Azt azért most már megemlítem (máshol már írtam) a „formás” nem dicsérő jelző, elvégre egy forma lehet csúnya is. A legelcsépeltebb jelzőket (kerek popsi, hosszú, feszes combok… stb.) el kellene felejteni. Túráztassátok már egy kicsit az agyatokat az olvasóért! Ha minden kötél szakad, a Windowsban is találtok szinonima szótárt.

Idegenkéjedző

Értem én, hogy ez nem irodalomóra – ha valami, akkor mondjuk nyelvóra, - de azért ez mégis egy pályázat. A következő mondat ebből az élvonalba szavazott írásból való: „A számba és a kezemben tartottam azt a dolgot amitől ő férfi, amitől ő maga, a férfiasságát.” Megpróbálta az író megérteni a saját mondatát?
Itt félbehagytam az olvasást. Ha csak nyelvtani hibák lettek volna benne, tovább olvasom, de az író fantáziája annyira elrugaszkodott a józanésztől, hogy felesleges követni.
Kedves pontozók! Nyolc pont fölé jutni ilyen slampos mondatokkal!!! A pontjai majdnem elérik az Aggtelekét. Nem figyeltek arra, amit olvastok és pontoztok?

Ketten az egyesben

Pontosan olyan bőbeszédű, ahogy Remeténél megszoktuk. Az embernek tucatnyi bekezdésen kell átvergődni, mire a szexhez jut, és akkor jönnek a szóvirágok. Egyszerűbb lenne kereken megmondani, mit akar a fiú a lánytól de, ezek csak lelkizgetnek, nyavalyognak, mintha az élet ilyen lenne. Még hogy a porban fürdik a derékszíj csatja. A rák figyel erre, amikor a kis aranyos éppen furulyázik.
Hoppá! Ez a sajátom! A francé kell lehúznom? Na, mindegy, ha már leírtam, itt hagyom.

Az örökség napja

Bogumilosan fogalmazott mondatok, végre nem kell kerülgetni a rossz fogalmazás görcseit. Hááát a szex az csak lájtosan van a színen, a Kisdobosban talán nem fogadnák el közlésre, de a tizenkettes karikát nem kellene magasabb korosztályra cserélni. Mégis nagyobb élvezettel olvastam egyik-másik itteni írásnál.

Aggtelek

Végre egy normális munka!
Már kezdtem aggódni, a sok gyenge írást olvasva (vagy félbehagyva).
Semmi pongyolaság, életszerű párbeszédek, kimunkált cselekmény, amely némi fantáziával akár igaz is lehet.
Szóval így kell művelni ezt a műfajt!
Nem kell rárontani a szexszel az olvasóra a második bekezdésnél, nem kell elkapkodni semmit. A tinédzserek ezt még nem tudják, de mi azért írunk, hogy innen megtanulják.
Profi munka!

Pálinka fesztivál

A kezdet igen sablonos, hosszú bemutatkozás a szokásos leírásban, ecsetelgetve saját magunk testét, ez nem túl eredeti bevezetés. (Találj ki egy párbeszédet, ahol más mondja el ugyanezt, mindjárt jobb lesz!)
Később jön sok-sok párbeszéd, amelyik tényleg életszerű(nek tűnik), de nem ad semmiféle érdekes információt. A szex indokolatlanul lassan bontakozik ki, és szinte semmi köze sincs a helyszínhez. Egy ablaktalan szobában is játszódhatna a világ bármely részén.
A mondatok stílusa, alapos javításra szorul. A sok De, És, Mert meg Hogy vagy Hmmm kezdetű mondat bennem a szexet is lelohasztja, a kerek feszes fenék emlegetése sem mozgatja meg a fantáziámat, mert minden második leírás így kezdődik: Melleim kicsik, de feszesek, lábam hosszú, feszes – mintha a jelzők között csak a feszes létezne az írók egy részénél.
Nem gondoltam volna, hogy az élmezőnyben végez, néha az első helyre is feljutott.

Hármas szex az Aranyparton.

Leírásnak nem rossz, de semmi stílusa sincs, nyelvtani gáz viszont akad. A helyszín lehetne bárhol, előttem titok maradt, hol is van ez az Aranypart, (A hevenyészett tájékoztatásból akár Linzben, vagy Passauban is lehetne.) 11-es busz legalább húsz városunkban jár, Duna is csordogál bennük Dunakapu és Széchenyi tér is van, további rejtély, miért pont onnan kell nézegetni a csillagokat. A hortobágyi Kilenclyukú Híd mellől biztosan tisztábban látszanának.

Feloldozás

Hatvanötezer karakter rengeteg. Ahhoz mindenképpen, hogy csak féloldalnyi bekezdésekből álló leírással legyen tele az írás. Ha a szemnek tagolhatatlan, akkor az embernek alig lesz türelme végigolvasni, különösen, ha nem túl érdekfeszítő a történet. Szóval valamiben másnak kell lennie, mint a többi hasonló témájú leírás! (Nem a hosszában)
Nekem külön elvette a kedvemet az elején álló zenei vonatkozás. Melyik Mendelssohn művet hallgattátok három órán keresztül, ahol elsötétül a nézőtér? Ha lenne ilyen mű, az sem tudna egy kezdőt három órán keresztül lenyűgözni, egy kezdő legfeljebb percekre, negyedórákra képes egy idegen műfajra figyelni.

Vaginák Viaduktnál.

Korrektül megírt történet – legalább is az elején, aztán a közepétől átmegy teljesen valószerűtlenbe, ami nem mindig baj, fantáziálásnak is van helye ezen az oldalon. Az írás a szexen kívül szinte semmivel sem törődik, minden más elhanyagolhatóan van leírva, ettől kisé színtelen lesz. Az erotikus leírások is elnagyoltak, sablonosak, ilyent itt rengeteget lehet olvasni, újat nem mond. Amolyan tempósan lezavart hím szex. A nőket kielégítem, hiszen ettől én menő vagyok, de nagyon nem kell rájuk figyelni.

Szájból szájba

Némi időzavar az elején:
„Akkoriban a Facebookon” Úgy írsz, mintha most már nem tinédzser lennél, hanem higgadt férfiember, aki már nem veri ki. A Facebook még nincs kétéves. Gyorsan érő fajta lehetsz.
Itt is megtaláljuk a teljesen érdektelen leltárt, kinek mennyi a melltartómérete, a haja hossza, a lába… stb. Ezeket bele kell szőni a történetbe (ha egyáltalán szükség van rá), és nem műszaki segédkönyv módjára felsorolni!
Azt nem értem, hogy egy matek-info tanár miért rabja a szokásoknak. Igaz, a szexre koncentrálunk, de ilyent leírni töltelékszövegként felesleges, ettől kiakad az olvasó.

Szerinted Judit néni azért öltözött szabadosan, mert budapesti volt? Nahát!

Kéjes sikolyok

Egyetlen bekezdésben az egész, és gyorsan pisi szexszé alakul, ami egyeseket nem vonz. Én ekkor hagytam abba az olvasást, a stílus különben is elriasztott.

Gyönyör teli

A téma és a stílus azonnal ismerőssé lett, talán kitaláltam, ki az írója. Az írás a szokásos módon most is törekszik irodalmi stílusának fenntartására.
Megrögzött hetero vagyok, akit a normál szex érdekel. Ez számomra nem követelmény, csak szokás, de azért ahhoz elég, hogy a történet szex vonatkozásairól – mint illetéktelen - ne mondjak véleményt.

Az új élet

Tipikus példája annak, hogy a gyors kielégülést és az első bekezdésben felsorolt szokásos leltárt kedvelők (kerek feszes popsi, kemény, kicsi – dús hatalmas mellek, hosszú feszes comb… stb.) alápontozzák a szöveget, mert az ő iramuknak nem felel meg a szex leírása. Kifogástalan mondatok, szép stílus. El lehetne gondolkodni azon, hány pontot is ér a történet, de a gyorsan spriccelő szex hívei már elmondták a véleményüket. Kár.

Hárman párban Tatán

Ez egy jó történet. Akár meg is nyerhette volna a versenyt. Annak ellenére végig tudtam olvasni, hogy a történet teljesen tagolatlan volt, sehol egy bekezdés, vagy párbeszédet jelző gondolatjel nem akadt. A mondatok viszont alig tartalmaztak hibát, a bevezetés nem volt sem elkapkodott, sem hosszú, a szex kellő mértékben részletes, erőltetett szituációktól mentes, és ízléses volt. Még az erősebb leírást kedvelőknek is elnyerhette a tetszését, nem értem a pontjainak számát.

Augusztus 20 Siófokon.

Az elején a szokásos leltár. Gyerekek hány évesek, a nyaraló három percre a tótól - mintha számítana. A tapéta színéről nem írtál.
A továbbiakban találhatunk némi újítást, de azért a sablon is sok benne. Nem ez az írás nyerte meg a versenyt, de nem lep meg. Rosszabbat is olvastam már itt, de jobbat is.

Erotikus találkozás

A szex leírása nem rossz, de az írást nem könnyű végigolvasni. Az író is megtehette volna, hogy beküldés előtt átnézi, és akkor legalább néhány melléütéstől megkímélt volna minket. A sok magyartalan mondatot meg vagy észreveszi, vagy nem. Az utóbbi elég nagy baj, ha így van, nem kell nagyon erőltetni a további kísérleteket. Az utólagos elolvasással pedig meg kellett volna tisztelni bennünket, elvégre mégiscsak versenyezni akart azzal, amit írt.

A Klub

Az ismerős leltár az első bekezdésben. Kár a gőzért, mindenki tudja, hogy az író baromi szexi, formás és feszes mellei vannak, stb… Igazán felesleges erre az időt vesztegetni. A bevezetőben azt írod, frissen diplomázott jogász a csajszi, aztán meg azzal vádolod, kapuzárási pánik vett erőt rajta. Tini koromban én is aggastyánoknak tartottam a huszonnyolc éveseket, de azért a biológiai óra nem a kedved szerint jár. Azt elárulnád, a párbeszédet miért kezded megrögzötten kisbetűvel?
A pontokba szedett felsorolás csak jegyzőkönyvekbe és termelési beszámolókba illik. Elbeszélésbe még itt sem való.
Az élbolyhoz közeli pontszám kicsit idegesít. Ennél jobbak kaptak kevesebbet.

A Tűztorony

Üdítő írás volt a sok sablon között. Irodalmilag helyén volt az egész, és a szex is megfelelő mértékkel méretett. Elgondolkodtam nemcsak a kevés ponton, de azon is, miért olvasták és pontozták kevesen. Az olvasók szeszélye kiszámíthatatlan.

Szex a bányában

Korrekt, a lényegre törő írás sallangok, és különösebb hibák nélkül. Érdekes, hogy az egyetlen hozzászólás, éppen a rövidségét kifogásolja, pedig a többi elnyújtott írás csak romlik azáltal, hogy teletömi az írója sok helytelenül és magyartalanul megírt felesleges mondattal meg a szokásos bevezető leltárral. Inkább azokon kellene fanyalogni!
Szokás szerint lepontozott, jó írás.

Rajmund

Tetszett. Az elején nem volt ott a felesleges leltár, viszont volt figyelmet felkeltő bevezetés. Az elbeszélés végig ébren tartotta az érdeklődésemet, és a slusszpoént magasra díjaztam. Szex történetbe csattanót csempészni már magában megér néhány jó pontot.

Románc a Budai Várban

A két hétre érkezett külföldi fiú egyáltalán nem tud magyarul, de közösen ír esszét egy magyar lánnyal, aki a történet elején (miért azt nem tudom) magyarul szónokol a fickónak, aztán a továbbiakban egészen jól elbeszélgetnek egymással. Tán spanyolul vagy eszperantóul – ilyen kicsiségekkel nem kell törődni, amikor a történet egyébként sem túlzottan érdekes. A szex leírása sem túl eredeti, bár meg kell adni, azért a nyelvhelyesség terén nem a rosszabbak közé tartozik a novella.

Budapesti sztori

Nyelvtani rettenet, és érdektelenség minden vonalon.
Semmit sem találtam belőle az idegenforgalomról, ám figyelemreméltó, hogy a szereplők most Budapesten élnek. Csaknem kétmillió más emberhez hasonlóan. Ejha!
A kiérdemelt pontok alapján persze ez a történet nem sok vizet zavar ebben a mezőnyben, azért ez jó. Úgy látszik, valahol mégis őriz egy mércét minden olvasó, és ez a mérce nem süllyed a végletekig.

Kaland a Halászbástyán

Erről a történetről kivételesen már menetközben mondtam véleményt, mert írója felfedte magát. Kitartok az akkor leírtak mellett, nem rossz írás. Ha ez nyer, nem lennék elkeseredve, mert vannak erényei. Ennek a történetnek az esetében érdemes mérlegelni a saját ízlésünk segítségével, mennyire tetszik, nem méltatlan akár az első helyre sem.

Duna-parti randevú

Szégyenletesen alápontozott írás, meglepően kevés olvasóval. Ki tudja miért.
Pont olyan hosszú, mint kell. Szabatos, tiszta mondatok, és a szex leírásával sincs hiba. Emiatt sem lennék megsértődve, ha mögötte végeznék, de mindenképpen a jobbak között lenne a helye. Ki tudja, nem egy észrevétlen rosszindulatú szavazat alapozta-e meg a pozícióját, ahonnan aztán nem tudott szabadulni. A kevés olvasót azonban sehogyan sem értem. Mi volt az, ami miatt éppen ezt nem olvasták sokan?

Lady Jenna

A történet mondataival nincs semmi bajom, de nem szeretem ezt a műfajt, ám ez az én személyes problémám. Soha sem értettem meg a szado-mazo kétlelkűségét, nappal a köznapi átlagot, éjjel az aktushoz kapcsolódó vad angyalt. Mivel ez nekem idegen terep, itt megállok. A stílus pozitív jegyeit már említettem.

Zöldség avagy kaland…

Szeretném felhívni az írásra, leltározó kedvű írótársaim figyelmét. Itt is olvashatunk bemutatást az elbeszélés kezdetén, de ennek semmi köze az obligát felsoroláshoz. Nem feszes fenék, cici, hullámos hosszú… stb.
Most idézek: >>-"Délután jövök"- búcsúzott reggeli után, "addig szedhetnél nekem egy kis friss cseresznyét."
Egy frászt! - gondoltam, és elhatároztam, egész nap lustálkodni fogok, és nem csinálok semmit. <<
Ebben van élet, ilyen mondatok után az ember nem unja el az olvasást. Életszaga van…
Hohó! A továbbiakban is érdekes mondatok vannak itt, mintha Vidra járna erre – (Vidra! Te csirkefogó! Hol a pokolban bujkálsz? Miféle víz alatt kiépített barlangokba menekültél? Itt lenne a helyed, hogy valami igazán jót is olvashassunk, de benézhetne hozzánk Vadász47 is, meg akadnak még páran, akikre számítottam volna.)
Utolsónak olvasom ezt az írást, már kicsit tompa figyelemmel, alighanem többet érdemelne.
Már zsibbad az agyam, ezért csak gyanakodom. Talán mégis Vidra járt erre kidugva fejét a vízparti odúból?
Nagyon jó írás. Lehet, ez a legjobb.
1
v-ir-a
2010. november 25. 17:20
#161
kedves írók!
gratulálok a helyezetteknek...és minden írónak /kivétel én/.
Köszönet nekik a művekért, amivel megtiszteltek bennünket.
bár meglepődtem a sorrenden kicsit.....
1
a
ambrózia
2010. november 25. 16:05
#160
Kedves Vanilia!

Akkor én értettem félre, mert a "Gratulálok"-ot idézőjelbe tetted, ami úgy tudom éppen az ellenkezőjét jelenti a szónak! Ismétlem egy írás véleményezése szubjektiv dolog, amihez természetesen Neked is van jogod!

Üdvözlettel!
Ambrózia
1
Vanilia
2010. november 25. 15:52
#159
Kedves Ambrózia!

Nem értem a hozzászólásodat! Gratuláltam az első három helyzettnek. A véleményem most is áll. Voltak ezeknél sokkal jobb, fantáziadúsabb és izgatóbb történetek is. De ez van. Sajnálom őket, hogy nem sikerült nekik.
Gyönyörteli augusztus 20
Az Örökség Napja
A Pálinka-fesztivál előtt

Úgyhogy ez nem panaszkodás, hanem vélemény nyilvánítás.
További szép napot Neked Ambrózia.
Vanilia
1
a
ambrózia
2010. november 25. 15:35
#158
Kedves Vanilia!

Nem tisztem megvédeni a T.Szerkesztőséget, ezért csak annyit mondok az előbbi megjegyzésedre, hogy nem a Szerkesztőség szavazott! Esetleg az olvasóknál ott lehet panaszkodnod, vagy le kell őket cserélni! Egyébként
is a tetszési index az nagyon szubjektiv dolog.
1
Vanilia
2010. november 25. 14:40
#157
Kedves Törté-net Szerkesztőség.
"Gratulálok" az első háromnak. Nekem egyik sem jött be túlságosan.
1
T
Törté-Net
2010. november 25. 11:29
#156
Kedves e.n.!

Valóban, a Pálinka-fesztivál 17-én 12:00 és 17:00 között kapott 2 db 1 pontos szavazatot. Ebből az egyik 23-án lett szűrve, a másik lehet, hogy csak tegnap. (Az biztos, hogy tegnap estére már nem volt benne a rendszerben.)
(Volt egy 7-pontos szavazatod tegnap éjfél elött 2 perccel (az egyik "megjelölt" regisztrációtól, azt most elvettük. (Bár a verseny végeredményét nem befolyásolja.))

A jelenlegi pontszámodat 27 db érvényes szavazat alapján számolta a rendszer, 232 pontod van, és nincs közötte sem 1, sem 2 pontos sem, így a jelenlegi, érvényes átlagod: 8,59

Üdv: Törté-Net
1
e.n.
2010. november 25. 00:17
#155
Tisztelt Szerkesztőség!

Még egy utolsó észrevétel a Pálinka-fesztiválhoz, csak mert írtátok, hogy figyeljünk mi is.

17-én, szerdán 12:30-kor 20 szavazat után 9,3 volt az átlaga, és ezzel az élen állt. Aztán ugyanaznap este 10-kor 22 szavazat alapján 8,55 lett az átlaga, amiből kiderül, hogy - az addig eltelt 7 napban nagy valószínűséggel csupa 9 és 10 pontos értékeléseket kapott - történet néhány óra leforgása alatt kapott 2 db 1 pontos szavazatot.

Ezek közül az egyiket tegnap érvénytelenítette a Szerkesztőség, viszont a másik szerintem még mindig benne van a mostani eredményében.

Tisztelettel,
e.n.
1
T
Törté-Net
2010. november 25. 00:14
#154
Kedves Íróink!

A verseny lezárult, a nemhivatalos (99,9%-os) végeredmény a következő:
1.) Kaland a Halászbástyán
8,95 pont, Írta: Grejoz
2.) Aggteleki kirándulás
8,73 pont, Írta: Manamha
3.) Kettesben az egyesben
8,63 pont, Írta: Remete D. László

Várhatóan holnap (26-án) megtörténik a hivatalos eredményhirdetés.
Addig is gratulálok mindenkinek,igazán remek történeteket láthattunk. 🙂

Mostantól az írók is szavazhatnak, de az innentől érkező szavazatok nem számítanak a versenybe bele.

Manamha, ötleteket várunk, időpontot meg még nem tudunk, de tervezzünk még ilyet. 🙂

Üdv és jó éjt: Törté-Net Szerkesztőség
1
Manamha
2010. november 24. 18:47
#153
Csak, hogy oldjam a várakozás feszültségét (meg bizonyitandó, hogy nem csupa mord veszekedős irók vannak itt🙂... megkérdezném a T.Szerkesztőségtől, hogy mikorra tervezik és milyen témában a következő versenyt?🙂. Esetleg ötletként felvetném az élvhajhász Télapó, vagy hogyan került a puncimba a szilveszteri pezsgő dugója témákat🙂
1
Remete D. László
2010. november 24. 17:55
#152
Kedves Törté-net!
Nem ismételgetem tovább a munkátok iránti megbecsülést, mert hízelgéssé alakul a dolog, gusztustalanná lesz,
de ha valakinek van két-három időben beszerzett regisztrációja akkor már mindenképpen problémás a felfedése, és ennyi pénz esetleg ezt is megéri. A veszprémiek módszere - tizenheten összedolgozva befolyásolni az eredményt - csak azért bukott meg, mert elbizakodottak voltak. Ha időben széthúzták volna a manipulációt, és különböző gépekről szavaznak, nem lehetett volna utolérni őket. Szerencsénkre, a csalók gyakrabban önteltek, mint arra okuk lenne, ezért néha lebuknak. A mostani akciókról nem gondolnám, hogy szervezett kampányról van szó, inkább ki-ki megpróbálja előnyben részesíteni a stílust, amelyik neki tetszik, és eközben a nagykalapácsot is előveszi, ezért többnyire ugyanúgy végzi, mint a veszprémiek.
Elismerem, az élmezőnyben valóban olyan írások tartózkodnak, amelyek arra érdemesek. A véleményem természetesen a saját munkámra nem tartom érvényesnek, azt ítéljék meg mások.
1
T
Törté-Net
2010. november 24. 17:24
#151
Kedves Remete!

Mi kicsit máshogy értékeljük a dolgot.
A szűrés alapvetően jól működik, nem kell több regisztrációt egy IP-ről használni ahhoz, hogy lebukjon az ember. Elég ha egyetlen regisztrációja van, de azzal gyanúsan szavaz.
A szűrés egészen jól működik, de a pontlevonáshoz szükség van az emberi felülvizsgáltra. (Egy gép is tévedhet.)
A végeredményhez közelítve a jelenlegi állást elnézve nem látunk olyat, hogy olyan történet nyerhetne, amelyik nem érdemelné meg, és nem tisztességesen harcolt. És valahol ez az egyik lényeg.

A kommunikációval és a törlések gyakoriságával nem vagyunk megelégedve, előre lefixált törlési időpontokkal (akár 2 óránként, kivéve éjszaka) sok félreértés elkerülhető lett volna.

Tehát a győztesek megérdemelten lesznek azok, kicsit az az út zavar minket is, amin végig kellett ezért haladnotok. Mit út, mocsár!
(Nektek lelkiekben, nekünk munkában. Ehhez képest a programozás laza játék, itt kicsit jobban kell figyelnünk, nem nagyon lehet hibázni. (Lásd az egy darab 17.-i egypontos szavazatot, ami felett sajnos elsiklott akkor a tekintetünk.)

Eme zavar enyhítése, és a tisztes játékba vetett hit megőrzése érdekében tettük az ajánlatunkat. (Amely később is beváltható, az adatok megmaradnak.)

A következő versenyen fix, kétóránkénti szűrés lesz napközben, illetve valószínűleg a zsűri+írók is szerepet kapnak benne. (Már csak mentor kéne, és máris kész lenne a MegaSztár.)

Üdv: Törté-Net
1
Remete D. László
2010. november 24. 17:01
#150
Kedves Törte-net!
Továbbra is elismeréssel állok a munkátok előtt, amit a polip természetű sumáksággal szemben végeztek, legyen éjfélkor bármi is az eredmény. Eszemben sincs kételkedni, vagy az eredményt a későbbiekben vitatni. Azt hiszem, annál jóval többet tettek a tisztaságért, mint amennyit mások mostanában etéren tesznek, és ezért még egyszer elismerésem. Nem rajtatok múlott, hogy most már senki sem biztos senkiben, és akad bennünk sértődöttség is, bár a magam részéről igyekszem féken tartani, hiszen nem tudom kivel szemben kellene megsértődni.
Köszi az eddigieket, és én továbbra is bízom Bennetek! Az igazság egy másik dolog, az nem csak a szándékaitokon múlik. A lehetőségeiteknek vannak fizikai határai. Ha a csaló különböző IP-ről támad, akkor kivédhetetlen.
Továbbra is az a véleményem, sajnálom, hogy valaki elrontotta a játékot, pedig jónak ígérkezett.
Üdv! Remete.
1
Grejoz
2010. november 24. 16:59
#149
Manamha!
Eszembe sem jutott. Nekem tiszta a lelkiismeretem, és nem is gyanakszom egyikőtökre sem. Szerintem aki/akik ezeket a lehúzásokat csinálta/csinálták azok max. Olvassák a fórumot, de amúgy lapítanak. Mindenesetre remélem hogy az utolsó óra sem lesz tiszta káosz. Márcsak a szerkesztők miatt is. Hisz amin mi 'csak' bosszankodunk, az nekik kemény melo, és utánajárás. Max. Respect nekik ezért. Meg az ajánlatért is, amit tettek.
1
Grejoz
2010. november 24. 16:58
#148
Manamha!
Eszembe sem jutott. Nekem tiszta a lelkiismeretem, és nem is gyanakszom egyikőtökre sem. Szerintem aki/akik ezeket a lehúzásokat csinálta/csinálták azok max. Olvassák a fórumot, de amúgy lapítanak. Mindenesetre remélem hogy az utolsó óra sem lesz tiszta káosz. Márcsak a szerkesztők miatt is. Hisz amin mi 'csak' bosszankodunk, az nekik kemény melo, és utánajárás. Max. Respect nekik ezért. Meg az ajánlatért is, amit tettek.
1
Manamha
2010. november 24. 16:52
#147
Kedves Grejoz!

Ne hogy azt hidd, hogy most Téged kipécéztelek volna, erről szó sincs, csak Te vagy itt éppen aktiv a fórumban. Meg másrészt tőlem kértél segitséget a pontozásodat illetően visszamenőleg mielőtt a Szerkesztőség másodjára is beavatkozott volna a pontozás menetébe. Ugyan ilyen erővel akár még 5-6 másik írásról is beszélhetnék, mert (le vagy fel) azoknál is hasonlókat lehet tapasztalni!
1
T
Törté-Net
2010. november 24. 16:46
#146
Kedves írók!

Most futott le egy szűrés, kettő darab szavazat lett érvénytelenítve. (Ez a pontos megfogalmazás, mert a szavazatok nincsenek törölve, az adatbázisban megtalálhatók, csupán a pontszámításba nem számítanak bele.)

#145: Egy darab 17-én leadott 1-pontos szavazatot töröltünk ma a Pálinka-fesztiválra, nem saját beavatkozásunkat javítottuk. (Csak nehogy félreértés legyen.)

A különféleképpen és egymásnak ellentmondó módon felírt adatok között nem tudok kiigazodni, valamint jó lenne valami pontosabb időmegjelölés is (óra, perc?), de az ajánlatunk a következő:
Az itt panaszt tevő írók (Grejoz, Manamha, Remete, e.n., stb.) a helyezéstől függetlenül megtekinthetik az adatokat. Mivel jelenleg hárman közeletek dobogón álltok (Remete, Te is, nem értjük, hogy honnan nézted ki, hogy távol állsz tőle.), így valószínűleg egyikőtök-másikotok a jutalmat is átveheti személyesen egy időben. (Amennyiben úgy nem megfelelő, szóba jöhet még az átutalás is.)
Aki lecsúszik közületek, annak is áll ez a lehetőség.
Aki nem óhajtja személyesen megtekinteni, annak valamiféleképpen kigyűjtve kiadjuk.
Ebben a megtekintésbe beletartozik az összes szavazás időpontja, pontértéke, kizárás indoka, bizonyítékai. (Természetesen személyes adatok nélkül, tehát e-mail cím, neveket nem adhatunk ki.)

Amennyiben ez megfelel, akkor teljesen egyértelműen lehetne látni, hogy ki-mikor mennyi igazi és kamu szavazatot kapott.

A mai nap amúgy több új szavazat is érkezett, egy részük törlésre került, de voltak köztük érvényesek is. (Csakis a nagyon megalapozott gyanú alapján szűrünk, tehát cska azért mert egy sorozatra 6-ost adott, mikor 8-as az átlaga nem. Ha viszont az összes sorozatra 6-ot adott, egyre meg 10-et, akkor elkezdünk utánanézni IP-nek, telefonszámnak, legtöbbször találni nyomot.)

Üdv: Törté-Net
1
Grejoz
2010. november 24. 16:29
#145
A problémádat értem. A számítást én sem, de délelőtt írták a szerkesztők, hogy egy 17-ei beavatkozást is ma javítottak. Én már nem tudom követni a dolgokat, csak figyelem a káosz alakulását. Mást nem tudok tenni.
1
Manamha
2010. november 24. 16:24
#144
Akkor biztos nálam vannak rosszul rögzitve az adatok, mert nálam teljesen mások szerepelnek! Imétlem 23án délelőtt a Te állásod a következő volt: 8,32pontod volt és 19 szavazatod. Ezután jött a szavazási káosz, majd a Szerkesztőség beavatkozása.
Most 8,95 pontod van és szintén 19 szavazatod.Érted ugye?
1